Kerthelység

2009. július havának archívuma

2009. júl 31.

Nyár végi rendezvények

Írta: admin Kategória: INTERJÚ

Már megszokhattuk, ha eljön az augusztus, remek rendezvényeken vehetünk részt a művelődési ház jóvoltából. Szabó Évával, a művelődési ház vezetőjével az idei nyár végi rendezvényekről beszélgettünk.

2009. júl 31.

Közbeszerzés újratöltve

Írta: admin Kategória: INTERJÚ

Eredmény nélkül zárult az a közbeszerzési eljárás, amelynek célja egy új iskola és sportközpont megépítése lett volna. A hosszas előkészítő munka most elölről kezdődik? Vagy lemond az önkormányzat a nagyvonalú tervről? Erről kérdeztük Turai István polgármestert.

2009. júl 31.

Törökbálint szolgálatában

Írta: admin Kategória: INTERJÚ

Törökbálint önkormányzata minden évben a köztisztviselők napján adja át a Törökbálint közszolgálatáért díjat. Az idei kitüntetettel, Schliesshahn Henriknével, a település aljegyzőjével beszélgettünk.

2009. júl 31.

Településrendezési tervezés Törökbálinton

Írta: admin Kategória: INTERJÚ

Törökbálinton a PESTTERV Pest megyei Terület, Település, Környezet Tervező és Tanácsadó Kft. készítette a város hatályos településszerkezeti tervét, helyi építési szabályzatát, illetve készítette és készíti a legtöbb szabályozási tervet. A PESTTERV egyik társtulajdonosa és egyben ezeknek a terveknek a készítője Pekár Zoltán vezető településrendező tervező.

2009. júl 31.

„Isten óvja a Gárdát!”

Írta: admin Kategória: Margóra

Természetesen kizárólag azt, amely keretszervezetként a becsület, a hazafiság, a hűség és az érdek nélküli odaadás (már-már heroikus) megtestesítője. Ilyet persze régen is irtózatosan nehéz volt találni, manapság pedig… hát, szinte lehetetlen.

2009. júl 31.

Több mint óvoda…

Írta: admin Kategória: INTERJÚ

Beszélgetés Pénzes Józsefnével, a Bóbita óvoda vezetőjével
Éppen egy éve, hogy hírt adtunk az új kezdeményezésről, amelynek keretein belül a Bóbita óvoda iskola-előkészítő csoportja, elhagyva az „alma matert”, az elmúlt tanévet már új helyen kezdte. A Bálint Márton Általános és Középiskola könyvtárépületében kialakított csoportszoba több mint húsz nagycsoportos óvodás második otthona lett az elmúlt tanévben.

2009. júl 31.

Üzenet a Mikulásnak…

Írta: admin Kategória: INTERJÚ

Jó ütemben halad az óvodaépítés
Mint arról lapunk is tudósított, áprilisban ünnepélyes keretek között sor került az új Árpád utcai óvoda alapkőletételére. Az ünneplést követő napokban gyors ütemben indult meg a munka, így július közepére az épület már szerkezetkész állapotban van, azaz készen vannak a tartószerkezetek, a tető és állnak a falak. Az építkezésen Szabó Lajos, [...]

2009. júl 31.

Nemes a cél

Írta: admin Kategória: INTERJÚ

Második alkalommal kapta meg a törökbálinti Szász Nemesacél Kft. Az év felvonója díjat. Az elismerés kapcsán a Magyarországon egyedi tevékenységgel foglalkozó cég vezetőjével, Szász Jánossal beszélgettünk.

2009. júl 31.

Közvetlenül a termelőtől

Írta: admin Kategória: INTERJÚ

A napokban a szokásos szórólapok mellett egy újabbat találtak a törökbálintiak a postaládájukban. A Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetsége Szociális bolthálózata újabb üzletet nyit, immár az 57.-et, ezúttal Törökbálinton. Az üzlet céljáról az üzletvezetőt, Csuka Attilánét kérdeztük.

2009. júl 31.

Gyógyítani Afrikában

Írta: admin Kategória: INTERJÚ

Dr. Nagy Andrea a törökbálinti tüdőgyógyintézet tüdőgyógyász-onkológusa. Ebben az évben június második felében vette ki az éves szabadságát, három hetet. De nem egy napfényes déli tengerpartot vagy a Balatont választotta a jól megérdemelt pihenése színhelyéül. A szabadságát is munkával töltötte – Afrikában. A polgárháború sújtotta Kongó falvait járta két orvosnő kollégájával és a háború gyermekeit [...]

Címkék:

Lapozzon bele
november–decemberi számunkba!