Kerthelység

2013. szeptember havának archívuma

2013. szept 27.

Nyitott nap a Törökbálinti Sportközpontban!

Írta: admin Kategória: ESEMÉNYEK

Nyitott napot tart a Törökbálint Sportközpont (Óvoda utca 6.)
A rendezvényen a sportegyesületek (shaolin kung fu, judo, karate, aikido, vívás, kosárlabda, kézilabda, vízilabda, floor ball, foci, squash) bemutatói mellett fellép a Törökbálinti Hagyományőrző Néptáncegyüttes és a Cantabile Kórus, továbbá lesz hip hop táncbemutató és hagyományőrző táncház.
Kedves Szülők! Jöjjenek, nézzék meg, milyen sportolási lehetőségeket lehet helyben megtalálni! [...]

2013. szept 26.

Republic együttes koncert

Írta: admin Kategória: ESEMÉNYEK

.
.
.

.
.
.

2013. szept 22.

Stánicz Pista bácsi kilencvenedik születésnapjára

Írta: admin Kategória: ESEMÉNYEK

Stánicz Pista bácsi nagyon várta már a vendégeket, amikor kilencvenedik születésnapján druszája, Turai István polgármester úr kereste fel, hogy felköszöntse őt a jeles napon. Néhány nappal később én is ellátogattam hozzájuk, és mondhatom engem is nagy szeretettel és izgalommal fogadott.

2013. szept 22.

Rövidhírek

Írta: admin Kategória: ESEMÉNYEK

Jubileumi Bálinti Sokadalom
Tízedik alkalommal rendezte meg a Munkácsy Mihály Művelődési Ház a Bálinti Sokadalmat. A kerek évfordulóhoz kiemelt program dukált, amely megszervezésében sokat segített Fülöp Tibor Zoltán,
a Magyar Hagyományőr Világszövetség elnöke, városunk lakója.

2013. szept 22.

Becsengetés előtt

Írta: admin Kategória: INTERJÚ

Átadás előtt az új iskola és sportközpont. A befejező munkák jelei látszanak már az utcáról is, az augusztusi hőségben is dolgoznak az épületen kívül. Az iskolakezdésig pedig alig pár hét van már csak. Arról kérdeztük Turai István polgármestert, hogy készen lesznek-e időben? Indul-e az iskola szeptember 1-én?

Országinfó Turisztikai Információs Iroda nyílt Törökbálinton, az Auchanban. Az iroda, az országos turisztikai információk mellett Törökbálint és a térség turisztikai szolgáltatóinak, vendéglátóinak, rendezvényszervezőinek kínál ingyenes megjelenési lehetőséget. Az iroda célja, hogy a nemzetközileg is jól behatárolható elhelyezkedéséből adódóan – együttműködve a helyi és országos turisztikai szervezetekkel, önkormányzatokkal – összefogja a térség idegenforgalmi lehetőségeit.

2013. szept 22.

A kicsi, a nagy, meg a hülye

Írta: admin Kategória: Margóra

Miközben L. Tavares segítőivel azon munkálkodott, hogy az általa kreált jelentés brüsszeli elfogadásával Magyarország térde megkoppanjon a padlón – szétesett, elbukott Portugália kormánya.

Címkék:

2013. szept 22.

Célegyenesben

Írta: admin Kategória: INTERJÚ

Beszélgetés Bognár Árpáddal, a Swietelsky ügyvezető igazgatójával
Szeptember 2-án, ünnepélyes keretek között nyitja meg kapuit a Bálint Márton Általános és Középiskola új tagiskolája. A 2010-ben leállított építkezést, két éves tárgyalássorozat eredményeképpen, idén tavasszal indították újra. Ez a projekt minden szereplőjének garantáltan sok álmatlan éjszakát okozott, és sokan kételkedtek a sikeres befejezésben, de szerencsére nem lett igazuk, [...]

2013. szept 22.

Munkácsy a Munkácsyban

Írta: admin Kategória: INTERJÚ

Havasi Balázs, a világ leggyorsabb kezű zongoristája, az idei tűzijáték zenéjének szerzője, az új iskola átadásának alkalmából ingyenes koncertet ad Törökbálinton, a Munkácsy Mihály Művelődési Házban.
A kizárólag törökbálinti lakcím­kártyával rendelkezők számára megtekinthető, ingyenes koncertről a zongoraművésszel beszélgettünk.

Címkék: ,

2013. szept 22.

Harmóniában Önmagammal

Írta: admin Kategória: INTERJÚ

Szinkulics Ági és a Sváb Egyesület kapta idén a „Törökbálintért” plakettet
Ha azt mondják „stílus”, én azt mondom: Szinkulics Ági! Ebbe a meghatározásba nem csak az
a különleges, ötletes, változatos, és teljesen egyedi megjelenés számít, amit Ágitól az elmúlt tizenöt évben már megszoktam, hanem az a szeretetteljes, mindig vidám, önzetlen és segítőkész egyéniség is, amelyet megismertem. Aligha [...]


Lapozzon bele
november–decemberi számunkba!