Kerthelység

2012. december havának archívuma

2012. dec 28.

Adventi gyertyagyújtás

Írta: admin Kategória: ESEMÉNYEK

A Törökbálinti Városszépítő Egyesület advent első vasárnapjának előestéjén idén ismét felállította a város adventi koszorúját a Bartók Béla utca – Bajcsy-Zsilinszky utca találkozásában, a volt olajkútnál.

2012. dec 28.

Mindenki a saját otthonába vihette a fényt

Írta: admin Kategória: ESEMÉNYEK

Idén is megtartotta hagyományos Adventi Udvar elnevezésű rendezvényét a Törökbálinti Római Katolikus Egyházközség.

Címkék:

2012. dec 28.

Folytatódhat az iskolaépítés!

Írta: admin Kategória: INTERJÚ

Két éve áll az Óvoda utcai területen létesítendő új iskola építése. A nyáron nagyon pozitív fejleményekről számolt be lapunknak a polgármester. Úgy hírlik, újabb – méghozzá jelentős –előrelépés történt az ügyben, hiszen megszületett a megegyezés az Állammal és a kivitelezővel, és november 23-án alá is írták a szerződést. Erről kérdeztük Turai István polgármestert.

December 4-én sajtótájékoztatóval egybekötött létesítménybemutatás tartottak az épülő Bálint Márton Általános és Középiskola 16+8 szaktantermes épületében a november 23-án aláírt többoldalú megállapodás képviselői. A rendezvényen részt vett Hegmanné Nemes Sára államtitkár, Dr. Aradszki András és Csenger-Zalán Zsolt országgyűlési képviselők, Bodnár Ferenc a ZED-TBM Kft igazgatója, Turai István polgármester, Hajdu Ferenc és Elek Sándor alpolgármesterek, Keszler [...]

2012. dec 28.

Tisztesség, mindenek felett!

Írta: admin Kategória: INTERJÚ

Földvári Lászlót pár hónappal ezelőtt választották a helyi Fidesz elnökének. A fiatalember ezidáig a helyi Fidelitas elnöke volt, illetve jelenleg is a pest-megyei Fidelitas alelnöke. Vele beszélgettünk a település előtt álló lehetőségekről és a helyi Fidesz megújulásáról.

November 29-én a Budaörsi Városi Klubban, a helyi FIDESZ szervezésében lakossági fórumot tartottak, amelynek vendége Varga Mihály tárca nélküli miniszter volt.

Címkék:

A Virágos Magyarországért Mozgalom Szervező Bizottsága 2012-ben is meghirdette a „Virágos Magyarországért”  versenyt, amelynek célja: kulturált  és vonzó országkép kialakítása, a fenntartható fejlődés szempontjainak következetes alkalmazása, a településen élők összefogásának ösztönzése, az életminőség javítása,  a környezettudatos gondolkodás és szemlélet erősítése, valamint a természeti és az építészeti örökség megőrzése és gyarapítása.

Címkék:

2012. dec 28.

Látogatás a Beszélj Velem Alapítványi Óvodába

Írta: admin Kategória: ESEMÉNYEK

A törökbálinti gyermekintézmények vezetői, Hajdu Ferenc alpolgármester  kezdeményezésére, november 27-én ellátogattak a Beszélj Velem Alapítvány Nagytétényi Óvodájába. Az alapítványt 1996-ban létesítette egy édesanya, akinek középső gyermeke három évesen még nem beszélt, súlyos beilleszkedési és magatartásbeli gondokkal küzdött.

2012. dec 28.

Szakmai nap a Bóbita Óvodában

Írta: admin Kategória: ESEMÉNYEK

November a törökbálinti oktatási intézményekben a konferenciák hónapja volt.

Címkék:

2012. dec 28.

Csupaszív Ovi – 15 éve

Írta: admin Kategória: INTERJÚ

Beszélgetés Megyaszainé Mámmel Magdolnával, a Törökbálinti Német Kisebbségi Önkormányzat elnökasszonyával, és Karsainé Gasser Máriával, a Csupaszív Óvoda vezetőjével
A Csupaszív Ovi immár tini korba lépett, hiszen az idén ünnepelte a 15. szülinapját. A kezdetekről, az elmúlt évek nehézségeiről és örömeiről azzal a két hölggyel beszélgettünk, akik már az első napoktól lelkesen bábáskodtak a német ovi születésénél. [...]


Lapozzon bele
november–decemberi számunkba!