Kerthelység

2011. december havának archívuma

Az AlterBMV ritkán ad le változtatás nélkül komplett sajtóközleményt, azonban mivel egyértelmű félrevezetés található benne, ezért most ezt tesszük! Szeretnénk kiemelni, hogy a változtatások mögött vélhetően NEM a BKV áll! Frissítve: Többszörös félrevezetés!

A szakaszhatárok változnak, a jegy- és bérletárak azonban nem!

2011. dec 30.

Újévi Gálaest

Írta: admin Kategória: ESEMÉNYEK

2012. január 7. (szombat) 19 óra

2011. dec 30.

Kiskarácsony

Írta: admin Kategória: ESEMÉNYEK

Ritkán látott embertömeg vette birtokába a Munkácsy Mihály Művelődési Ház külső és belső tereit, a ház egyik legnépszerűbb eseményén, a Kiskarácsonyon.

Címkék: ,

2011. dec 30.

Tóth József versei

Írta: admin Kategória: KULTÚRA


2011. dec 30.

Költségvetési kilátások 2012-re

Írta: admin Kategória: INTERJÚ

Az önkormányzat képviselő-testülete december 1-jén már tárgyalta a következő évi költségvetés alapelveit. A jövő évi kilátásokról kérdeztük Turai István polgármestert.

2011. dec 30.

Amikor…

Írta: admin Kategória: Margóra

Amikor decemberben pilléző suhanással, az ide-oda libbenő hópelyhek neszezésével és kristályalakzatos térformáiknak könnyed súlyával betemetődnek a vélt, a valós, a volt s a leendő lövészárkok, úgy, hogy közben a szél lágyan vibrálón dudorászik a faágakon – elkezdődik valami.

Címkék:

2011. dec 30.

Minden változásban…

Írta: admin Kategória: INTERJÚ

Interjú Csenger-Zalán Zsolttal, városunk parlamenti képviselőjével
A parlamentben gőzerővel folyik a munka. Minden átalakulóban van, zajlanak az események. Az országos és a nemzetközi politika vizei is tajtékosak. A közelmúltban több, Törökbálint lakosságát közvetlenül is érintő törvényről szavaztak a honatyák. Ezekről kérdeztük parlamenti képviselőnket, Csenger-Zalán Zsoltot.

2011. dec 30.

Egy városvezetői tanácskozás margójára

Írta: admin Kategória: Margóra

A Kerthelység novemberi számában megjelent egy tájékoztató Budaörsöt és Törökbálintot, a két szomszéd várost érintő folyamatban lévő, illetve távlati fejlesztési közös ügyeinkről. Az alaposabb tájékoztatás érdekében szükségesnek tartom, hogy néhány kiegészítő gondolatot fűzzek a témához, amelyekből talán jobban megismerhető a több ponton vitás helyzet.

2011. dec 30.

Társaság alakult a turizmus fejlesztéséért

Írta: admin Kategória: ESEMÉNYEK

November 24-én került sor az SCB Törökbálint Turisztikai Fejlesztő Nonprofit TDM Kft. társasági szerződésének aláírására.

2011. dec 30.

„Energia-helyszínelők”

Írta: admin Kategória: INTERJÚ

Hőkamerás ingatlandiagnosztika Törökbálinton
A takarékos energiafelhasználás környezetvédelmi szempontból is fontos feladat. 2012-től az eladó vagy hosszú távon kiadó ingatlanok tulajdonosainak meg kell csináltatniuk ingatlanuk energiatanúsítványát, amely tartalmazza a lakás energetikai besorolását. Ez a rendszer az európai uniós országokban már évek óta bevett gyakorlat. A tanúsítvány afféle lakás-„zöldkártya”, amelynek elkészítése nem felesleges pluszkiadás, hiszen bérlőként, vevőként fontos [...]


Lapozzon bele
november–decemberi számunkba!