Kerthelység

2011. február havának archívuma

2011. feb 28.

Ovi-Foci Törökbálinton!

Írta: admin Kategória: SPORT


Címkék: ,

2011. feb 28.

Futsal – jelentkezz!

Írta: admin Kategória: SPORT


Címkék: ,

2011. feb 28.

Kérdések és válaszok

Írta: admin Kategória: ESEMÉNYEK

A januári közmeghallgatáson záporoztak a kérdések. Vérmérsékletétől, felkészültségétől függően ki így, ki úgy mondta el véleményét. A nem kevesebb mint öt és fél órás tanácskozás végén Szőke Péter, a Tükörhegyi Közéleti Egyesület elnöke 17 kérdést tartalmazó levelet adott át, amelyekre azért vár választ, mert „…az emberek szeretnék ismerni a kialakult helyzetet, az ide vezető utat [...]

Összevonás, átszervezés, takarékoskodás
Törökbálint önkormányzatának testülete új felállásban dolgozik. Az oktatási, egészségügyi és szociális ügyek „egy kalap alá”, a Humánpolitikai Bizottság hatáskörébe kerültek. Milyen meggondolásból alakították így a szervezet felépítését? Erről beszélgettünk Palkóné Szabó Gabriellával, az önkormányzat Humánpolitikai Bizottságának elnökével.

2011. feb 28.

Máshol

Írta: admin Kategória: Margóra

Csendes kis zúg ez a Törökbálint. Árnyas utcáival, rokonszenves és barátságos lakóival, a kertekben élő feketerigók hajnali trilláival, olykor még kakaskukorékolással, szaggatott esti kutyaugatással.

Címkék:

2011. feb 28.

„Szeretem ezt a települést”

Írta: admin Kategória: INTERJÚ

2011. január 1-jétől Csenger-Zalán Annamária tölti be a főépítészi posztot Törökbálinton. A főépítész asszonnyal többek között az Ófalu szépségeiről, a Tükörhegy 4. ütem beruházásról beszélgettünk és arról, hogy miért kellett új főépítész a településnek.

2011. feb 28.

Kistérségi együttműködés

Írta: admin Kategória: INTERJÚ

A kistérségi rendszert 1994-ben hozták létre azzal a céllal, hogy az egymáshoz közel eső településekből alakuló csoportok a Központi Statisztikai Hivatal felmérési egységei legyenek. Törökbálintot ekkor sorolták a Budaörsi Kistérséghez. Hamarosan kiderült, hogy ezek a társulások a statisztikai feladatokon túl számos más kérdésben is hatékonyan együtt tudnak működni. Megalakultak a többcélú kistérségi társulások, amelyeket a [...]

2011. feb 28.

Számíthatunk rájuk

Írta: admin Kategória: INTERJÚ

Sikeres évet zárt a tavaly alakult Városőrség. Életmentés, tolvajfogás, lopott autó megtalálása is szerepel az eseteik között. Az elmúlt és az idei évről Géczy Krisztiánnal, a Városőrség vezetőjével beszélgettünk.

2011. feb 28.

Célegyenesben Törökbálint térfigyelő rendszere

Írta: admin Kategória: ESEMÉNYEK

Február végére elkészülhet Törökbálint térfigyelő rendszere. Amint azt a polgármesteri hivataltól megtudtuk, a közbeszerzési eljáráson győztes cég az Elmű szakembereinek bevonásával megkezdte a kamerák és antennák helyeinek előkészítését a meglévő Elmű-oszlopokon, továbbá az elektromos megtáplálási pontok kiépítését és a szükséges új tartóoszlopok kihelyezését.

Címkék:

2011. feb 28.

Adórendelet

Írta: admin Kategória: Fogyasztó és állampolgár

Múlt havi számunkban arról számoltunk be, hogy Törökbálint képviselő-testülete új adópolitikát alakított ki. Közben lezajlott egy közmeghallgatás, és azt követően a testület módosította korábbi döntését. Dr. Horti István jegyzővel beszélgettünk.


Lapozzon bele
november–decemberi számunkba!