Kerthelység

2009. szeptember havának archívuma

Mint arról júniusi számunkban beszámoltunk, a nyár beköszöntével Törökbálint új lakókkal gazdagodott, hiszen a Pannon dolgozói birtokba vehették új irodaházukat. Azóta alkalmuk volt kipróbálni, belakni az új épületet, és elérkezett az idő a „lakásavató” megtartására. Szeptember 22-e különleges nap a Pannon dolgozóinak életében és jelentős esemény Törökbálint lakói számára is, ugyanis ezen a napon tartották [...]

Címkék:

2009. szept 30.

Lyukak a szociális védőhálón?

Írta: admin Kategória: INTERJÚ

Nem kevesebb mint 22 féle támogatási, segélyezési formát alkalmaz Törökbálint önkormányzata, újabbak bevezetése csak akkor indokolt, ha azt többletpénz is szolgálja a város költségveté­sében. Ha nem így lenne, csak több papír, határozat születne, de a valóban rászorultak nem jutnának hozzá egyetlen egy forinttal sem többhöz. A Turai István polgármestertől kapott tájékoztatás szerint lényegében ebben összegezhető a [...]

2009. szept 30.

Célom az ügyfélbarát hivatal

Írta: admin Kategória: INTERJÚ

Dr. Bérczi Szilvia tavaly november óta az önkormányzat törvényességi referense. Arra, hogy pontosan mit is jelent ez gyakorlatban, ő adja meg a választ.

2009. szept 30.

A városképet gyökeresen megváltoztató fejlesztések

Írta: admin Kategória: INTERJÚ

Lassan belépünk az év utolsó negyedébe. Az talán még korai, hogy az eltelt év önkormányzati fejlesztései teljesüléséről számvetést készítsünk, de a jövő év kiemelt feladatairól már minden bizonnyal beszélhetünk, hiszen ezeknek az előkészítése – láthatóan – megkezdődött. Erről beszélgettünk Csuka Attila alpolgármesterrel.

Címkék:

2009. szept 30.

Sokan vagyunk

Írta: admin Kategória: Margóra

Ebben az évben már egyszer tettek azért, hogy a címbeli kijelentés ne legyen megalapozott. Igaz, még áprilisban történt (mégsem vehettük tréfára a dolgot): országló vezetőink súlyos csapást mértek az egészségügyre.

Címkék:

2009. szept 30.

Türelem és együttműködés

Írta: admin Kategória: INTERJÚ

Rövidesen új nagyberuházás indul a városban!
Megalakult a Városfejlesztő Zrt.
Három évvel a Munkácsy Mihály Művelődési Ház átadása után, számos kisebb- nagyobb beruházást követően,  hamarosan tovább épül, szépül Törökbálint. Évek óta tervezzük a város főutcájában az új városháza építését. Számos szakmai és lakossági fórum vitatta meg a lehetőségeket, elképzeléseket. Az elkészült tervekkel Törökbálint sikerrel pályázott az Európai [...]

Törökbálint Város Önkormányzatának Képviselő-testülete 33/2009. (VI. 29.) sz. rendeletével elfogadta az Anna-hegy és térségére készült építési rendeletet és szabályozási tervet, valamint a településszerkezeti terv vonatkozó módosítását.

2009. szept 30.

Ismét változott az idei költségvetési rendelet

Írta: admin Kategória: INTERJÚ

Szeptember 3-án a képviselő-testület – immár harmadik alkalommal – módosította az önkormányzat 2009. évi költségvetését. A módosítás okairól Elek Sándor képviselőt, a Pénzügyi és Gazdasági Bizottság elnökét kérdeztük.

2009. szept 30.

Nyugati színvonalú kivitelezés

Írta: admin Kategória: ESEMÉNYEK

„Amit a Zengő utca ma megtehet, nem fogja holnapra halasztani”
Lassan már hagyománnyá válik a városunkban, hogy ha megújul egy út, utca, tér stb., a helyben lakók egy zsíroskenyér-partival köszönik meg az építők munkáját.

2009. szept 30.

„Tartsuk meg ezt a szeretetet”

Írta: admin Kategória: INTERJÚ

Lassan átadáshoz közeledik a Cigány Kisebbségi Önkormányzat irodája az épülő új óvoda közelében. Horváth Renátával és Horváth Gyulával, a CKÖ képviselőivel a ház sorsáról és az elmúlt fél év eseményeiről beszélgettünk.


Lapozzon bele
november–decemberi számunkba!