Kerthelység

2009. október havának archívuma

2009. okt 30.

Idősek köszöntése

Írta: admin Kategória: ESEMÉNYEK

Szeptemberben és október elején ismét két 90 éves törökbálinti polgárt köszöntöttek az önkormányzat képviselői.

2009. okt 30.

Koszorúzás

Írta: admin Kategória: ESEMÉNYEK

Papp Béla önkormányzati képviselő kezdeményezésére az idei évtől az 1956-os ünnepség részeként megkoszorúzzák a törökbálinti temetőben nyugvó szabadságharcos, F. Szőke Gábor sírját. Az alábbiakban bemutatjuk a forradalmár életét.

Címkék:

2009. okt 30.

Segítség minden bajban…

Írta: admin Kategória: ESEMÉNYEK

Továbbra is munkában a Családsegítő Szolgálat
A szeptember, az iskolakezdés nehéz időszak szinte minden család életében. Újra meg kell szokni, hogy reggel csörög a vekker, és az iskolatáska még gyakran nehéznek tűnik. A szülők dolga sem könnyebb, hiszen minden tanévkezdet komoly anyagi terhet jelent a családi költségvetésben.

2009. okt 30.

Közbeszerzés – kérdőjelekkel

Írta: admin Kategória: INTERJÚ

Lapunk olvasói érdeklődéssel figyelik a korábbiakban már bejelentett Dulácska-majori 16 tantermes + 8 szaktantermes iskolaépítés és sportközpont-beruházás alakulását. Némi ijedtséggel szembesültünk azzal a körülménnyel, hogy a korábbiakban kiírt közbeszerzési eljárás eredménytelen volt. Mi volt ennek az „eredménytelenné nyilvánításnak” az oka, illetve melyek a következő lépések ebben az eljárásban? Ezekről kérdeztük Csuka Attila alpolgármestert.

Címkék:

2009. okt 30.

Megalakult a BDM Klaszter

Írta: admin Kategória: INTERJÚ

Új lehetőségek a törökbálinti kisvállalkozóknak is
Semperger Kingával, a BDM Klaszter pályázati projektfinanszírozást lebonyolító cég, a Projectmine Kft. stratégiai és kommunikációs igazgatójával a klaszter céljairól, a klaszterbe tömörülés előnyeiről beszélgettünk.

Címkék:

2009. okt 30.

Csak együtt sikerülhet!

Írta: admin Kategória: INTERJÚ

Közelednek a választások. Megsokasodott az országos és helyi politikusok dolga. A pártok rendezik soraikat, alakulnak a jelölő listák. Az országos politikában a Fidesz és a KDNP szövetségben dolgozik, készül a megmérettetésre. Törökbálinton is munkához láttak a politikusok. Dr. Csenger Zalán Attilával, a helyi KDNP szervezetének elnökével beszélgettünk.

2009. okt 30.

Margóra – Az árgyélusát

Írta: admin Kategória: Margóra

ennek a kacifántos, üvegzsebű, lúdtalpú, gyerekéheztetős, kaszinózós és válságkezelő világnak! Mezei halandó a tanultak és tapasztaltak alapján joggal gondolhatná, hogy a legújabb kor társadalmát Magyarországon is emberi kapcsolatrendszerek alkotják.

Címkék:

Nemsokára mindenki kézbe veheti a Szociális Kalauzt
Húsz évvel ezelőtt lépte át a polgármesteri hivatal kapuját Török-Hammer Katalin, aki azóta dolgozik az önkormányzat szociális irodáján. Az idén irodavezetőnek kinevezett munkatárssal az önkormányzat által nemsokára kiadásra kerülő Szociális Kalauzról, az irodán dolgozók lelkiismeretességéről és az év vége feladatairól beszélgettünk.

2009. okt 30.

Közel a környezethez – tudatosan minden lépést

Írta: admin Kategória: ESEMÉNYEK

A Pannon, az ország egyik legnagyobb vállalata kiemelt hangsúlyt helyez arra, hogy környezettudatos törekvései új irodaházában, a Pannon Házban és azon kívül is hangsúlyosan érvényesülhessenek. Ennek jegyében számos olyan kezdeményezést kínál mind kollégái, mind pedig ügyfelei számára, amelyekkel hosszú távon is elősegíthető a környezet megóvása.

Címkék:

2009. okt 30.

Szemben a gázválsággal

Írta: admin Kategória: INTERJÚ

Az utóbbi évek gázválsága egyre inkább a megújuló energiák felé fordította az emberek figyelmét. A Törökbálinton élő Harmath Mihály keramikus formatervező évek óta cserépkályha-tervezéssel és -gyártással foglalkozik. Vele beszélgettünk a cserépkályhák történetéről, előnyeiről és a suszter cipőjéről…


Lapozzon bele
november–decemberi számunkba!