Kerthelység

2012. március havának archívuma

2012. márc 30.

Programajánló a hétvégére

Írta: admin Kategória: ESEMÉNYEK

Hétvégén tartja Húsvétváró Családi Napját a Munkácsy Mihály Művelődési Ház, melyen a gyerekprogramok mellett, bolhapiaccal is várják az érdeklődőket. Hétvégén a sport szerelmesei sem fognak unatkozni, akik pedig az irodalmat kedvelik, látogassanak el hétfőn a Volf György könyvtár olvasószalonjába.

Itt a tavasz, közeledik a húsvét. Ideje, hogy rendbe tegyük portánkat, környezetünket. Akik Törökbálint rendbetételére  is tudnak időt szakítani, a következő helyeken tehetik ezt meg:
A Kerekdomb Egyesület a Dióskertbe várja szombaton 9 órára azokat, akik a hagyományos erdőtakarításon kívánnak részt venni. Akik pedig a templom és a plébánia környékének kitakarításában szeretnének segédkezni szintén 9 órára [...]

Tisztelt Ügyfeleink!
2012. április 1. napjával a Hivatal ügyfélfogadása a következők szerint alakul:
Hétfő: 8.30 – 12.00 és 13.00 – 16.00 - Sorszám: 11.30-ig, 15.30-ig
Szerda: 8.00 – 12.00 és 13.00 – 16.00 - Sorszám: 11.30-ig, 15.30-ig
Péntek: 8.30 – 12.00 - Sorszám: 11.30-ig

2012. márc 29.

Hangulatjelentés a Hosszúrétről

Írta: admin Kategória: ESEMÉNYEK

Április közepéig tekinthető meg a Falumúzeumban Veszely István Hangulatjelentés a Hosszúrétről című kiállítása.

2012. márc 29.

Rendhagyó rendes testületi ülés

Írta: admin Kategória: INTERJÚ

Február 23-án izgalmas képviselő-testületi ülésnek lehettek tanúi a jelenlevők. Ilyenkor van ideje a város éves költségvetése elfogadásának, de más, közérdeklődésre számot tartó napirendi pont is szóba került az ülésen. A legszélesebb érdeklődés dr. Szegvári Péter előadását kísérte, amely az új önkormányzati törvényről és hatásairól szólt.

2012. márc 29.

Hősök

Írta: admin Kategória: Margóra

Magyarország hosszú ideje tartó történelmében meghatározó szereppel bír egy-egy lobogó tavasz, lánglelkű ősz. A költői hasonlatnál maradva, gondolok itt például 1956 októberére, vagy 2006-ban ugyanerre a hónapra.

2012. márc 29.

Európai uniós pályázatot nyert Érd

Írta: admin Kategória: INTERJÚ

Minket is érint
Ismertté vált a jó hír, amely szerint Érd és Térsége Szennyvízelvezetési és Szennyvíztisztítási Programja megvalósítására európai uniós pályázatot nyert. Ennek keretében a pályázatban jelölt érdekeltségi területen kiépül – egyebek mellett – a szennyvízcsatorna-hálózat eddig még hiányzó része, s egyidejűleg kibővül az érdi szennyvíztisztító-kapacitás is. Hámoriné Olár Mária települési képviselőt arról kérdeztük, hogy Törökbálint [...]

A tévében éppen mostanában vetítik újra ifjúkorom egyik kedvenc bűnügyi sorozatát, amelynek főszereplője a mindig vidám „Csupati” őrmester és kutyája, Kántor. Ez az örök páros évtizedekkel ezelőtt a szívemhez nőtt, ezért is örültem annyira a hírnek, hogy a Törökbálinti Rendőrőrs kötelékében is helyet kapott egy négylábú munkatárs. Öcsi, az ordas német juhászkutya Pállai Tamás körzeti [...]

2012. márc 29.

Hogyan tovább önkormányzatok?

Írta: admin Kategória: INTERJÚ

Dr. Szegvári Péter egyetemi docens, önkormányzati főtanácsadó tartott előadást Törökbálint képviselő-testületének, az önkormányzat dolgozóinak és az érdeklődőknek a testület február 23-ai ülésének keretében. Az előadás után az előadót arra kértük, foglalja össze a Kerthelység olvasóinak az elmondottak lényeges elemeit.

2012. márc 29.

A Cigány Önkormányzat hírei

Írta: admin Kategória: ESEMÉNYEK

Nevet kellett változtatnia a Törökbálinti Cigány Kisebbségi Önkormányzatnak. A kisebbségi önkormányzatok mostantól nemzetiségi önkormányzatokként működnek tovább, így az új név Cigány Nemzetiségi Önkormányzat, röviden CNÖ. Információkat az önkormányzat munkájáról továbbra is a www.cko.hu oldalon lehet találni.

Címkék: ,

Lapozzon bele
november–decemberi számunkba!