Kerthelység

2010. szeptember havának archívuma

2010. szept 30.

Búcsú dr. Elek Sándortól

Írta: admin Kategória: ESEMÉNYEK

Midőn a roncsolt anyagon
Diadalmas lelked megállt,
S megnézve bátran a halált
Hittel, reménnyel gazdagon
Indult nem földi utakon
Egy volt közös:
szent vigaszunk!

2010. szept 30.

„Azt gondolom, nincs okunk panaszra”

Írta: admin Kategória: INTERJÚ

Végéhez közeledik a 2006–2010 közötti önkormányzati ciklus. Valójában ez csak 2008. január 20-ától számítható, az időközi helyhatósági választás időpontjától, amikortól polgármesterként Turai István kapta vissza a város vezetésének feladatát a választópolgároktól. Vajon mire volt elég ez a csonka ciklus, 48 helyett mindössze 32 hónap? Erről és a jövő terveiről kérdeztük a polgármestert.

Címkék:

2010. szept 30.

„Én tartozom köszönettel az elmúlt évekért”

Írta: admin Kategória: INTERJÚ

Csuka Attila alpolgármesterrel áttekintettük az elmúlt ciklus eredményeit, ennek az időszaknak a sikeres és kevésbé sikeres beruházásait és az esetleges kudarcok okait. Ezenkívül természetesen szó esett az önkormányzati választások esélyeiről is.

Címkék:

2010. szept 30.

Családtörténeti kutatás Törökbálinton

Írta: admin Kategória: INTERJÚ

Törökbálint önkormányzata Bárdossy Pétert és cégét bízta meg, hogy dolgozza fel a település családtörténetét. A családfakutatással hét éve hivatásszerűen foglalkozó történész-levéltárossal beszélgettünk.

2010. szept 30.

Nullához a nulla

Írta: admin Kategória: Margóra

Tapasztalati tényként leszögezhetjük: mindig minden változik. Változik körülöttünk a világ, változnak az emberek, változunk mi magunk is. Jó esetben fejlődésről beszélünk, érésről, ha tetszik, a személyiség kiteljesedéséről. Mindegyiknek vannak azonban sarokpontjai, felismerésétől, felvállalásától számítottan alapvető értékei.

Címkék:

Az alábbiakban azokat a fontosabb tényezőket vesszük sorra, amelyekkel mindkét fél helyzetét tisztázhatjuk és elkerülhetjük a későbbi vitákat. A kérdésről előzetesen csak annyit, hogy bizonyos nyugati államokban – például Svájcban – a lakásbérlet sokkal elterjedtebb, csupán a lakosság kis hányada lakik saját ingatlanban, és a lakásbérlet kultúrája sokkal kifinomultabb. Van mit tanulnunk tőlük.
Írásbeliség
A lakásbérleti szerződés [...]

Címkék:

2010. szept 30.

Érvelésre, párbeszédre, összefogásra van szükség

Írta: admin Kategória: INTERJÚ

Mindenkire oda kell figyelni
Az elmúlt időszakban a – viharoktól sem mentes – törökbálinti közéletben egyre markánsabb arculatot öltött, erőteljesebb politikai szerepet vállalt a Szent Flórián Törökbálintért Egyesület. Visszatekintésre, a jelen eseményeire és a jövőt illető tervekre vonatkozó beszélgetésre invitáltuk az egyesület elnökét, Hajdu Ferenc alpolgármestert, akinek a fentiekkel kapcsolatos személyes élményeire és véleményére is kíváncsiak [...]

2010. szept 30.

Projektzáró a Bóbita óvodában

Írta: admin Kategória: INTERJÚ

Néhány nappal a Bóbita óvoda új épületének hivatalos átadása után, augusztus 27-én még egy ünnepélyes eseményre került sor az óvoda életében. A Projektzáró napról Pénzes Józsefné óvodavezetővel beszélgettünk.

2010. szept 30.

Választási tudnivalók

Írta: admin Kategória: Fogyasztó és állampolgár

A helyi önkormányzati képviselők és polgármesterek választásáról szóló 2010. évi L. törvény 2010. június 14-én lépett hatályba, mely törvény 24. § (3) bekezdése alapján az egyéni választókerületek sorszámát és területét újra meg kellett állapítani.

2010. szept 30.

Üröm az örömben…

Írta: admin Kategória: INTERJÚ

Augusztusban átadták a törökbálintért emlékplakettet. Az idén sajnos szomorúság is vegyült az ünnep örömébe, hiszen a díjat posztumusz kitüntetésként Fícsór Bálint képviselő úr özvegye, Fícsór Bálintné Lehoczki Terézia vette át.


Lapozzon bele
november–decemberi számunkba!