Kerthelység

2012. szeptember havának archívuma

2012. szept 30.

Elhunyt Papp Béla

Írta: admin Kategória: ESEMÉNYEK

Életének 65. évében türelmesen viselt betegsége után elhunyt Papp Béla, településünk korábbi önkormányzati képviselője, alpolgármestere.
Turai István, polgármester hétfőre hívott össze rendkívüli testületi ülést, melyen az elhunytat a város saját halottjának tekinti.
Újságunk részvétét nyilvánítja az elhunyt családtagjainak.

2012. szept 30.

Testületi ülés után

Írta: admin Kategória: INTERJÚ

Szeptember 6-án tartotta első őszi ülését a képviselő-testület. 46 napirendi pont szerepelt a meghívóban. Maga az ülés is szokatlanul hosszúra nyúlt. Ezúttal nem egyetlen témáról, hanem a legfontosabb döntésekről kérdeztük a polgármestert.

2012. szept 30.

A mi „plázánk”

Írta: admin Kategória: Margóra

Komolyan mondom: nem a nagy nyári uborkaszezon íratja velem az alábbiakat, hanem az öröm, hogy nálunk ilyen megtörténhet, hogy nekünk ilyen van.
Az átalakuló, új nevet és tulajdonost kapó nagyáruházban óriási sürgés-forgással folyt a munka. Régi pénztár el, új nemsokára, pultok, gondolák átrendezve, s persze kiárusítás ezerrel.

Címkék:

2012. szept 30.

Becsengettek…

Írta: admin Kategória: INTERJÚ

Nagyon sok a bizonytalanság az iskolák jövőjével kapcsolatban. 2013. január 1-jétől ugyanis ezen intézmények fenntartását az állam veszi át, de hogy ez pontosan mit jelent, még nem tudni. Erről, illetve az iskolakezdés egyéb nehézségeiről, szépségeiről Keszler Mártonnal, a Bálint Márton Általános és Középiskola igazgatójával beszélgettünk.

2012. szept 30.

Indul a tanév a Segítő Kéz Szolgálatnál is

Írta: admin Kategória: ESEMÉNYEK

A szeptemberi iskolakezdéssel megsokasodnak a feladatok a Segítő Kéz Szolgálat háza táján is. Igaz, a nyári szezon is komoly munkával telt, hiszen például 10 gyermek készült folyamatosan matematika és fizika tantárgyból a pótvizsgára, és örömmel tudatjuk, hogy mindannyian sikerrel levizsgáztak, sőt volt, aki végül hármassal zárta az előző tanévet. Év közben is folyamatosan folynak a [...]

2012. szept 30.

A Bóbita új ruhája

Írta: admin Kategória: ESEMÉNYEK

A nevelési év kezdetére új ruhába öltözött a Bóbita Óvoda régi épülete a Bajcsy- Zsilinszky utcában. Pénzes Józsefné Éva néni, az óvoda vezetője örömmel számolt be lapunknak a munkálatok sikeres befejezéséről.

2012. szept 30.

Tüdőszűrési akció Törökbálinton

Írta: admin Kategória: INTERJÚ

Nem kötelező, de nagyon ajánlott!
Az ÁNTSZ által elrendelt vizsgálatsorozathoz kapcsolódva szeptember 17-én indul és november 19-ig tart az a tüdőszűrési akció, amelynek során a törökbálinti polgárok meghívást kapnak egy ingyenes szűrővizsgálatra a tüdőgyógyintézetbe. A tüdőszűrés fontosságáról dr. Weltner Amáliát, a tüdőgondozó főorvos asszonyát kérdeztük.

Az augusztus 20-ai ünnepség keretében adták át a Törökbálintért emlékplakettet. Idén a Törökbálinti Wushu Shaolin és Kung-fu Egyesület, valamint Markus Czinszky kapták ezt az elismerést. Előző számunkban a kung-fusokat mutattuk be, most Markus Czinskyt. Markus 1967. február 11-én született Süssenben. Két gyermek édesapja (Jasmin 15 éves, Fabián 13 éves). Felmenői Törökbálintról származnak, akiket 1946-ban elűztek [...]

Beszélgetés Hadnagy Dénessel, a Kadicsfalvi-Bethlenfalvi Egyházközség kántorával
Az idei nyár legszebb ünnepe Szent István emlékezetének felidézése volt augusztus huszadikán. Az ünneplő törökbálintiak most is gyönyörködhettek a díszes székely népviseletben, hiszen a hagyományoknak megfelelően meglátogattak bennünket erdélyi barátaink, hogy megosszák velünk az első új kenyeret. Már tizenkét esztendeje, hogy legalább évente két alkalommal találkozhatunk velük. Tavasszal a [...]

2012. szept 30.

Államalapításunk ünnepe

Írta: admin Kategória: ESEMÉNYEK

A hagyományokhoz híven az idei augusztus 20-a is délben kenyérszentelési és koszorúzási ünnepséggel kezdődött.


Lapozzon bele
november–decemberi számunkba!