Kerthelység

2014. január havának archívuma

2014. jan 26.

A részvétel joga

Írta: admin Kategória: ESEMÉNYEK

Két hónap alatt – októberben és novemberben – két rendes- és két rendkívüli képviselő-testületi ülés mellett még egy közmeghallgatás és egy lakossági fórumot is tartott az Önkormányzat. Volt hát program bőven, van miről szót váltani. Talán nem tévedek, ha úgy vélem: nem volt feszültség nélküli ez a két hónap. A legtöbb szó talán az Önkormányzat [...]

2014. jan 26.

Körlevél analfabétáknak

Írta: admin Kategória: Margóra

Az alábbi sorok Magyarországon születtek, 2013. novemberében, a XXI-ik században, teljesen hivatalosan.

Beszélgetés Antal Jenővel
A novemberi testületi ülésen Ön bizalmat kapott a Képviselő Testülettől a Városgondnokság további vezetésére. Hogyan értékeli az újraválasztását?
2012. április 1-től vezetem a Városgondnokságot, s az eltelt másfél év egy újonnan kialakított szervezet életében nem sok idő.

2014. jan 26.

Közmeghallgatás és a trükkös tükrös

Írta: admin Kategória: VÉLEMÉNY

Civil Koncepció, Részvételi Demokrácia, Részvételi Város. Nem az elnevezés, hanem a tartalom a lényeg! A kérdés az, hogy akarunk-e javítani a jelenlegi képviseleti demokrácián azzal, hogy az önkormányzat nyit a közösség felé. Egyre többen vannak ugyanis, akik úgy érzik, hogy a jelenlegi képviseleti demokrácia már nem működik megfelelően.

2014. jan 26.

Ne csak karácsonykor szeressünk

Írta: admin Kategória: INTERJÚ

Közeledik a karácsony. Ilyenkor mindenki azt keresi, hogyan tud örömet szerezni szeretteinek. De miért van az, hogy ebben a pár napban ennyire odafigyelünk másokra, a hétköznapokon pedig szinte csak magunkkal foglalkozunk. Bohn István esperes-plébánossal az ünneplésről, Isten szeretetéről és ajándékairól beszélgettünk.

2014. jan 26.

Törökbálint lendületben!

Írta: admin Kategória: VÉLEMÉNY

Törökbálint néhány éve egy törvényjavaslat és szavazás eredményképpen jelentősebb középtávú bevételtől esett el.

2014. jan 26.

Liba-galiba Nagytárkányban

Írta: admin Kategória: ESEMÉNYEK

Felvidéki testvértelepülésünkön évente rendezik meg Márton nap táján a falunapot – persze a “libák jegyében”.

2014. jan 26.

Az ügyfél az első

Írta: admin Kategória: ESEMÉNYEK

Interjú Csokonáné Vízkeleti Ildikóval
November 12-én, a Szociális Munka Napjának alkalmából országszerte elismerések, és kitüntetések átadására került sor. Nem volt ez másképpen Törökbálinton sem. Az Önkormányzat részéről beavatott munkatársak és a Segítő Kéz Szolgálat dolgozói az utolsó pillanatig titokban tudták tartani, hogy az idei évben Csokonáné Vízkeleti Ildikó részesül polgármesteri kitüntetésben. A díjazott csak az utolsó [...]

2014. jan 26.

Feszület restaurálása és újjászentelése

Írta: admin Kategória: ESEMÉNYEK

Október utolsó napján, a sváb őseink által ránk hagyott, felújított kőkereszt és feszület újraszentelésére került sor. A szobrot Bohn István esperes plébános szentelte újra, és Hajdu Ferenc Törökbálint alpolgármestere mondott beszédet.  A szentelésen részt vettek a Szőnyi Erzsébet Zeneiskola növendékei Feleki László igazgató vezetésével és a Lendvai Károly Férfikórus, Tóth Csaba vezényletével.

2014. jan 26.

Tóth József – Dedikálásaim II.

Írta: admin Kategória: KULTÚRA

Ha zárt ajtó előtt állsz,
Nem biztos, hogy titok rejlik mögötte,
Lehet, hogy egyszerűen,
Csak kizártad magad.


Lapozzon bele
november–decemberi számunkba!