Kerthelység

2010. augusztus havának archívuma

2010. aug 30.

Szent István király ünnepén

Írta: admin Kategória: ESEMÉNYEK

Szabadság, béke, igazság:
magyarok országa
„Uralkodjál szelíden, alázattal, békésen harag és gyűlölködés nélkül! A király koronájának legszebb ékszerei a jótettek; azért illő, hogy a király igazságossággal és irgalmassággal, valamint a többi keresztény erénnyel ékeskedjék.

Címkék:

2010. aug 30.

Beköltöztek az óvodások

Írta: admin Kategória: INTERJÚ

Több mint féléves késéssel vették birtokba az ovisok az Árpád utcában felépült új, hatcsoportos óvodát. A tervezés és kivitelezés tanulságairól faggattuk Turai István polgármestert.

2010. aug 30.

Nyerni napenergiával

Írta: admin Kategória: ESEMÉNYEK

Törökbálint a harmadik helyen végzett
A nemzetközi RES Champions League program részeként hazánkban is megrendezték a Napkorona Bajnokságot. Így a magyar településeknek lehetőségük nyílt arra, hogy Franciaország, Csehország, Németország példáját követve bebizonyítsák, milyen hatékonyak a nap erejének kihasználásában.

2010. aug 30.

Változások a külterületeken

Írta: admin Kategória: INTERJÚ

Csuka Attila alpolgármester két és fél évvel ezelőtt, az időközi önkormányzati választások után azt mondta, hogy szemléletváltozás fog bekövetkezni a városvezetés hozzáállásában a külterületek fejlődésének kérdését illetően. Most arról beszélgettünk, hogyan látja ebből a szempontból az elmúlt két és fél évet.

Címkék:

2010. aug 30.

Egyharmados nihil

Írta: admin Kategória: Margóra

Az a helyzet, hogy immár semmin nem csodálkozhatunk. Se érték, se tolerancia. Elfogadás, belátás, netán felismerés és empátia nuku.
Konstruktív együttműködés? Megbékélés?
Hm, hm.

Címkék:

2010. aug 30.

Egy fa megmentése is komoly eredmény

Írta: admin Kategória: INTERJÚ

Átadták az új Téglagyár utcai játszóteret, és lassan befejezéshez közeledik a buszmegállók felújítása is. Az elmúlt négy évben sok minden épült, szépült a 9. körzetben, és volt egy-két dolog, amire az elmúlt időszakban sem sikerült megoldást találni. Lassan végéhez közeledik a négyéves képviselői ciklus. Az elért eredményekről és a további feladatokról Rothauszky Györgyné képviselő asszonnyal, [...]

2010. aug 30.

Új buszmegállók a Virág tanyánál

Írta: admin Kategória: INTERJÚ

Hosszas várakozás után végre megindulhatott két új buszmegálló építése. A körzet képviselőjét, Hámoriné Olár Máriát kérdeztük a részletekről.

2010. aug 30.

Végre történik valami

Írta: admin Kategória: Fogyasztó és állampolgár

Korábban számos cikkben foglalkoztam az ingatlanpiac és a pénzügyi szektor anomáliáival, illetve azzal, hogy ezekkel összefüggésben milyen szociális természetű problémák várnak kormányzati orvoslásra. Az állami bürokrácia túltengése és az adózási szabályok is rengeteg értelmetlen terhet raknak az emberek vállára. Az új kormány első intézkedései, illetve a közzétett tervek számos pontban javulást ígérnek.

2010. aug 30.

Közös jövőnk

Írta: admin Kategória: ESEMÉNYEK

2050-re kilenc és fél milliárd emberre bővülhet a Föld lakossága. A becslést a Population Reference Bureau amerikai kutatóintézet készítette. A kutatási előrejelzés szerint 40 év múlva már hárommilliárddal leszünk többen, miközben a rendelkezésre álló erőforrások, termőterületek nem fognak ilyen arányban bővülni. Ez pedig azt jelenti, hogy mindenkinek komolyabban kell vennie és többet kell tennie a [...]

2010. aug 30.

„Az önkormányzatnál nőttem fel”

Írta: admin Kategória: INTERJÚ

Közel negyed évszázada dolgozik Törökbálint önkormányzatában Csáki Zoltánné, az idei Törökbálint közszolgálatáért díj tulajdonosa. Vele beszélgettünk az eltöltött évekről, az önkormányzat légköréről és a közszolgálatról.


Lapozzon bele
november–decemberi számunkba!