Kerthelység

A ‘GYEREKSAROK’ kategória archívuma

2015. szept 02.

Felvidék 2015

Írta: admin Kategória: ESEMÉNYEK| GYEREKSAROK

Iskolánk immár harmadszor nyert a Határtalanul program keretén belül utazást a Kárpát-medencében lakó magyarlakta vidékekre.

2015. aug 31.

Gyermeknap 2015

Írta: admin Kategória: ESEMÉNYEK| GYEREKSAROK

„Ha elölről kezdhetném gyermekem nevelését,
mutatóujjammal inkább festenék, nem fenyegetnék.
A hibák helyett a jó hangulatra figyelnék.
Szemem nem az órát lesné, inkább őt keresné.
Nem akarnék mindent tudni, de tudnék jobban törődni.
Többet kirándulnék, s még több sárkányt eregetnék.
Nem játszanám a komolyat, s a játékot sem venném komolyan.
Még több réten bóklásznék, s ezernyi csillagot bámulnék.
Kevesebbet ráncigálnám, inkább többször karomba [...]

Bizony, lassan végét járja az idei nyár és hamarosan újra becsöngetnek az iskolában. Eddig a szabadban futkározó, barátaival játszó gyerekünk élete ismét szigorodó rendszabályok közé kényszerül. Mégis, ha egészséges fejlődését szem előtt tartjuk, akkor gondolnunk kell a fejlődő test megmozgatására. Előrelátóbb szülők nemcsak egyszerűen mozgásra motiválnak, hanem olyan sport űzésére, amit a kis drágánk a [...]

2014. máj 20.

Országos döntőt nyert a 6.a osztály

Írta: admin Kategória: GYEREKSAROK

Február 27-én az Európa Ponton, az Európai Unió magyarországi képviseletén jártunk, amely a Millenárison kapott helyet. Osztályunkat a döntő vetélkedőn egy 4 fős csapat képviselte (Hujber Alíz, Juhász Dalma, Somogyi Viktor, Szabó Gergő), akik bátran állták a sarat 8. osztályos ellenfeleikkel szemben, és nyerték meg a végső fordulót.

A családi vállalkozások tulajdonosai, egyben cégvezetők, általában szívesen adják át gyermekeiknek a stafétabotot. Egy-egy jól menő vállalkozás sorsától ugyanakkor családok tucatjai függnek, az üzletvitel eredménye sokak számára nyújt megélhetést.

Ha megkérdeznénk a siker kovácsait, akkor biztosan említenék az önbizalom és magabiztosság szavakat.  Az Ön gyermekének is szüksége lesz ezekre az életben való boldoguláshoz. Ezen fontos tulajdonságok sokszor valahol egészen máshol alakulnak ki, mint gondolná.

2014. jan 26.

Mazsorett fesztivál Törökbálinton

Írta: admin Kategória: ESEMÉNYEK| GYEREKSAROK

A Gyémántkút Egyesület szervezésében került megrendezésre településünkön az I. Országos Törökbálinti Mazsorett Fesztivál, amelynek a Munkácsy Mihály Művelődési Ház adott otthont.

2013. szept 22.

Nyári táborok a judosoknál

Írta: admin Kategória: GYEREKSAROK

Két napközis sporttábort tartottunk a nyáron. A vakáció elején a Zimándy iskolában egy hétig, július végén pedig a Nyitnikék oviban.

2013. júl 09.

Filter

Írta: admin Kategória: GYEREKSAROK

Ballagás
Egyszer mindenkinek eljön ez a pillanat…
Az idei ballagás is szépre sikeredett, erre a percre vár mindenki, mikor elkezdi a középiskolát.

2013. júl 09.

Siket gyerekek látogatása Törökbálinton

Írta: admin Kategória: GYEREKSAROK

Példa nélküli összefogásnak lehettünk tanúi településünkön, amikor városunkba látogatott a Klúg Péter Iskola siket tanulóinak egy csoportja. A törökbálinti Önkormányzat, helyi vállalkozók, civil szervezetek, intézmények és magánszemélyek első szóra siettek Borbély György segítségére, hogy minél tartalmasabb lehessen a gyerekek háromnapos törökbálinti látogatása.


Lapozzon bele
november–decemberi számunkba!