Kerthelység

2008. július havának archívuma

Itt a nyár, amikor is a természet kosara csordultig megtelik zamatos gyümölcsökkel: nyári almával, meggyel, cseresznyével, sárgabarackkal és sárgadinnyével, hogy csak néhányat emeljünk ki a természet kínálta vitaminbombákból. Tegyünk hát bátran belőlük akár naponta a család asztalára, hiszen a bennük lévő vitaminok, ásványi anyagok és nyomelemek természetes egészségmegőrzők, emellett alakot formálók és bőrszépítők is.

2008. júl 30.

Új formátum a régiós szakképzésben

Írta: admin Kategória: INTERJÚ

TISZK
Júniusban a törökbálinti képviselő-testület arról döntött, hogy a város önkormányzata – mint a Bálint Márton Általános és Középiskola fenntartója – belép az „Abszolút TISZK” Szakképzés-szervezési Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társaságba a helyi középiskolai évfolyamokkal. A döntés hátteréről Hajdu Ferenc alpolgármestert kérdeztük.

2008. júl 30.

Ha a hajnal kitépi kezedből a csillagokat…

Írta: admin Kategória: KULTÚRA

Ha a hajnal kitépi kezedből a csillagokat,
Hajolj közelebb valakihez,
Csókolj, vigasztalj.
Ígérj táltosabb nappalokat,
És sose mérd, hogy cserébe ki, mit adhat.
Tóth József

2008. júl 30.

Több óvodai férőhely

Írta: admin Kategória: INTERJÚ

Egy kézenfekvő ötlet, jó szervezés és együttműködés
Törökbálinton – az országos átlagtól eltérően – nem csökken a gyerekek száma, inkább növekszik. Persze ehhez hozzájárul, hogy egyre többen választják lakóhelyül a várost. Nem kevesen vannak azok sem, akik csak bejelentik a gyermekeiket rokonukhoz, barátjukhoz vagy ismerősükhöz, mert a jó hírű intézményeinkbe szeretnék csemetéiket felvetetni. Így a városban [...]

2008. júl 30.

Újabb lépés a minőségi helyi közlekedéséért

Írta: admin Kategória: ESEMÉNYEK

A helyi körjárat, amelyet a lakosok „BálintBuszként” ismertek meg, júniustól nemcsak nevében, de minőségében is megváltozott.

2008. júl 30.

Rendeződhet a MÁV-állomás környéke

Írta: admin Kategória: INTERJÚ

XXI. századi elektronikus, információs pontra pályázunk
A MÁV-állomás és a téglagyár környékének állapotáról, valamint a város egyes területeinek forgalomtechnikai problémáiról Rothauszky Györgyné képviselő asszonnyal beszélgettünk.

2008. júl 30.

Tatár Sándor: Bejáró művész

Írta: admin Kategória: KULTÚRA

Orpheusz-könyvek
Végeláthatatlanul csak nézni, megkérdezni: mit mond a szem; aztán átlényegülve csak gondolni vagy átgondolni – mit is nézhetett, láthatott? Végül a szavak maradnak, mint a gondolat matériái, kifejezőeszközei az érzelemnek (is): hogy hát milyen ez a világ viszonylagos szemszögekből.

Címkék:

2008. júl 30.

Nem indul a másodosztályban a TTC

Írta: admin Kategória: SPORT

Remekül szerepelt a labdarúgó NB III Duna-csoportjában az újonc Törökbálinti TC. A fekete-fehér gárda a második helyen fejezte be a bajnokságot és a Martonvásár mellett az egyetlen olyan csapat volt, amely egyszer sem kapott ki a csoport legjobb együttesétől, a Százhalombattától.

Címkék: , ,

2008. júl 30.

Szeretet és gondoskodás

Írta: admin Kategória: INTERJÚ

Ha valami gondunk van, ha tanácsot kérünk, mindig van ránk ideje Bolla Julika hitoktatónak. Bármennyire siet, mindig megáll, hogy meghallgasson és segítsen. Most, hogy a képviselő-testület neki ítélte a Szeretet és gondoskodás díját, szerettünk volna interjút készíteni vele, de sohasem ért rá, hogy önmagáról beszéljen. Végül többnapos próbálkozás után, a vasárnapi misét követően sikerült egy [...]

2008. júl 30.

Jó célért szervezkednek a fiatalok

Írta: admin Kategória: INTERJÚ

Fiatal Svábok Egyesülete
Újabb civil szervezettel gyarapodott a város: lelkes fiatalok megalapították a Fiatal Svábok Egyesületét. Szerveznek, tagokat toboroznak, örülnek egymásnak, és köszönik szépen, jól érzik magukat. Az egyik alapítót, Bartos Kingát arra kértük, mutassa be az egyesületet.


Lapozzon bele
november–decemberi számunkba!