Kerthelység

2011. január havának archívuma

2011. jan 31.

Tisztelt Törökbálintiak!

Írta: admin Kategória: ESEMÉNYEK

Így, az új esztendő elején hagyományosan eredményeket, sikert, jó egészséget szoktunk egymásnak kívánni. Teszünk fogadalmakat, akarunk változtatni korábbi életünkön, javítani szokásainkon. Minden új esztendő valamennyire újrakezdés, újraépítkezés is, s ha valamikor, most igazán szükségünk lesz az újrakezdésre!

2011. jan 31.

Feszültség és feszített munkatempó

Írta: admin Kategória: INTERJÚ

Átvilágítják az iskolákat
Az elmúlt esztendő decembere az átlagosnál is feszítettebb munkatempót hozott a polgármesteri hivatal dolgozói, a képviselő-testület és a szakbizottságok számára. Év végéig ugyanis dönteni kellett többek között a helyi adókról, a közszolgáltatások díjszabásairól is. Mindezt olyan hivatali „műhelymunka” mellett, amely a korábbi testületi határozatok mentén előkészíti a 2011. évi költségvetést. Ám – külső [...]

Címkék:

2011. jan 31.

Közlemény

Írta: admin Kategória: ESEMÉNYEK

Több alkalommal is beszámoltam Törökbálint Város polgárainak a Tükörhegyre egy izraeli befektető társaság által tervezett lakóparkkal kapcsolatos álláspontomról. Természetesnek és szükségesnek tartom, hogy a nevében Tükörhegy közéletét képviselni szándékozó helyi egyesület minden eszközt felhasznál a projekt megvalósításának megakadályozására. 2010 augusztusa óta számos esetben tartottunk megbeszéléseket, lakossági fórumokat, amelyeken kivétel nélkül biztosítottuk egymást együttműködési szándékunkról.

2011. jan 31.

Nagy feladat áll előttünk

Írta: admin Kategória: INTERJÚ

Beszélgetés Elek Sándor alpolgármesterrel
Amikor decemberben időpontot kértünk erre az interjúra az alpolgármester úrtól, éppen elkezdődtek a tárgyalások a kormánnyal az új iparűzési adóval kapcsolatos törvény elfogadásának következményeiről, a Törökbálintot ért veszteségekről, és arról, hogy ebben a helyzetben hogyan tovább.

2011. jan 31.

Falhoz állítva

Írta: admin Kategória: Margóra

Mi a kifosztásnak, szellemi és lelki kiüresítésnek a leghatékonyabb módszere? Tisztában vagyok vele, hogy azok számára, akik e sorokat olvassák (s vélhetően azoknak is, csak éppen másképpen, akik sohasem vetnék szemüket ilyen vagy hasonló munkákra) nyilvánvaló, hogy a kérdés meglehetősen költői.

Címkék:

A képviselő-testület 2010. december 29-ei ülésén komoly döntésre szánta el magát. A korábbi, a város életét jelentősen befolyásoló törvénymódosítások hatására felül kellett vizsgálnia, illetve át kellett gondolnia a következő évben, években alkalmazandó adópolitikáját és ezzel együtt az adórendeletét is. Dr. Horti István jegyzővel beszélgettünk.

2011. jan 31.

Változott a nyugdíjszabályozás

Írta: admin Kategória: Fogyasztó és állampolgár

Az új nyugdíjszabályozás értelmében a nők 40 év munkaviszony utáni nyugdíjba vonulhatnak. E lehetőségről kérdeztük állandó jogi szakértőnket, dr. Moravcsik Krisztina ügyvédet.

2011. jan 31.

Könyvek, filmek, beszélgetések…

Írta: admin Kategória: INTERJÚ

Czukor Györgyné Erzsike neve valószínűleg sok törökbálintinak ismerősen cseng. Évtizedek óta szinte minden kultúrával, olvasással, filmmel kapcsolatos rendezvényben részt vesz. Ő vezeti a Volf György Könyvtárat és a Helytörténeti Gyűjteményt (Falumúzeumot). Természetesen kedves munkahelyén, a könyvtárban beszélgettünk.

2011. jan 31.

Tóth József – Farsang (XXI. sz.)

Írta: admin Kategória: KULTÚRA

Én nem tudok ma farsangolni,
Se álarccal, se nélküle,
Vigadni gondtalan.
Láttam az utcán tegnap,
– A nagy bálteremben –
Lefagyott tetejű kukával
Küszködött egy rongyos.
Krisztus óta, kétezer éve,
Csak a szeméttározó változott.
Uram!
A Te igazi néped, ma is éhesen vacog.

2011. jan 31.

Újjáalakult a Segítő Kéz Szolgálat

Írta: admin Kategória: INTERJÚ

Beszélgetés Csokonáné Vízkeleti Ildikóval
– Mielőtt az új év új feladatairól kezdenénk beszélgetni, néhány mondatban összefoglalná, hogyan teltek az ünnepek a családsegítő háza táján?
– Ebben az évben is gondunk volt rá, hogy minden az ügyfélkörünkbe tartozó családnak, gyerekeknek és felnőtteknek, időseknek és fiataloknak megszépítsük egy kicsit az ünnepeket. A készülődés a Baba-Mama Klub Mikulás-ünnepségével kezdődött, ahol [...]


Lapozzon bele
november–decemberi számunkba!