Kerthelység

2008. június havának archívuma

2008. jún 30.

Magával ragadta a küzdelem

Írta: admin Kategória: INTERJÚ| SPORT

Zsigmond Krisztina Európa-bajnok törökbálinti karatékával először május 17-én találkoztam a JKA Karate Országos Bajnokságon a Bálint Márton iskolában. Délelőtt szervezőként segítette a versenyzőket, edzőket és a bírákat, edzőként biztatta a klubtársait és tanítványait. Délután pedig versenyzőként a szőnyegen bizonyította, hogy nem véletlenül lett küzdelemben a kontinens legjobbja.

Címkék: ,

Az eredményes felvilágosításra a patikák a legalkalmasabbak
Napozni vagy nem napozni? – ez itt a kérdés. Ám nem mindegy, hogy erre ki ad választ. Lapunk rendhagyó módon dr. Zacher Gábort, a Péterfy Sándor utcai kórház klinikai toxikológiai osztályvezető főorvosát kérdezte.  Miért éppen egy toxikológust – tehetik fel jogosan a kérdést, pedig a válasz egyszerű. Nem is [...]

2008. jún 30.

Új edző, új bajnokság, dobogós hely

Írta: admin Kategória: SPORT

A Törökbálinti TC női kézilabdacsapata megalakulása óta a Pest megyei bajnokságban játszott, az utóbbi időben nem sok sikerrel. Tavaly nyáron az egykori kitűnő ferencvárosi átlövő, Csizmadia János lett az együttes edzője, amely az új idényben már a Budapest I/B osztályban szerepelt és bronzérmes lett.

Címkék: ,

2008. jún 30.

Ökoiskola címet nyert a Zimándy iskola

Írta: admin Kategória: ESEMÉNYEK| INTERJÚ

Eredményesen pályáztak
Az Ökoiskolák Hálózata az OECD-ENSI (Iskolai Környezeti Nevelési Kezdeményezések) nemzeti projektjeként 1986-ban indult útjára. Magyarországon 2000 óta működik az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet koordinálásával.

2008. jún 30.

Sportberuházások és tömegsport jövőkép

Írta: admin Kategória: ESEMÉNYEK| INTERJÚ| SPORT

Az új iskolakomplexum részeként építjük meg a focipályát
Településünkön sokat hallani intézményi (bölcsőde, óvoda, iskola) fejlesztésekről, ugyanakkor keveset tudunk a sportberuházásokról. A jelenlegi helyzetről és a jövőbeli tervekről Csuka Attila alpolgármesterrel beszélgettünk.

Mária útnak indult, és a hegyekbe sietett, Júda városába. Zakariás házába tért be és üdvözölte Erzsébetet. Amikor Erzsébet meghallotta Mária köszöntését, örömében megmozdult méhében a gyermek, maga Erzsébet pedig eltelt Szentlélekkel. Nagy szóval felkiáltott: „Áldott vagy az asszonyok között, és áldott a te méhed gyümölcse! Hogyan lehet az, hogy Uramnak anyja látogat el hozzám? Lásd, [...]

Címkék:

2008. jún 30.

Rendhagyó népzenei találkozó

Írta: admin Kategória: ESEMÉNYEK

Újabb testvérvárossal gyarapodhat Törökbálint. Május utolsó napján a hagyományos népzenei találkozó keretében írta alá Kopasz József, a felvidéki Nagytárkány polgármestere és Turai István polgármester azt a dokumentumot, melyben rögzítették azon szándékukat, hogy a két település szorosabban együttműködik kulturális téren, ezért testvérvárosi kapcsolatot létesítenek.

2008. jún 30.

Csillagmesék: A rák

Írta: admin Kategória: • Csillagmesék

Június és július fordulója a Rák jegyében telik (június 22. –július 22.). A Rák jegyében született embernek nagyon fontos a családja. Amikor azonban nem látja senki, a képzelet szárnyán messzi utazásokat tesz… Izgalmas kalandokat él át, de ha ezek a kalandok netán valósággá válnak, akkor emberünk már ismét haza vágyik, és csak az otthonában lehet [...]

2008. jún 30.

Megállíthatatlanok a Bálinti Sárkányok

Írta: admin Kategória: SPORT

Szeptemberben szigetkerülésen indulhatnak
A gyermeknapon Gárdonyban megrendezett közép- és általános iskolák sárkányhajó bajnokságán a Bálint Márton Általános és Középiskola növendékei Hámoriné Olár Mária vezetésével a 200 méteres döntőben elsőként értek a célba, 2000 méteren pedig a dobogó harmadik fokára állhattak.

2008. jún 30.

Apák napja a német oviban

Írta: admin Kategória: ESEMÉNYEK

Lassan hagyománnyá válik a Csupaszív Óvodában, hogy a májusi anyák napja után június első hetében az apák napját is megrendezik. Ez idén sem volt másképp.
Június első péntekjére tűzte ki az óvoda ezt a kedves ünnepet.


Lapozzon bele
november–decemberi számunkba!