Kerthelység

2010. január havának archívuma

2010. jan 30.

Csillagszeműek Törökbálinton

Írta: admin Kategória: INTERJÚ

December végén a mművelődési házban nagy sikerű műsor keretében mutatkoztak be a Csillagszemű Gyermek Néptánc Együttes különböző korosztályú csoportjai. 2009 szeptemberében a Csillagszeműek elindították törökbálinti csoportjukat is. A Munkácsy Mihály Művelődési Házban heti két alkalommal több mint negyven apró táncos gyülekezik hétről hétre. Oktatójuk Majer Orsolya. Az egyik próba előtt beszélgettünk vele gyerekekről, táncról, munkáról.

2010. jan 30.

BKV – vagy más?

Írta: admin Kategória: INTERJÚ

Január első munkanapjától akadozik az autóbusz-forgalom, nemcsak a fővárosban, de Budapest és Törökbálint között is. A buszvezetők előbb kifogásai, majd sztrájkja, valamint a folyó, de e sorok írásáig inkább elakadó tárgyalásai részleteit a napi sajtóból ismerjük. Mi történt a törökbálinti járatokkal? Erről kérdeztük Turai István polgármestert.

2010. jan 30.

Magyarok „farsangja”?

Írta: admin Kategória: Margóra

Szerettem volna végre valami vidám, igazi „farsangos” témáról jegyzetet írni, olyasmiről, amely rendesen passzol egy évkezdethez.

Címkék:

A gazdasági válság miatt az elmúlt év nem volt könnyű esztendő váro­sunknak sem, mint arról előző lapszámaink írásaiban több alkalommal már beszámoltunk. Most arra voltunk kíváncsiak, e tekintetben hogyan alakult tavaly a helyi oktatásügy helyzete, milyen nehézségekkel kellett megküzdenie az ágazatnak. Erről beszélgettünk – néhány más jellegű, de talán olvasóink számára is érdekes kitérőkkel tarkítottan [...]

2010. jan 30.

Szerződésre várva…

Írta: admin Kategória: INTERJÚ

Az elmúlt év utolsó napjaiban több jelentős esemény is történt a Városfejlesztő Zrt. háza táján. Ezekről kérdeztük Tóth-Deme Miklós (képünkön) vezérigazgatót.

2010. jan 30.

Minden eredményért meg kell küzdeni…

Írta: admin Kategória: INTERJÚ

Törökbálint egészségügyi ellátásában több jelentős változás is történt az elmúlt években. A 6. felnőtt háziorvosi körzet rendelőjében dr. Karvázy Dominika doktornőnél tett látogatásunk után ezekről beszélgettünk Rothauszky Györgynével, a 9. választókörzet képviselőjével, a Szociális és Egészségügyi Bizottság elnökével.

2010. jan 30.

Új orvos Törökbálinton

Írta: admin Kategória: INTERJÚ

Dr. Karvázy Dominika családorvos, egészségbiztosítási szakorvos január 4-én kezdte meg munkáját a törökbálinti 6. számú körzet családorvosaként a Kazinczy Ferenc utca 105. alatti háziorvosi rendelőben. Karvázy doktornő egyúttal az Arany Alkony Idősek Otthonában is szolgálatot teljesít. Ismerjék meg, forduljanak hozzá bizalommal…

– Hamarosan megkezdődik a Munkácsy Mihály utca újjáépítése. Milyen változással jár ez?
– A Munkácsy Mihály utca és az új városháza építési munkálatainak megkezdése előtt a lebontásra váró épületekben működő polgármesteri hivatali irodák a tavasz folyamán ideiglenes működési helyükre, a GL Outlet egyik helyiségébe költöznek.

2010. jan 30.

Városépítő Csapatjáték II.

Írta: admin Kategória: ESEMÉNYEK

Január 16–17-én a Munkácsy Mihály Művelődési Házban megrendezték a Városépítő Csapatjáték második fordulóját. Mint arról decemberi számunkban hírt adtunk, az első játékot is nagy sikerként értékelték a rendezők, a játékosok és a közönség egyaránt. Akkor az „ötletelés” a Főutca-projekttel kapcsolatban folyt. A mostani fordulóban már tágabb keretek között mozoghatott a versenyzők fantáziája, mert mint kiderült, [...]

Másfél millió magyar nem tudja fizetni hitelét
A bankok nemigen mutatkoznak hálásnak azért, hogy az adófizetők pénzén megmentették őket a csődtől – tudjuk meg a Magyar Nemzet Online (MNO) cikkéből.

Címkék:

Lapozzon bele
november–decemberi számunkba!