Kerthelység

2014. augusztus havának archívuma

2014. aug 27.

Esély a hátrányban élőknek….

Írta: admin Kategória: ESEMÉNYEK

Címmel rendezett konferenciát május 6.-án az erzsébetvárosi Erőművházban a törökbálinti Sorsunk és Jövőnk Alapítvány. A rendezvény a gyermekek és fiatalok társadalmi integrációját segítő programok TÁMOP 5.2.5./A-10/1-2010-022  pályázat lezárásának programja volt. A  Sorsunk és Jövőnk Alapítvány  2002 óta segít a lakhatásukat elveszítő családoknak.

2014. aug 22.

Úrnapja

Írta: admin Kategória: ESEMÉNYEK

Idén is virágszőnyegbe borult a katolikus templom környéke. Lelkes hívek már a kora reggeli órákban megkezdték a szirmok leterítését, hogy mire a délelőtti misére a hívek megérkeznek, gyönyörűbbnél gyönyörűbb virágból készült képek fogadják őket.

Címkék:

2014. aug 22.

Vigyázzatok a kerékpárosokra!

Írta: admin Kategória: VÉLEMÉNY

Riczu Imi emlékére
Amikor évekkel ezelőtt elkezdtem dolgozni a Kerthelységnek, a gyerekeknek szóló rovat volt az első, aminek nekiláttam. Kitaláltam egy jó kis rejtvényt, aminek a megfejtését be kellett küldeni, és a helyes megfejtést beküldők között ajándékokat akartunk kisorsolni. A rejtvény hamar készen lett, már csak az ajándékok hiányoztak, így elindultam nyereményeket kunyerálni a helyi vállalkozóktól. [...]

Címkék: ,

2014. aug 22.

Mesteriskola Törökbálinton

Írta: admin Kategória: INTERJÚ

• Olvastuk Polgármester úr heti beszámolóiban, hogy tanulmányok bírálatában vett részt. A hírek szerint a volt téglagyár területének hasznosítására készültek tervek. Milyen előzmények alapján készültek el ezek a tervek a téglagyári területre?

2014. aug 22.

Pedagógusnap Törökbálinton

Írta: admin Kategória: INTERJÚ

Tisztelet és példaérték
A városi hagyományoknak megfelelően, június első vasárnapja előtt, ebben az esztendőben is intézménylátogatásokkal, majd pedig központi ünnepséggel köszöntötték a Törökbálinton tevékenykedő pedagógusokat. A Walla József óvoda gyermekcsoportjai által bemutatott, nagyszerű műsorral megkoronázott rendezvényen részt vett Sárközi Márta, az Érdi Tankerület igazgatóasszonya is, aki ebből az alkalomból a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ emléklapjaival ismert el [...]

2014. aug 22.

Törökbáintra települt a PMKIK

Írta: admin Kategória: INTERJÚ

Beszélgetés Dr Kupcsok Lajossal, a  Pest megyei kereskedelmi és iparkamara (PMKIK) főtitkárával, a törökbálintra települt  PMKIK és egyben Magyar–Szlovák Üzleti és Tájékoztatási Központ tevékenységével, céljaival kapcsolatban.

2014. aug 22.

Margóra: RTL

Írta: admin Kategória: Margóra

Szép ez a nyár. Nyugodt (még magyar játékvezető sincs a foci vébén), vagy majdnem az. Ugyan a forróság okozta tespedtség még alig-alig uralkodik el az ember tagjain, az értelemre azért (jó, egyéne válogatja) már kihat.

2014. aug 22.

Folytatódik az M0-ás autópálya építése

Írta: admin Kategória: INTERJÚ

Szóbeszéd tárgya, hogy rövidesen folytatódik az M0-ás pálya továbbépítése a Dulácskai völgyhídtól az M1-es irányába. Ennek részleteiről Elek Sándor alpolgármesterrel beszélgettünk.

2014. aug 22.

Tóth József: Vársz-e még

Írta: admin Kategória: KULTÚRA

Elfelejtesz-e, ha elárul majd
A kedvenc éjszakánk,
S nem nekünk kopog már
Halkan az eső
Ábrándos macskaköveken?
Elfelejtesz-e,
Ha álmainkra tör majd
Egy gyászos, elárvult szerelem,
Elhagyott féltékenyen?
Vársz-e még,
Ha nem lesz már kihez bújnom,
Ha nem enged már senki,
Szíve, öle melegébe?
Ugye vársz még rám,
Ha szívemre ül a kétség,
S hangosan számlálja
Hátra lévő perceim!
Ugye dédelgeted már
A síromra szánt őszirózsa szálat,
S velem elvesző emlékeid!

Címkék: ,

2014. aug 22.

Értéktér – Bálintiak Fesztiválja

Írta: admin Kategória: ESEMÉNYEK

Első alkalommal rendezte meg a Munkácsy Mihály Művelődési Ház az „Értéktér – Bálintiak Fesztiválja” elnevezésű rendezvényét. A fesztivált – bár a külső szemlélők számára is élvezetes volt, de – elsősorban mégis a törökbálintiak számára találták ki a szervezők, így leginkább az itt lakók voltak azok, akik igazán jól érezhették magukat ezen a napon.

Címkék: ,

Lapozzon bele
november–decemberi számunkba!