Kerthelység

2011. május havának archívuma

2011. máj 31.

Ilona néni 109 éves

Írta: admin Kategória: ESEMÉNYEK

Születésnapi köszöntés
Április 27-én ünnepelte 109. születésnapját Kudász Jánosné. Ebből az alkalomból köszöntötte öt Turai István polgármester és Gyarmati Mihály, a terület képviselője. Az eseményről beszámolt az RTL Klub híradója is.

2011. máj 31.

Budaörssel közös dolgaink

Írta: admin Kategória: INTERJÚ

A napokban a polgármester Budaörsön járt, eleget téve az ottani főépítész meghívásának. Ebből érthetően következik, hogy a két települést érintő területfejlesztési kérdésekről volt szó. A részletekről kérdeztük Turai Istvánt.

2011. máj 31.

Hirtelenül

Írta: admin Kategória: Margóra

Bizonyos dolgok néha úgy történnek meg, hogy sem előmozgás, esetleg rejtjelezés nem sejteti bekövetkezésüket. Ilyen értelemben tehát némiképp cáfolható az a megállapítás, miszerint az (okos) ember életében minden teljesen rendezett és szabályos, mondhatni egyenletes ütemben, kiszámíthatóan zajlik.

Címkék:

2011. máj 31.

Hármas ünnep a Szérűskert bölcsődében

Írta: admin Kategória: ESEMÉNYEK

Április 27-e több szempontból is piros betűs nap volt a törökbálinti Szérűskert bölcsőde életében, ugyanis ezen a napon tartották országszerte a Bölcsődék Napját. Ez az ünnep második éve emlékeztet bennünket arra az áldozatos, sokoldalú szakmai munkára, amelyet a bölcsődékben dolgozó nevelők végeznek.

2011. máj 31.

A természet ereje

Írta: admin Kategória: INTERJÚ

Nem múlik el nap, hogy ne hallanánk meghökkentő híreket, hogy hol itt, hol ott a világban emberek haltak meg a tomboló természet miatt. A mi szűkebb világunkba is beköltözött a félelem 2010. május 30-án, amikor heves esővel, jéggel, orkánszerű széllel tört városunkra a vihar. Az árkok, átereszek, csatornák, a városon átvezető Hosszúréti-patak nem tudta elszállítani [...]

Az erdő fenntartása, védelme, gyarapítása az egész társadalom érdeke és felelőssége. Törökbálint abban a szerencsés helyzetben van, hogy közigazgatási területéhez – az országos átlaghoz képest – jelentős erdőterületek tartoznak. A közelmúltban számos bejelentés érkezett, amelyekben a lakosság és a Kerekdomb Környezetvédelmi Egyesület aggodalmát fejezte ki a törökbálinti erdőterületeken történő fakitermelésekkel kapcsolatban. E bejelentések kapcsán előtérbe [...]

Május 4-én 17 órakor vette kezdetét a Szent Flóriánról, városunk védőszentjéről való megemlékezés a katolikus templomban, ahol az ünnepi szentmisét Bohn István esperes plébános celebrálta. Az ünnepség a Szent Flórián szobornál folytatódott a Grossturwaller Musikanten rézfúvós, fanfáros megnyitójával. A Hagyományőrző Svábkórus énekes köszöntője után a koszorúzáson az ünnepi beszédet Schmidt János, a Sváb Egyesület elnöke [...]

2011. máj 31.

Öko színdarab óvodásoknak

Írta: admin Kategória: ESEMÉNYEK

Nem lehet elég korán kezdeni
A hetedik évadban indul országjáró körútjára Öko Panna és Öko Palkó, a szelektív hulladékgyűjtés két kis hőse, hogy megmutassák ifjú közönségüknek, hogyan válhatnak ők is a környezetünk védelmezőivé.

2011. máj 31.

Pünkösdvasárnap

Írta: admin Kategória: Olajág

Milyen kár, hogy karácsony és húsvét mellett pünkösd csak harmadrangú ünnep az életünkben.

Címkék: ,

2011. máj 31.

„Legyőzni a távot, magamat és a mínuszokat”

Írta: admin Kategória: INTERJÚ

Tóth István törökbálinti lakos megnyerte a North Pole Marathont, vagyis az északi-sarkon futott maratont. Ez a hír bejárta az országot, mégis mi egy kicsit másként tekintünk rá, hiszen mégis csak városunk lakója érte el ezt a hatalmas teljesítményt. Hasonlóan érzett településünk önkormányzata is, hiszen idén Tóth Istvánnak adományozta a helyi sportdíjat. A sikeres sportolóval beszélgettünk.


Lapozzon bele
november–decemberi számunkba!