Kerthelység

2009. december havának archívuma

2009. dec 31.

Karácsonyra készülődve

Írta: admin Kategória: ESEMÉNYEK

Nagy a sürgés-forgás a Törökbálinti Családsegítő Szolgálat háza táján az utóbbi időben. Az ősz beköszöntével több új szolgáltatást is igénybe vehetnek a város lakói.
A Baba-Mama Klubba, amelynek mostanra 15-20 állandó látogatója van, nemrég még a Mikulás is ellátogatott és ajándékot hozott. A gyerekek nagyon bátran viselkedtek, nem ijedtek meg a mély hangú, piros köpenyes bácsitól, [...]

2009. dec 31.

Tóth József - Karácsony

Írta: admin Kategória: KULTÚRA

Dermedt szó,
Meleg hó,
Kihűlt jászol.
Mű fenyő,
Mű csók,
Mű karácsony.
Szívemen
Didergő
Kisded álom,
Szeretni,
Szeretni!
Minden áron.

2009. dec 31.

Második helyezés a prágai kórusfesztiválon

Írta: admin Kategória: ESEMÉNYEK

Óriási sikert ért el a törökbálinti Cantabile Kórus, miután a november 27–29. között Prágában megrendezett nemzetközi kórusfesztiválon második helyezést ért el. A zenei versenyen, amelyen összesen 52 csapat vett részt, minden kategóriában több díjazottat is avattak, a háromtagú – dél-afrikai, holland, cseh – zsűri a kórust a dobogó második fokára elegendő pontszámmal jutalmazta.

2009. dec 31.

Japán–magyar kórustalálkozó

Írta: admin Kategória: ESEMÉNYEK

Az idei év a Magyarország és Japán közötti diplomáciai kapcsolatok szempontjából különösen kiemelkedő, hiszen ebben az évben ünnepeljük a diplomáciai kapcsolatok kezdetének 140. és újrafelvételének 50. évfordulóját.

2009. dec 31.

Fő utca, ahogy ti szeretnétek…

Írta: admin Kategória: INTERJÚ

November 27–29. között rendezte meg az önkormányzat által alapított Törökbálinti Városfejlesztő  Zrt. a Városfejlesztő Hétvégét. A rendezvényről és az azt megelőző rajzpályázat eredményeiről Turai István polgármestert kérdeztük.

2009. dec 31.

Lesz-e okmányiroda Törökbálinton?

Írta: admin Kategória: ESEMÉNYEK

Hallgatom a törökbálinti tévé tudósításában Keller László országgyűlési képviselő  hozzászólását a jóindulattal is csak szerénynek nevezhető lakossági részvételű MSZP–CIF fórumon. Azt mondja: a polgármester arra kérte, „…ne feküdjön keresztbe…” a helyi okmányiroda létesítésének.

2009. dec 31.

Keserédes

Írta: admin Kategória: Margóra

Bizony, keserédes lesz ez a karácsony megint. Helyére bontva szót, keserű, mert semmi mással nem foglalkozhat jószerével az emberfia, mint a H1N1 vírus burjánzásával. A védőoltás körüli, az üzletszerű kéjelgés fogalmát kimerítő információs zavarral.
Némileg tehát undorral, ugyanakkor féltéssel és félelemmel.

Címkék:

Év végéhez közeledve mindenki számvetést készít a mögötte álló esztendőről. Csuka Attila alpolgármestert arra kértük, értékelje a 2009-es évet, ismertesse a városban megvalósult beruházásokat és ossza meg velünk a következő évre tervezett fejlesztési elképzeléseket.

2009. dec 31.

A közterületi magánfejlesztések szabályozása

Írta: admin Kategória: INTERJÚ

Az önkormányzat képviselő-testülete novemberi ülésén – 2010. január 1-jei hatállyal – új rendeletet alkotott, amely kiterjed a város belterületein lévő utak, terek közhasználatú területein végzendő magánfejlesztésekre. Az új rendelet részleteiről a Városfejlesztési és Környezetvédelmi Bizottság elnökét, Gyarmati Mihályt kérdeztük, akinek fontos szerepe volt az új rendelet létrehozásában.

2009. dec 31.

Huszadik Pannon Példakép Díjátadó

Írta: admin Kategória: ESEMÉNYEK

Pannon Példaképek a sport szolgálatában
Huszadik alkalommal hirdette ki díjazottait a Pannon Példakép Alapítvány. 2009 negyedik negyedévében a díjak odaítéléséhez olyan – széles körben még nem ismert – jelölteket keresett a Pannon Példakép Alapítvány, akik a magyar sportélet és sporteredmények javításáért küzdenek. A jelöltek közül példaképpé választották Angyal Józsefnét (Erika nénit), a Hársfa fogyatékos egyesület vezetőjét, [...]


Lapozzon bele
november–decemberi számunkba!