Kerthelység

2008. szeptember havának archívuma

2008. szept 21.

Beérett a KÖRTE

Írta: admin Kategória: ESEMÉNYEK

Nagyszabású tehetségkutató versenyt rendezett az MMMH
Ez év áprilisában kezdte szervezni Könnyűzenei Regionális Tehetségkutató versenyét, a KÖRTE-t a Munkácsy Mihály Mű­ve­lő­dési Ház és a Roland East Europe Kft.

Címkék: , ,

2008. szept 21.

Bálinti Sokadalom

Írta: admin Kategória: ESEMÉNYEK

Forró volt a hangulat!
Amikor szeptember hetedikén reggel 6 órakor kiléptem az erkélyre és szippantottam egy nagyot a hajnali illatokból, már érlelődött bennem a gyanú, hogy az elmúlt száz év legforróbb szeptemberi napjára ébredtünk ezen a napon. Más alkalommal valószínűleg örültem volna egy ilyen szép napos szeptemberi vasárnapnak. Ma azonban gondolkodóba ejtett a hőmérőben lassan, de [...]

2008. szept 21.

A „nagy ugrás”

Írta: admin Kategória: ESEMÉNYEK| INTERJÚ

A polgármester új gazdasági programot terjesztett elő
Ezúttal nem az újságíró talált blikkfangos címet az interjúhoz: Gáldi György nevezte így az önkormányzati ciklus hátralévő két évére szóló gazdasági program tervét a pénzügyi gazdasági bizottság legutóbbi ülésén, ahol nyilvánosan nemcsak megköszönte a polgármesternek a terv összeállítását és a belefektetett munkát, hanem számos észrevételt is tett.

2008. szept 21.

Fejlődésre ítélve

Írta: admin Kategória: INTERJÚ

A „régi” Törökbálintot meg kell őriznünk
Csuka Attila alpolgármesterrel saját választókörzete problémáinak, azok megoldási lehetőségeinek kapcsán Törökbálint jövőjéről, a település fejlődésének lehetőségeiről és az önkormányzat feladatairól beszélgettünk.

2008. szept 21.

„Jó kapcsolatok kialakítására törekszem”

Írta: admin Kategória: INTERJÚ

Beszélgetés dr. Horti István jegyzővel
Dr. Horti István szeptember 15-étől tölti be Törökbálint város jegyzői állását. Jelen beszélgetés tulajdonképpen bemutatkozás, hiszen konkrét tevékenységről és eredményekről értelemszerűen még nem tudunk beszámolni, ezekre természetesen a későbbiekben visszatérünk.

2008. szept 21.

Nem késnek a beruházások

Írta: admin Kategória: ESEMÉNYEK| INTERJÚ

Már csak néhány jogi pontosításra van szükség
A képviselő-testület 2008. szeptember 4-én megtartott rendes ülésén több, a helyi közoktatás intézményhálózatának fejlesztését, bővítését célzó téma került napirendre. A várakozásoknak megfelelően szerepelt közöttük a négycsoportos óvoda, háromcsoportos bölcsőde anyaga is, hiszen az eddigi információk szerint a komplexum megvalósulását lehetővé tevő előkészítő munka egy része befejeződött. A képviselő-testület azonban [...]

2008. szept 21.

Nagyszabású augusztus 20-ai ünnepség

Írta: admin Kategória: ESEMÉNYEK

Törökbálinton sohasem látott embertömeg fogadta azokat, akik augusztus 20-án a művelődési ház által szervezett István, a király előadásra ellátogattak. Mint a ház dolgozóitól megtudtuk, az előzetes érdeklődés alapján sejteni lehetett, hogy nagyon sokan kíváncsiak az előadásra, de hogy ennyien lesznek, abban csak reménykedni tudtak.

2008. szept 21.

Hadik Gyula-kiállítás

Írta: admin Kategória: KULTÚRA

2008. augusztus 15-én, Nagyboldogasszony ünnepén nyitotta meg Luzsicza Árpád grafikus a Törökbálinton élő és alkotó Hadik Gyula szobraiból és rajzaiból álló kiállítást a Munkácsy Mihály Művelődési Ház kiállítótermében.

2008. szept 21.

A hetedik

Írta: admin Kategória: Margóra

Őszi, de még kellemesen napfényes filozofikus kedvemben (csekkbefizetések előtt vagyok) feldereng Arisztotelész Nikomekhoszi etikája, amelyben többek között arra mutat rá, hogy az erkölcsi erényeket a megszokás és az ismétlés révén tanuljuk meg, s ennek során az eredetileg (esetleg) kellemetlen tevékenységek végül akár kellemessé, elfogadottá, rendesen belénk rögzültté is válhatnak.

Címkék:

2008. szept 21.

Az oktatás a fiatalok jövőjéről szól

Írta: admin Kategória: INTERJÚ

Becsengettek…
Szeptember elsején a diákok újra vállukra csapták nehéz iskolatáskájukat. Mint minden évben, most is akad olyan változás, amitől nem féltétlenül boldogok a tanárok. Palkóné Szabó Gabriellával, OKSB-elnökkel, a Zimándy iskola igazgatójával az új tanévben életbe lépő törvényi változásokról, a kompetenciaalapú oktatásról és az iskola sikeres pályázatáról beszélgettünk.


Lapozzon bele
november–decemberi számunkba!