Kerthelység

2013. július havának archívuma

Tisztelt Törökbálinti Lakosok!
Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint csütörtökön egy gyenge front hatására átmenetileg gyengül ugyan a nappali felmelegedés, de a következő napokban egyre melegebb időre számíthatunk. A hétvégén és jövő hét elején tetőzik a hőség.

2013. júl 09.

Születésnaposaink köszöntése

Írta: admin Kategória: ESEMÉNYEK

Pásztói Lajosné
Pásztói Lajosné családjával 2001 óta lakik Törökbálinton. Férjével hosszú ideig éltek Budán, a Mártonhegyi úton. Ott nevelték fel nyolc gyermeküket. Egyik vejének családja törökbálinti, így amikor a legkisebb gyerek is kirepült a családi fészekből, egy idő után túl nagynak bizonyult a lakás kettőjüknek, így lányával és vejével közösen kezdtekel építkezni, és egy szép, tágas, [...]

2013. júl 09.

Van-e partnerség a partnerek között?

Írta: admin Kategória: INTERJÚ

Pünkösd napjai táján megbolydult a Kinizsi utca környéke. Aláírásgyűjtés indult, követelve a Kinizsi utca és Damjanich utca között fekvő terület zöld övezetben tartását. 155 lakó írta alá a petíciót, ennek körülményeiről, a várható döntésekről kérdeztük Turai István polgármestert.

Címkék:

2013. júl 09.

A víz az úr?

Írta: admin Kategória: Margóra

Egy ember áll derékig az áradó Dunában, snájdig csokornyakkendőt és (vélhetőleg) talpig öltönyt visel. Performanszművész, aki ebben a torokszorító vészhelyzetben „tálentumát” önreklámozza. A média pedig lecsap rá: világgá kürtöli az eseményt.

Címkék:

2013. júl 09.

Nemzeti Összetartozás napja

Írta: admin Kategória: ESEMÉNYEK

Június 4-én, Törökbálint lakosai és a város vezetői, a Géza fejedelem útján lévő Turul szobornál közösen emlékeztek meg az I. világháborút lezáró, 1920. június 4-i, trianoni békeszerződésről, s annak hazánkat érintő súlyos rendelkezéseiről.

2013. júl 09.

Közel az Úr mindenkihez…

Írta: admin Kategória: Olajág

Isten szeretete egyetemes. Átöleli az egész világot, a mindenséget, figyel még a legkisebb teremtményére is. Istenhez írt himnusz az a zsoltárvers, amelyből ez az ige szól: ő az, aki „bővelkedik a szeretetben”, aki lehajol minden élőhöz, mert gondjait látva megesik rajta a szíve.

Címkék:

2013. május 31.
Május 31-én, a Pest Megyei Ipar és Kereskedelmi Kamara – megalakulása óta első alkalommal – Törökbálinton tartotta meg soros közgyűlését.A helyszín kiválasztásának apropója, hogy – EU-s támogatással – Törökbálinton épül a PMIKK új központi épülete.

2013. júl 09.

Tóth József: Vallomások 1.

Írta: admin Kategória: KULTÚRA

Isten hagyta, hogy ténferegjek,
De nem hagyta, hogy elkallódjak!

2013. júl 09.

Ki lehet ma „hős” Magyarországon?

Írta: admin Kategória: INTERJÚ

Megemlékezés a Hősök Napjáról
A magyar törvényhozás először 1917-ben hívta életre a Hősök Napjának ünnepét, hogy méltóképpen megemlékezzünk azokról, akik a háborúk poklában az életüket áldozták a hazáért, Magyarország szabadságáért.

2013. júl 09.

„Önmagam legyőzése hajt!”

Írta: admin Kategória: INTERJÚ

Druskó Zsófia hazánk egyik legsikeresebb női ultrafutója, aki annak idején csak azért kezdett el futni, hogy ne unatkozzon, míg a fiai edzenek. Azóta körbefutotta a Balatont, és többször vett részt 24 órás, illetve 100 kilométeres versenyeken. Legutóbbi 24 órás versenyére való kijutásának útiköltségét a törökbálinti önkormányzat vállalta magára, nehogy meghiúsuljon az indulás. Druskó Zsófiával beszélgettünk.


Lapozzon bele
november–decemberi számunkba!