Kerthelység

2008. március havának archívuma

2008. márc 30.

„Tűzoltás” és tervezés

Írta: admin Kategória: INTERJÚ

Az első két hónap mérlege
Alig több mint két hónap telt el azóta, hogy Turai István az időközi helyhatósági választások után átvette a polgármesteri teendőket Keller László leköszönő polgármestertől. Már a megválasztását követő naptól – január 21-étől – ellátta a polgármesteri teendőket, ám teljes értékű, aláírással megerősített kötelezettséget csak a január 30-ai eskütétele után vállalt.  A [...]

2008. márc 30.

Döntöttek a szavazók

Írta: admin Kategória: ESEMÉNYEK

Érvényes és eredményes volt a március 9-ére kiírt ügydöntő népszavazás. Az 50,49 százalékos részvételi arány meghaladta a korábbi három népszavazáson megjelentek arányát. A közvélemény-kutatók prognózisai szerint az általuk jelzett részvétel esetén az igenek nyernek. Hosszú idő óta először nem tévedtek.

2008. márc 30.

A halálos négyes árnyékában

Írta: admin Kategória: INTERJÚ| • Egészségünkre

Intő jel a tavalyi nadrág kihízása
Napjainkban egyre többször hallani a metabolikus szindróma nevű tünetcsoportról, amit egyre gyakrabban diagnosztizálnak az orvosok. Dr. Lamboy Beáta belgyógyász, nephrológus szakorvost – törökbálinti háziorvost – arra kértük, mondja el olvasóinknak, hogy tulajdonképpen mit jelent ez a furcsa elnevezés.

2008. márc 30.

Tavasz

Írta: admin Kategória: • Egészségünkre

A tavasz a mérsékelt éghajlat egyik évszaka, a természet újjászületésének időszaka: minden kizöldül, feléled, a téli csendet felváltja a madárcsicsergés és a lombsusogás hangja. Magában hordozza a megújulást, a változást, az újjászületést – és nem utolsósorban a szerelem évszaka.

2008. márc 30.

Dühbe gurultak…

Írta: admin Kategória: Margóra

Meglehetősen furcsa – hogy mást ne is mondjak – a márciusi népszavazás eredményét követő kormányzati kommunikáció. A k.o. nemhogy nem rendítette meg a balliberális honatyákat és honasszonyokat, de egyenesen felbőszítette őket.
Azonnal bűnösért kiáltottak – s lőn.

2008. márc 30.

Megzenésített Disney-figurák

Írta: admin Kategória: KULTÚRA

Március 7-én a Zeneiskola dísztermében az ének tanszak rendezett rendhagyó mesés koncertestét. A látványos díszletek közt, színes jelmezekbe öltözött fiatalok különböző szerepekben mutatkoztak be.
„Mesés” volt az est a szó szoros értelmében, mivel Disney-rajzfilmek hősei elevenedtek meg a színpadon. A zongora és fuvolaszó kísérte dallamok nemcsak a gyerekeket, hanem a felnőtteket is elvarázsolták. A Zeneiskola ifjú [...]

2008. márc 30.

Nem zárják be a dióskerti pavilont

Írta: admin Kategória: ESEMÉNYEK

A február 28-ai képviselő-testületi ülésen határozatot fogadtak el, miszerint a Dióskertben elhárítják a balesetveszélyt. Továbbá a közparktól nem messze kialakítanak egy pihenőhelyet, ahol esténként a fiatalok találkozhatnak. A határozat előterjesztője, Csuka Attila alpolgármester azzal indokolta a javaslatot, hogy a Dióskert körül élőket zavarta a fiatalok – életkori sajátosságból fakadó – hangoskodása. A határozati előterjesztésről, annak [...]

2008. márc 30.

Az élet elérheti célját

Írta: admin Kategória: Olajág

Lapunk olvasóival megosztotta húsvét üzenetéhez kapcsolódó gondolatait Bohn István plébános. Az atya szólt a hamis prófétákról, akik a pillanat örömét állítják szembe az örök élettel és az igazi boldogsággal.

2008. márc 30.

Helytállt az újonc TTC az NB III-ban

Írta: admin Kategória: SPORT

Tavaly nyáron 36 év után nyerte meg ismét a Pest megyei labdarúgó-bajnokságot a Törökbálinti TC. A város támogatását is élvező együttes 2007 őszén az NB III Duna-csoportjának meglepetéscsapata volt, a fekete-fehérek a második helyen zárták a szezont.

Címkék: , ,

2008. márc 30.

Hagyományok nyomában

Írta: admin Kategória: Múltidéző – hagyományok

A Törökbálinti Német Nemzetiségi Önkormányzat elnökét, Megyaszainé Mámmel Magdalénát tavaly megválasztották a Pest megyei Német Önkormányzatok alelnökének. Ebben a minőségében belülről látja a megye 42 német kisebbségi önkormányzatának közös gondját, azt, hogy a fiatalok becsalogatása a közösségi életbe szinte ember feletti munkát követel. Azzal azonban mindenki tisztában van, hogy csak így adhatók tovább a nemzetiségi [...]


Lapozzon bele
november–decemberi számunkba!