Kerthelység

2012. augusztus havának archívuma

2012. aug 31.

A Nap Bajnokai 2012-ben

Írta: admin Kategória: ESEMÉNYEK

Törökbálint bronzérmes
Idén harmadik alkalommal vehették át a napenergia felhasználásában élenjáró magyar települések jól megérdemelt díjaikat. A Napkorona Bajnokságban évről évre egyre több önkormányzat méri össze erejét: hol használnak a legnagyobb arányban napkollektorokat vagy napelemeket.

2012. aug 31.

Uborkaszezon?

Írta: admin Kategória: INTERJÚ

Július, augusztus hónapot szokás így emlegetni. A fogalom nem feltétlenül kapcsolódik az uborka dömpingjéhez, sokkal inkább jelenti azt az időszakot, amikor úgy általában semmi sem történik. Arról kérdeztük Turai István polgármestert, hogy az idei nyár valóban „uborkaszezon”?

2012. aug 31.

Leírva

Írta: admin Kategória: Margóra

Történelmi elemzésekben mindig felbukkan, előtör, felemlítődik egyfajta korfa, amely az éppen tárgyalt időszak életképességét (is) hivatott jelezni. Teljesen leegyszerűsítve: az erejük teljében lévő emberek együttes, alkotó közösségét, amelynek bölcsessége a hosszú évek alatt megszerzett tudáson és tapasztalaton alapul.

Címkék:

2012. aug 31.

Új a seprű a városgondnokok kezében…

Írta: admin Kategória: INTERJÚ

Beszélgetés Antal Jenővel, a Városgondnokság vezetőjével
A januári testületi döntés után gőzerővel indultak meg a Városgondnokság létrehozásával kapcsolatos szervezési munkák. Áprilisban testületi döntés alapján hivatalosan is megalakult szervezet Antal Jenő vezetésével kezdett munkához, és folyamatosan veszi át a város működtetésének és a hatáskörébe tartozó intézmények üzemeltetésének feladatait. Az eddigi tapasztalatokról és a jövőbeli feladatokról a Városgondnokság [...]

2012. aug 31.

Belső ellenőr a hivatalban

Írta: admin Kategória: INTERJÚ

2012. április elsején kezdte meg munkáját belső ellenőrzési vezetőként Szmetana György Tibor a törökbálinti önkormányzatnál. Arról kérdeztük, hogy miért van szükség belső ellenőrre a hivatalban, mi a pontos feladata és konkrétan miket fog ellenőrizni.

2012. aug 31.

Új közbiztonsági referens az önkormányzatnál

Írta: admin Kategória: INTERJÚ

A törvény szerint ettől az évtől több önkormányzatnak is közbiztonsági referenst kell alkalmaznia. Törökbálinton a Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetemen idén diplomázott, az önkormányzat jegyzői titkárságán dolgozó Nagy Adriennt kérte fel Turai István polgármester erre a feladatra. Nagy Adriennel beszélgettünk.

2012. aug 31.

Lovas járőrök a törökbálinti rendőrségen

Írta: admin Kategória: ESEMÉNYEK

Az utóbbi hónapokban megszaporodtak az önkormányzathoz és a helyi rendőrőrshöz érkező lakossági bejelentések, amelyek a környező erdőkben tapasztalt visszásságokra hívják fel a hatóságok figyelmét.

2012. aug 31.

„Szeretet és gondoskodás”

Írta: admin Kategória: INTERJÚ

A Törökbálint önkormányzata által alapított címbeli díjat idén Kovács Irma, a törökbálinti I. számú felnőtt háziorvosi körzet ápolónője vehette át. Interjúnkat rövid kérlelés előzte meg, mert mint elmondta, a díjnak nagyon örül, és nagyon szeret beszélgetni is, kivéve, ha a beszélgetés tárgya ő maga. Végül második otthonában, a József Attila utcai rendelőben találkoztunk, miután aznapra [...]

2012. aug 31.

Szertelenül

Írta: admin Kategória: ESEMÉNYEK

Törökbálint Város Önkormányzata és a Segítő Kéz Szolgálat közös pályázatot adott be 2011 őszén a Nemzeti Család és Szociális Intézet felé. A pályázat céljaként a fiatalkorúak hasznos szabadidő-eltöltésének lehetőségeit jelölte meg önkormányzatunk. A sikeres pályamű pozitív elbírálásban részesült, így novemberben elkezdődhetett a programsorozat. A szabadidős tevékenységek helyszínének a Segítő Kéz Szolgálat Nyár utcai telephelye adott [...]

2012. aug 31.

Az Ifjúsági Önkormányzat júniusi ülése

Írta: admin Kategória: ESEMÉNYEK

A Törökbálinti Ifjúsági Önkormányzat (TIFO) június 14-ei ülésén számos témát tárgyaltunk meg és beszéltünk a jövőbeli eseményekről is.


Lapozzon bele
november–decemberi számunkba!