Kerthelység

2009. augusztus havának archívuma

2009. aug 29.

Szent István öröksége

Írta: admin Kategória: Margóra

„A haza nem csak föld és hegy, halott hõsök,
anyanyelv, õseink csontja a temetõben, kenyér és táj. Nem.
A haza te vagy, testi és lelki mivoltodban.
Õ szült, õ temet el, õt éled és fejezed ki, mind a nyomorult, úgy a lángoló, örömteli pillanatokban, mely összessége az életedet alkotja.
S életed a haza életének egy pillanatja is…”
(Márai Sándor)

Gyarmati Mihály önkormányzati képviselővel, a Városfejlesztési és Környezetvédelmi Bizottság elnökével az M0-s autópálya szélesítésével kapcsolatos munkálatokról, ezek Törökbálintot érintő következményeiről, valamint a kiépült sztráda teljes forgalma által okozott környezeti terhelés elleni védekezés lehetőségeiről beszélgettünk.

Magyar Köztársaság Kormánya
Dr. BAJNAI Gordon Úr
miniszterelnök
Miniszterelnöki Hivatal
Budapest Pf.: 2. 1357
Budapest V., Kossuth L. tér 4., 1055
Fax: 1-441-3050
Tárgy: akadály az M0-s autópálya-építés törökbálinti szakaszán

2009. aug 29.

Rongálás a TóPARKban

Írta: admin Kategória: ESEMÉNYEK

2009. július 31-én szándékos rongálás történt a TóPARK területén. A terület védelmét és felügyeletét ellátó járőrszolgálat értesítette a víztározó tulajdonosának (Tó Kft.) vezetőségét, hogy a tó déli részén, a sétány körül kiépített öntözőrendszert szándékosan megrongálták.

Címkék:

Úgy tűnik, csak napok teltek el azóta, hogy Palkóné Szabó Gabriella igazgatónővel a 2008–2009-es tanévkezdésről beszélgettünk. Egy pillanat, és mindez már a múlté, sőt a nyár is elszaladt, és az új tanév is itt kopogtat már. Az iskola sikeres évet tudhat maga mögött, és nagy lendülettel készül a szeptemberi évnyitóra. Az addig hátra lévő időben [...]

2009. aug 29.

Városőrség Törökbálinton

Írta: admin Kategória: INTERJÚ

A képviselő-testület februári ülésén döntött arról, hogy a 2009. évi költségvetésben tízmillió forintot elkülönít  a polgárőrség újraszervezésére. A döntés óta eltelt időről, valamint az új városőrségről Géczy Krisztián önkormányzati képviselővel, beruházási tanácsnokkal, a városőrség fő szervezőjével beszélgettünk.

2009. aug 29.

Tollas haza

Írta: admin Kategória: Margóra

Augusztus 20. Vélhetőleg már abban sem érthetünk egyet határon innen s túl, hogy ez a legfontosabb és legszentebb ünnepünk. Határon innen azért, mert az évtizedekig tartó internacionalizmus kilúgozta amúgy honfitársaink egy részének testnedveiből a valós hovatartozás érzését és élményét, s a kisebbségi, népakarat nélküli országlás – bár még kifizetődőbb, de – tovább szikkasztja azt. Határon [...]

Címkék:

A következő évi országos választásokra való felkészüléssel kapcsolatos feladatokról Csuka Attilával, a Fidesz Törökbálinti Szervezetének elnökével beszélgettünk.

Címkék:

2009. aug 29.

„Büszke vagyok, hogy segíthettem”

Írta: admin Kategória: INTERJÚ

Beszélgetés dr. Hajós Bélával, a Törökbálintért emlékplakett idei kitüntetettjével
Dr. Hajós Béla 1992 és 2002 között vízügyi államtitkár volt a Közlekedési és Vízügyi Minisztériumban. Törökbálintra több mint tizenöt éve költözött, azóta több, szakmájába vágó kérdésben nagy segítségére volt a településnek. 2009. augusztus 20-án Turai István polgármestertől ő vehette át a Törökbálintért emlékplakettet.

2009. aug 29.

Felkészülés és szervezés

Írta: admin Kategória: INTERJÚ

Ne legyen szükség rájuk…
Polgári védelem, katasztrófavédelem, polgárőrség, tűzoltóság. Nem mindenki tudja pontosan, mi is a különbség közöttük. Milyen esetben kihez fordulhatunk segítségért. Július 1-jétől új vezetője van a Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Budaörsi Polgári Védelmi Kirendeltségének. Lakkné Kovács Krisztina tűzoltó őrnaggyal budaörsi irodájában beszélgettünk.


Lapozzon bele
november–decemberi számunkba!