Kerthelység

A ‘VÉLEMÉNY’ kategória archívuma

2014. aug 22.

Vigyázzatok a kerékpárosokra!

Írta: admin Kategória: VÉLEMÉNY

Riczu Imi emlékére
Amikor évekkel ezelőtt elkezdtem dolgozni a Kerthelységnek, a gyerekeknek szóló rovat volt az első, aminek nekiláttam. Kitaláltam egy jó kis rejtvényt, aminek a megfejtését be kellett küldeni, és a helyes megfejtést beküldők között ajándékokat akartunk kisorsolni. A rejtvény hamar készen lett, már csak az ajándékok hiányoztak, így elindultam nyereményeket kunyerálni a helyi vállalkozóktól. [...]

Címkék: ,

2014. aug 22.

Devizahitelesek mentése 2.0

Írta: admin Kategória: VÉLEMÉNY

Negyedik éve tart a baloldali kormány ámokfutásának eltakarítása, kihívások garmadával küzd országunk egy olyan bizonytalan világban, ahol egyszer a világgazdaság ingadozására kell megfelelően reagálni, máskor pedig az EU által elvárt követelményeket kell teljesíteni, mindeközben be kell indítani az ország fejlődését.

2014. máj 20.

A foci Törökbálinton – ahogyan én látom

Írta: admin Kategória: VÉLEMÉNY

A minap megkértek, írjam meg a véleményemet, hogyan látom a törökbálinti foci helyzetét. Törökbálinton – mint ahogy az országban talán mindenhol – a FOCIRÓL mindenkinek van véleménye.

Címkék: ,

2014. márc 14.

A közétkeztetés jövője!

Írta: admin Kategória: VÉLEMÉNY

Az elmúlt napok felszínre hozták azokat a problémákat, amelyekkel nem csak településünkön, hanem máshol is szembesülnek az önkormányzatok felelős vezetői: a közétkeztetés jelene és jövője. Mint az már köztudomású, Törökbálinton néhány szülő megelégelte
a szolgáltató nem megfelelő minőségű ételeit és úgy döntött, hogy saját kezükbe veszik gyermekeik ebédeltetését és jobb szolgáltatótól rendeltek ételt, akivel azt ki [...]

2013. szeptember 2-a emlékezetes dátum Törökbálint város életében, amire mindannyian pontosan emlékezhetünk. Emlékezhetnek azok is, akik személyesen nem vehettek részt valami oknál fogva az akkor megrendezett ünnepségen, hiszen a helyi és országos sajtó is bőséges és hiteles tájékoztatást adott az eseményekről. Ekkor került sor ugyanis a Törökbálint életében kimagaslóan egyedülálló, sikeres beruházás ünnepélyes átadására.

2014. jan 26.

Közmeghallgatás és a trükkös tükrös

Írta: admin Kategória: VÉLEMÉNY

Civil Koncepció, Részvételi Demokrácia, Részvételi Város. Nem az elnevezés, hanem a tartalom a lényeg! A kérdés az, hogy akarunk-e javítani a jelenlegi képviseleti demokrácián azzal, hogy az önkormányzat nyit a közösség felé. Egyre többen vannak ugyanis, akik úgy érzik, hogy a jelenlegi képviseleti demokrácia már nem működik megfelelően.

2014. jan 26.

Törökbálint lendületben!

Írta: admin Kategória: VÉLEMÉNY

Törökbálint néhány éve egy törvényjavaslat és szavazás eredményképpen jelentősebb középtávú bevételtől esett el.

2014. jan 26.

Törökbálinti Kerekasztal 2014

Írta: admin Kategória: VÉLEMÉNY

A fejlett polgári társadalmakban a civil szervezetek mindig rendkívül jelentős szerepet töltenek be. Azt is mondhatjuk, hogy a civil szerveződések a társadalmi együttélés olyan fontos építőelemei, amelyek nélkül nem is beszélhetünk igazán polgári társadalomról, vagyis hiányukban nem teljes a demokrácia.

2014. jan 26.

Csalók és szélhámosok

Írta: admin Kategória: VÉLEMÉNY

Néhány héttel ezelőtt mesélte el egy idős asszony, hogyan járt majdnem pórul. Ketten csöngettek be hozzá és azt állították, hogy a körzeti orvosa küldte őket, mert egy olyan termékük van, ami nagyon jó az ő problémájára.


Lapozzon bele
november–decemberi számunkba!