Kerthelység

2011. augusztus havának archívuma

2011. aug 31.

Király Isten kegyelméből

Írta: admin Kategória: Margóra

Szent István
Nemzeti ünnepünkön tisztelgünk Szent István előtt. Emlékezünk az államalapító királyra, akire ezer esztendő múltán is hálával és büszkén tekinthet a magyarság, hiszen nemzeti létünknek olyan alapjait rakta le, amelyek a századok viharait is kiállták.

Címkék:

2011. aug 31.

Ismét árvíz…

Írta: admin Kategória: INTERJÚ

Megismétlődött július 24-én, vasárnap kora este a tavalyi árvíz. A felhőszakadás okozta csapadék elöntötte Törökbálint mélyebben fekvő területeit. Már tavaly május végén is előfordult egy ilyen eset. A körülményekről, történtekről kérdeztük Turai István polgármestert.

2011. aug 31.

Egyesült az MTK és az Elite Basket - videóval

Írta: admin Kategória: ESEMÉNYEK

Mint arról már több országos és helyi médium is beszámolt, MTK Törökbálint néven egyesült az Elite Basket Törökbálint és az MTK férfi kosárlabdacsapata. Az eseményről következő lapszámunkban mi is részletesen beszámolunk, addig álljon itt két videó a sajtótájékoztatóról: Deutsch Tamás beszéde illetve az MTK Törökbálint rövid játéka a politikus közreműködésével.

2011. aug 31.

A nagy fitty

Írta: admin Kategória: Margóra

Nyár van, illetve ahogy kesernyés humorral néhányan megjegyzik: enyhe a mostani tél. Akárhogyan is érzékeljük, ez a július–augusztus a vakáció, a szabadság, a családi pihenések, feltöltődések ideje. Rendesen ilyenkor még a „fű sem nő”, ám ezt határozottan és konokul cáfolni látszik a folyamatosan felhős égboltozat, a csepegő, zuhogó, ömlő eső.

Címkék:

Törökbálint Város Önkormányzata Képviselő-testületének 12/2011. (III. 25.) önkormányzati rendelete módosította a helyi környezet védelméről, a közterületek és ingatlanok rendjéről, valamint a település tisztaságáról szóló 20/2004. (IV. 16.) önkormányzati rendeletet. A módosítás elsősorban a zöldhulladék-gyűjtés rendjének változását tartalmazza.

Címkék:

2011. aug 31.

Tóth József – Reggel a kálvárián

Írta: admin Kategória: KULTÚRA

Párát lehel
A kálvária domb stációi közt,
A golgotás lelkiismeret-furdalás.
El nem követett bűnök sírnak
Összetört, összefirkált kövek alatt
Csendesen,
Míg mai barbárok mímelnek
Alkohol párába pácolt
Álhősiességet.

2011. aug 31.

Közlekedési tanulmány: Budaörs és Törökbálint

Írta: admin Kategória: ESEMÉNYEK

Törökbálint Város vezetésével egyeztetve az AlterBMV elkészítette Törökbálint és – mivel a két település közösségi közlekedését nem lehet külön kezelni – Budaörs fejlesztési terveinek első vázlatát.

Címkék:

2011. aug 31.

Az ön segítségére is számítunk

Írta: admin Kategória: ESEMÉNYEK

Hazánkban jelenleg közel 3 millió allergiás megbetegedésben szenvedő embertársunknak a parlagfű (Ambrosia artemisiifolia) okozza a legerőteljesebb tüneteket.

Címkék:

Az ingatlantulajdoni lapok adatait már több mint tíz éve számítógépen kezelik a földhivatalok, négy éve pedig az ország teljes területének digitális ingatlan-nyilvántartási térképei is elérhetők elektronikus formában.

Marc Kersting, Süssen új polgármestere
Polgármester úr, hogy érezte magát első magyaroszági látogatásán Törökbálinton?
Első látogatásom során remekül éreztem magam. Szeretettel köszöntöttek és befogadtak. A törökbálintiak az egész delegációt igen szívéleyesen üdvözölték, és úgy éreztem magam, mint otthon. Az első látogatás, a remek program és a csodálatos május 1-jei ünnepség olyan felemelő élmény volt, amire szívesen emlékszem [...]


Lapozzon bele
november–decemberi számunkba!