Kerthelység

2012. április havának archívuma

2012. ápr 29.

A Költészet Napja: 2012. április 11.

Írta: admin Kategória: KULTÚRA


2012. ápr 29.

Szilágyi János kiállításának megnyitója

Írta: admin Kategória: ESEMÉNYEK

Süli István író, művészettörténész nyitotta meg április 6-án Szilágyi János festő- grafikusművész kiállítását a Munkácsy Mihály Művelődési Házban. A Munkácsy Rajzstúdió vezetőjének kiállítása május 2-áig tekinthető meg.

2012. ápr 29.

Városgondnokság alakult

Írta: admin Kategória: INTERJÚ

A márciusi testületi ülésen több, a helyi intézményekkel kapcsolatos döntés született. Megalakították a Városgondnokságot, összevonták a Segítő Kéz Szolgálatot és a bölcsődét, pályázatot írtak ki a művelődési ház vezetésére. A változtatások, átszervezések okairól kérdeztük Turai István polgármestert.

2012. ápr 29.

Régi sár – új iszap

Írta: admin Kategória: Margóra

Majdnem üdítő volt hallgatni legutóbb a balatonfüredi polgármestert, aki nyilatkozatában abbéli reményéről adott számot, hogy minden jel szerint városának busásabb idegenforgalmi bevétele lesz az idén. Arra nyilvánvalóan már nem emlékszik, hogy más várost éppen az ő javaslatára vitt padlóra a telekommunikációs cégek telephelytől elvont adója.

Címkék:

2012. ápr 29.

Színházlátogatás – gyerekekkel

Írta: admin Kategória: INTERJÚ

Hajdu Ferenc alpolgármester színházlátogatásra invitált március végén egy autóbusznyi törökbálinti gyermeket. A budaörsi Jókai Mór Játékszín művészei Molnár Ferenc A Pál utcai fiúk című klasszikus művéből készítettek egy újszerű, érdekes előadást, úgynevezett beavató színházat.

Címkék:

Régi-új igazgató a Zimándy Ignác Általános Iskola élén
Ha valaki figyelmesen nézegette novemberben a jubiláló Zimándy suli régi tablóit, az ünnepi kiállításon felfedezhette az ötödik osztályos Szabó Gabit, amint osztálytársaival együtt 1972-ben a fényképezőgép kamerájába mosolyog. Azóta eltelt néhány év, és az idén immár harmadik ciklusára választották meg Palkóné Szabó Gabriellát a Zimándy Ignác Általános Iskola igazgatójává.

2012. ápr 29.

Törökbálinton ülésezett a FAÖT

Írta: admin Kategória: ESEMÉNYEK

2012. március 13-án Turai István polgármester meghívására Törökbálinton ült össze a Fővárosi Agglomeráció Önkormányzati Társulás (FAÖT), hogy megtartsa idei első ülését. Városunk számos környező település polgármesterét, alpolgármesterét, jegyzőjét látta vendégül, és megtisztelte az ülést jelenlétével Szabó István, a Pest Megyei Közgyűlés alelnöke is.

2012. ápr 29.

Nagykorú gyermek tartása

Írta: admin Kategória: INTERJÚ

Legtöbben úgy gondolják, hogy a nagykorú gyermek tartásáról már nem köteles a szülő gondoskodni, pedig ez nem így van. A témában állandó jogi szakértőnk, dr. Moravcsik Krisztina ügyvéd segít eligazodni.

Beszélgetés Kálnoki Kis Sándor okleveles mérnökkel
Az utóbbi hetekben többször találkozhattunk Kálnoki Kis Sándor nevével – a polgármester közlekedési tanácsadójaként – a bizottsági és testületi üléseken. A téma Érd és Törökbálint közös problémája, az elégtelen kapacitású érdi M7-es csomópont miatt az Érd felől Törökbálinton áthaladó forgalom megoldása volt, az M0–M7-es csomópont kiegészítő kapcsolataival az Érdi útról. [...]

2012. ápr 29.

40 év rock és 60 év roll

Írta: admin Kategória: INTERJÚ

Nagyszabású koncerttel tisztelegnek zenészek a 60 éves dalszövegíró, Horváth Attila előtt. Többek között a Jég dupla whiskyvel, a Ha volna két életem és a Homok a szélben szövegének írója tiszteletére a Budapest Sportarénában adnak szuperkoncertet a dalok előadói. A zenészek hetekig a Munkácsy Mihály Művelődési Házban készülnek a koncertre, sőt a nagy esemény nyilvános főpróbáját [...]


Lapozzon bele
november–decemberi számunkba!