Kerthelység

2011. március havának archívuma

2011. márc 31.

Március 15-ére emlékeztünk

Írta: admin Kategória: ESEMÉNYEK

Szabadság és haza – ez a két, március 15-én gyakran felmerülő fogalom voltak a vezérszavai Csuka Attila, városunk képviselője ünnepi beszédének.

A Folkbeats autentikus magyar népzenei és világzenei tehetségkutató verseny fő célkitűzése bemutatkozási lehetőséget biztosítani a magyar nép- és világzenei előadók számára.

Címkék:

2011. márc 31.

Egyhangú testületi döntés a költségvetésről

Írta: admin Kategória: INTERJÚ

– A képviselő-testület februári ülésén lényegi vita nélkül, 11 igen szavazattal, egyhangúan fogadta el az idei év költségveté­sét. Polgármester úr nem találja ezt a vita nélküli egyhangú döntést legalábbis furcsának egy ilyen gazdasági helyzetben, amelybe Törökbálint került?
– Persze engem is meglepett az eredmény, bár nem volt példa nélküli. A rendszerváltás óta eltelt 21 esztendő [...]

2011. márc 31.

Hátra szaltóval – előre?

Írta: admin Kategória: Margóra

Zajlik itt (hát elkezdődött végre…) az új magyar alkotmány tartalmi elemeinek tájolása, lekérdezése, felmérése. Hallhatunk házunk tájáról ez ügyben sokféle ötletet, kívánságot, felvetést. Most, nyolc év rabiga után, nem szorít annyira a béklyó, sőt csak a még lemállatlan kötések piszkálódnak néhol és néha, ám majd elhámlik ez is. Mint ahogy az új álarcot húzók igazi [...]

Anyagi vesztesek a pedagógusok
Törökbálint képviselő-testülete elfogadta a 2011. évi költségvetést. A város gazdálkodását merőben új alapokra kellett helyezni, hiszen az iparűzési adó jövőbeli, ám drasztikus csökkenése ezt szükségszerűvé tette. Mint ahogy a képviselők egy része annak érezte szükségét, hogy külső szakértőkkel átvilágíttassák a helyi oktatási intézményeket. Az átvilágítás eredményeiről, levonható tanulságairól beszélgettünk Hajdu Ferenc alpolgármesterrel.

2011. márc 31.

Szakmai konferencia

Írta: admin Kategória: ESEMÉNYEK

A ProjectMine Kft., az McMine Kft. és a törökbálinti illetőségű BDM Klaszter közösen szervezte meg szakmai konferenciáját február 17-én. A konferencia legfőbb célja az volt, hogy az Új Széchenyi Tervvel kapcsolatban bemutassák az aktuális kiírásokat, átláthatóvá váljanak az új változások irányvonalai  és közérthető segítséget kapjanak a pályázni kívánó vállalkozások a projektek labirintusában.

2011. márc 31.

Telektulajdonosból ingatlanfejlesztő

Írta: admin Kategória: ESEMÉNYEK

Az angol és amerikai pénzügyi befektetők többségi tulajdonában lévő CBS Property Zrt. egyedi szereplő a hazai ingatlanpiacon, hiszen amellett, hogy összesen mintegy 10 millió m2 alapterületű ingatlannal rendelkezik, az elmúlt két év során jelentős mértékben átalakította szervezetét annak érdekében, hogy a jövőben ingatlanfejlesztőként is meghatározó szerepet töltsön be, elsősorban a fővárosban és környékén.

2011. márc 31.

Biztonságos megoldás hosszú távra

Írta: admin Kategória: INTERJÚ

Beszélgetés Harrach Péterrel, a KDNP Pest megyei elnökével
A KDNP családi délutánján jelen volt Harrach Péter országgyűlési képviselő, a párt frakciójának vezetője, aki egyben a megyei szervezetet is irányítja. Néhány kérdés erejéig szívesen osztotta meg véleményét a Kerthelység olvasóival.

Címkék:

2011. márc 31.

A család – mint legfontosabb alapérték

Írta: admin Kategória: INTERJÚ

A nyugdíjrendszer alapvető pillére a következő generáció
Dr. Mészáros József, az Országos Nyugdíjbiztosítási Főigazgatóság főigazgatójának előadása
Február 20-án a Kereszténydemokrata Néppárt törökbálinti szervezete látta vendégül városunk polgárait a Munkácsy Mihály Művelődési Házban, egy családi délután keretében. Az érdeklődők a kereszténydemokrácia egyik legfontosabb alapértékéről, a család jelentőségéről, a családi adózásról és a nyugdíjrendszer változásairól hallhattak előadást. Ezt követően [...]

2011. márc 31.

HIRDETMÉNY • bírósági ülnökök választásáról

Írta: admin Kategória: ESEMÉNYEK

A Magyar Köztársaság Alkotmányának 46. § (2) bekezdése értelmében a törvény által meghatározott esetekben és módon nem hivatásos bírák (ülnökök) is részt vesznek az ítélkezésben.


Lapozzon bele
november–decemberi számunkba!