Kerthelység

2014. május havának archívuma

Évadnyitó családi biciklitúrát szervez a Kerekdomb Egyesület. A lapozás után olvashatják felhívásukat:

2014. máj 20.

Menza-ügyek

Írta: admin Kategória: INTERJÚ

Pár hete borzolja a kedélyeket a törökbálinti iskolák és óvodák közétkeztetésének színvonalában tapasztalható minőségromlás. A szülők egy része más megoldás után nézett: ha nem jó az iskolai menza akkor majd más szállítja gyermekeiknek az ebédet.
A január óta történtekről kérdeztük a polgármestert.

2014. máj 20.

Latolgatva, elemezgetve április 6. ürügyén

Írta: admin Kategória: Margóra

Nagy Gáspár azt írta az 1980-as években született „Történelem” című versében: „Most kényelmes / elhúzódni / az Isten-védte / csillagokra // süketnek / vaknak lenni / szolgaságunkat / sokszorozva // Mintsem / egy betömött / szájú Nem!-nek / cellamocsokban // társa lenni // a tapétás / dalnokoktól / fényévekre / elkerengni”.
Ugye, ezt nem akarhatjuk újra.

Címkék:

2014. máj 20.

Közlemény

Írta: admin Kategória: ESEMÉNYEK

107/2014. (III. 27.) ÖK
Törökbálint Város Önkormányzatának Képviselő-testülete
úgy dönt, hogy a SportPark Kft. által megjelentetett tájékoztatóban foglaltakra válaszolva a következő közleményt adja ki:

2014. máj 20.

Kiegyensúlyozott fejlődés, béke és nyugalom

Írta: admin Kategória: INTERJÚ

Dr. Aradszki András, a FIDESZ-KDNP országgyűlési képviselőjelöltje, aki a választókörzetek átszervezésével másfél éve vette át Törökbálint képviseletét a Parlamentben. Április 6-án először kéri személyesen a város polgárainak támogatását. Közeledve a választási kampány fináléjához arra kértük, beszéljen még egyszer terveiről, céljairól, arról, hogy milyen feladatokat lát maga előtt, ha sikerül eredményesen szerepelnie a választásokon.

2014. máj 20.

Konferencia részvétel Székelyudvarhelyen

Írta: admin Kategória: ESEMÉNYEK

Határon túli testvértelepülésünk, Székelyudvarhely februárban konferenciát rendezett „A megújuló energiaforrások felhasználása az Európai Unióban” címmel. A konferenciára meghívást kaptak a Polgármesteri Hivatal munkatársai és Ifjúsági Önkormányzatunk tagjai is.

2014. máj 20.

Lendületben a LÉPÉSE Egyesület

Írta: admin Kategória: ESEMÉNYEK

Mint arról már előző számunkban hírt adtunk, az Egyesület hivatalos bejegyzése után Miklós Tibor és kollégái nagy lendülettel kezdtek a törökbálinti látássérültek érdekeit képviselő új civil szervezet munkájának megszervezésébe, tevékenységi körének kiszélesítésébe.

2006-ban javasolta a Tehetséges Magyarországért Alapítvány, hogy március 25-e, Bartók Béla születésnapja legyen a Tehetség Napja. Olyan ünnepnap, amelyen a fiatal tehetségek bemutatkozhatnak és alkalom nyílik a tehetséggondozók munkájának elismerésére is.

Korábban már beszámoltunk arról, hogy A Katolikus Karitász adománypontot nyitott a korábbi Cora, jelenleg Auchan áruházban. Tavaly decemberben az a megtiszteltetés érte a Karitász törökbálinti csoportját, hogy megkérték őket, a jövőben ők tartsák fenn a Pontot. Ennek apropóján kerestük fel a csoport két vezetőjét, Lakatos Györgyöt és Lakatos Györgynét, akikkel természetesen más témákat is érintettünk.

2014. máj 20.

Húsvéti kérdések

Írta: admin Kategória: Olajág

A keresztény ember számára húsvét az egyházi év középpontja. Krisztus feltámadása ünnep, a szó legvalódibb értelmében. Olyannyira nagy ünnep, hogy nemcsak egyszer tartjuk meg az év folyamán, hanem minden vasárnap erre emlékezünk, és ezért nevezzük a vasárnapot az Úr napjának.

Címkék: ,

Lapozzon bele
november–decemberi számunkba!