Kerthelység

2009. január havának archívuma

2009. jan 30.

Kezdjük muzsikával!

Írta: admin Kategória: ESEMÉNYEK

Újévi gálakoncert
Már az is ígéretesnek tűnt, hogy január 10-én este hét órakor nem lehetett parkolóhelyet találni a Munkácsy Mihály Művelődési Ház környékén. Az immár hagyományos újévi gálakoncert közönsége kígyózó sorokban várt a ruhatár előtt, és mire kialudtak a nézőtéren a fények, a teremben alig akadt üres hely a későn érkezők számára.

Címkék: ,

„Szigorúbb takarékosságra int minket a kialakult gazdasági helyzet”
Az önkormányzat a büdzsé egyensúlyának megteremtéséhez igen jelentős bevételt tervezett ingatlanértékesítésből, de az évek óta ingatlaneladással egyensúlyban tartott költségvetés nem teljesült, mert nem volt fizetőképes kereslet az eladásra szánt ingatlanok iránt. Turai István polgármesterrel ennek következményeiről, a költségvetésnek a tényleges adatokhoz való „hozzáigazításáról”, a tervezettől eltérő helyi iparűzésiadó-bevétel [...]

2009. jan 30.

Pro és kontra érvek a Napliget-projekthez

Írta: admin Kategória: INTERJÚ

A fejlesztés nem csak Pistály érdekeit szolgálhatja
A Napliget-projekt 16 hektáron 290 lakás és a hozzá tartozó szolgáltató funkciók kiépítését tartalmazza. Ez felvet aggályos fejlesztési kérdéseket, hiszen az ellátási feladatok növekedése, az ennek nyomán azonnal megjelenő humáninfrastruktúra-igény nehéz feladat elé állítja az önkormányzatot – de vannak mellette szóló érvek is. Erről beszélgettünk Csuka Attila alpolgármesterrel.

A parlament a múlt év decemberében elfogadta egyes adó- és járuléktörvények módosítását. Közülük most néhány, a magánszemélyeket érintő változást  ismertetünk.

Az ingatlanadó előfutára?
Idén január 1-jén lépett életbe az építésügy, a településfejlesztés és -rendezés körébe tartozó dokumentációk központi nyilvántartásáról szóló új kormányrendelet. A következőkben ennek főbb részeit ismertetjük.

Beszélgetés Hajdu Ferenc alpolgármesterrel
Január elején egy körlevélben értesítették a törökbálinti intézményvezetőket, hogy a képviselő-testület által elfogadott költségvetési koncepció egyik pontja alapján felülvizsgálták a munkáltatói döntésen alapuló illetményrészeket. A felülvizsgálat egyben előre jelzett egyfajta pénzügyi korrekciót, lehetőség szerinti egységesítést is, aminek következtében az intézmények közötti szóródás csökkentése volt a cél.

Aminek mindenki örül
Akár hiszik, akár nem, van aminek (akinek) mindenki örül! Tavaly február óta gyógypedagógus-fejlesztőpedagógus segíti a különböző problémákkal küszködő gyerekeket a törökbálinti óvodákban. Először heti 24 órában foglalkozott velük: 12 órában a Bóbita óvodásai, hat-hat órában pedig a Csupaszív óvoda és a Walla óvoda csemetéi játszottak, tanultak a keze alatt.

2009. jan 30.

A már és a még

Írta: admin Kategória: Margóra

(A Magyar Kultúra Napja)
Egészen friss napihír, hogy akár a Szent Koronát vagy a Parlamentet is végrehajtás alá veheti az Európai Unió az általa nyújtott kisegítő hitel feltételei szerint. Ugyanis a szerződés hármas számú mellékletében a magyar igazságügy-miniszter (szomorú, de a gyorsan pörgő funkcionáriusváltások közepette talán helytálló, a kereskedelmi televíziók szintjéhez némileg hasonló, ám attól eltérő [...]

2009. jan 30.

Városrészfejlesztés – kérdőjelekkel

Írta: admin Kategória: INTERJÚ

Ezentúl városunkban – továbbra is ingyenesen – heti két alkalommal vehető igénybe a nőgyógyászati szakrendelés, sőt jelentős minőségi előrelépés, hogy már ultrahangkészülék áll rendelkezésre a vizsgálatok elvégzéséhez. Erről, valamint a közelmúlt egyik nagy vitákat kiváltó döntéséről, a Köztársaság téri társasházépítésről, illetve az üggyel kapcsolatos fejleményekről Rothauszky Györgynével, a Szociális és Egészségügyi Bizottság elnökével beszélgettünk.

2009. jan 30.

A legaktívabb civil szervezet

Írta: admin Kategória: INTERJÚ

„Aktív, mozgalmas életet élünk”
2008-ban a Munkácsy Mihály Nyugdíjas Klub nyerte el a legaktívabb civil szervezetnek járó elismerést a Civilek Napján. A klub vezetőségével többek között erről, illetve mindennapjaikról és ünnepeikről beszélgettünk.


Lapozzon bele
november–decemberi számunkba!