Kerthelység

2010. április havának archívuma

2010. ápr 30.

Ez a hétfő reggel más, mint a többi!

Írta: admin Kategória: INTERJÚ

Április 12-én, hétfőn reggel valószínűleg még a szokottnál is több álmos ember várt a buszra, vagy  üldögélt a dugóban az autójában. A vasárnap esti választási műsorok ugyanis a vártnál jóval később értek véget. Az elhúzódó szavazás okán elrendelt kampánycsendrendelet miatt csak jóval később kerültek nyilvánosságra a hivatalos eredmények, így aztán még az utolsó pillanatban is [...]

2010. ápr 30.

Testvérvárosi kapcsolataink

Írta: admin Kategória: INTERJÚ

Aktuális a téma, hiszen idén 20 éve, hogy a németországi Süssen Várossal és 10 esztendeje, hogy az erdélyi Székelyudvarhely Megyei Jogú  Várossal hivatalos kapcsolata van Törökbálintnak. Ezekről a kapcsolatokról kérdeztük Turai István polgármestert.

2010. ápr 30.

Törökbálint pénzügyei

Írta: admin Kategória: INTERJÚ

Az önkormányzat a februári ülésén elfogadta a város idei költségvetését. Azóta eltelt két hónap, a büdzsé működésének tapasztalatairól kérdeztük Elek Sándor képviselőt, a Pénzügyi és Gazdasági Bizottság elnökét.

2010. ápr 30.

Webkamerákkal figyelemmel kísért építkezés

Írta: admin Kategória: INTERJÚ

A 2010. évi költségvetés elfogadása után számos területen folyik majd beruházói előkészítő munka. A költségvetésben a fejlesztési feladatokra 1,3536 milliárd, a felújítási feladatokra pedig 678 624 000 forintról határoztak. A Beruházási Iroda munkatársai jelenleg ezeknek a munkáknak az előkészítésén dolgoznak. A költségvetésben szereplő feladatok mellett a februári ülést követően már számos egyéb feladatot is meghatározott [...]

2010. ápr 30.

Idő-, pénz- és papírmegtakarítás

Írta: admin Kategória: INTERJÚ

2008 októbere óta az önkormányzat képviselői már csak elektronikusan kapják meg az önkormányzati ülések anyagait. A Települési Testületi adatTár amellett, hogy pénzt takarít meg az önkormányzatnak, jelentősen megkönnyíti a képviselők munkáját is. A rendszerről Székely Katalinnal, a Szervezési Iroda irodavezetőjével beszélgettünk.

Mint arról korábban beszámoltunk, Törökbálint Város Önkormányzata a Közép-magyarországi Operatív Program keretében 62 millió forint európai uniós támogatást nyert A környezetvédelmi célú informatikai fejlesztések a közigazgatásban (e-környezetvédelem) témakörben benyújtott pályázatára.

2010. ápr 30.

Kényszerű várakozás

Írta: admin Kategória: INTERJÚ

Április van. A Munkácsy Mihály utcában lakók lélekben talán már felkészültek a várható építkezés viszontagságaira. Mégsem kezdődtek el a munkák. Mi ennek az oka? Erről kérdeztük Tóth-Deme Miklóst, a Városfejlesztő Zrt. vezérigazgatóját.

2010. ápr 30.

Vádol, tartozik, de követel

Írta: admin Kategória: Margóra

Azt mondja feszült hangon, feszült arccal a pártvezér politikacsináló és mindenkori főszónok szocialista női személy, hogy a még versenyben lévő LMP-s képviselőjelöltek a választás második fordulójában visszalépésükkel akadályozzák meg a Fidesz „kontroll nélküli” hatalomra jutását. Az LMP-t ilyetén módú önsanyargatásra biztató elnök asszony bizonyára elrévedt egy pillanatra, s elfelejtette, hogy a liberális oldal már nem [...]

Némely ingatlanközvetítőnél a következő – enyhén gyanús – szlogenekkel hirdetnek ingatlanokat: „Áron alul, készpénzért eladó”, „Tulajdonjoggal eladó”, „Készpénzfizetés szükséges!” – e kifejezések mögött az bújik meg, hogy a meghirdetett ingatlan tulajdonjogát vételi joggal lehet megszerezni.

Címkék:

2010. ápr 30.

Változtak a KRESZ-szabályok

Írta: admin Kategória: ESEMÉNYEK

A 289/2009 kormányrendelet 2010. január 1-jei hatállyal módosította a közúti közlekedésről szóló 1/1975 KPM-BM együttes rendeletet. A módosítás célja a közúti forgalom biztonságának javítása, a közúton közlekedő gyalogosokra, járművezetőkre vonatkozó szabályok megfogalmazásának pontosítása vagy kiegészítése, segítve ezzel az érintettek jogkövető magatartását és az ellenőrzési tevékenységet. A következőkben a teljesség igénye nélkül, kiemeljük a legfontosabb változásokat.

Címkék:

Lapozzon bele
november–decemberi számunkba!