Kerthelység

A ‘Fogyasztó és állampolgár’ kategória archívuma

2015. dec 20.

Feltőkésítés!

Írta: admin Kategória: Fogyasztó és állampolgár

Az Új Polgári Törvénykönyvről szóló 2013. Évi V. Tv. (Ptk) 3:161.§. (4) bekezdése arról rendelkezik, hogy a hatálybalépés után alapított Korlátolt felelősségű társaságok törzstőkéjének minimálisan 3 millió forintnak kell lennie. A korábban alapított cégekre, melyek törzstőkéje nem éri el a 3 millió forintot, eltérő szabályok vonatkoznak.

2015. aug 31.

Zártkert-tulajdonosok figyelem!

Írta: admin Kategória: Fogyasztó és állampolgár

Jó hír a zártkert minősítésű ingatlannal rendelkezők számára, hogy a jövőben egyszerűsödik a zártkertek átminősítési eljárása, s ezzel az értékesítési lehetőségeik is javulnak.

A devizaalapú hitelek esetén a banki elszámolások megküldésének határideje 2015. április 30-a volt. De vajon minden esetben hibátlan az elszámolás? Mit tehetünk, ha a bank elszámolta magát?

2015. ápr 19.

Cégbezárás – Végelszámolás

Írta: admin Kategória: Fogyasztó és állampolgár

Az évek óta nem működő, tényleges gazdasági tevékenységet nem folytató gazdasági társaságok folyamatos költséget jelentenek tulajdonosaik számára. Ennek az az oka, hogy mindaddig, amíg a cég felszámolás, végelszámolás keretében nem kerül megszüntetésre, bizonyos alapköltségeit akkor is viselni kell, ha semmilyen hasznot nem hajt.

2015. márc 22.

Új trendek a házassági vagyonjogban

Írta: admin Kategória: Fogyasztó és állampolgár

A 2014. március 15-t megelőzően hatályban volt Családjogi törvény gyakorlatilag csupán érintőlegesen foglalkozott a házassági vagyonjogi szerződések  témakörével. Ezzel szemben az új Polgári Törvénykönyv részletesen szabályozást ad ezekre a szerződésekre, növelve ezzel a jogbiztonságot.

Egy számítógép, vagy nyomtató csakis a legrosszabbkor romolhat el, vagyis akkor, amikor égetően fontos lenne használnunk. Éppen ezért a legjobb, ha a fogorvosunk, a nőgyógyászunk és az ügyvédünk telefonszáma mellett ott a számítástechnikusunké is.

Tisztelt Törökbálinti Lakosság!
Ezúton tájékoztatjuk Önöket, hogy Törökbálint Város Önkormányzata Képviselő-testületének a 44/2013.(XII.16.) Ör rendelet 10.§ (3) bekezdésében foglaltak alapján elindul a zöldhulladék tavaszi gyűjtése.
A tavaszi gyűjtési időszak 2014. március 16-tól április 15-ig tart.

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság előrejelzése szerint ebben a hónapban Törökbálinton a következő időpontokban és helyeken számíthatunk sebesség-ellenőrzésre:

2014. jan 09.

Karácsonyfa elszállítás - 2014

Írta: admin Kategória: Fogyasztó és állampolgár

Tisztelt Törökbálinti Lakosság!
Ezúton tájékoztatom Önöket, hogy a közterületre kihelyezett, díszektől, szeméttől letakarított karácsonyfákat 2014. január 17-ig (péntek) szállítja el a Városgondnokság.
Az ezután kitett fenyőket nem szállítjuk el. Azok leadására – a vonatkozó rendeletnek megfelelően – továbbra is a hulladékudvarban biztosítunk lehetőséget, legallyazott, zöldhulladék-zsineggel átkötött formában.
Tisztelettel:
Antal Jenő
intézményvezető

A Budaörsi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya indított eljárást kábítószer birtoklás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt H. Balázs 25 éves törökbálinti és S. Sebestyén 22 éves budapesti lakos ellen.
A jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint 2014. január 7-én 22 óra körüli időben Törökbálinton egy autóban vonták intézkedés alá a gyanúsítottakat a járőrök. A gépjármű átvizsgálása során kábítószer gyanús [...]


Lapozzon bele
november–decemberi számunkba!