Kerthelység

2015. december havának archívuma

2015. dec 20.

Eredmények, és kihívások…

Írta: admin Kategória: INTERJÚ

Év végi beszélgetés Dr. Aradszki Andrással, városunk parlamenti képviselőjével
Az év végén szokás áttekinteni az elmúlt időszak eredményeit, és számba venni a további feladatokat. Ezt a számvetést tettük meg Dr. Aradszki Andrással, városunk parlamenti képviselőjével, aki 2014 júniusa óta az Energiaügyekért Felelős Államtitkárság első embere is egy személyben.

Amikor tavaly év végén Cseh László, hazánk egyik legeredményesebb úszója úgy döntött, hogy új csapatban, új edzővel folytatja pályafutását, mindannyian nagyon örültünk, hogy választása gyermekkori edzőjére, Plagányi Zsoltra, és a Törökbálinti Sportközpont uszodájára esett.

2015. dec 20.

Feltőkésítés!

Írta: admin Kategória: Fogyasztó és állampolgár

Az Új Polgári Törvénykönyvről szóló 2013. Évi V. Tv. (Ptk) 3:161.§. (4) bekezdése arról rendelkezik, hogy a hatálybalépés után alapított Korlátolt felelősségű társaságok törzstőkéjének minimálisan 3 millió forintnak kell lennie. A korábban alapított cégekre, melyek törzstőkéje nem éri el a 3 millió forintot, eltérő szabályok vonatkoznak.

2015. dec 20.

90 éves születésnaposaink köszöntése

Írta: admin Kategória: ESEMÉNYEK

Szerző Aladárné – Öleljétek magatokhoz az elesetteket!
90. születésnapján köszöntötte Elek Sándor polgármester Szerző Aladárnét. Ildikó néni Budaörsön tanított az általános iskolában, és mint kiderült, tanára volt a polgármesternek is, így közös emlékeiket is felidézhették.

Szeptember 19-én, szombaton nyílt meg a Szeretet Földje Alkotóközösség kiállítása a Falumúzeumban. A képeket, szobrokat nézegetve az első érzés, amit elfogott – a helyszínhez, és az alkalomhoz méltatlanul – az irigység volt.

2015. dec 20.

Egyesületek Napja

Írta: admin Kategória: ESEMÉNYEK

Több éves kihagyás után Elek Sándor polgármester kezdeményezésére idén újra megszervezték a korábban nagy sikernek örvendő Egyesültek Napja elnevezésű rendezvényt.

2015. dec 20.

A szeretet kettős parancsa

Írta: admin Kategória: Olajág

Az Isten iránti szeretet parancsát már az Ószövetségben kiegészíti a második parancsolat: „szeresd felebarátodat, mint tenmagadat”. Isten szeretetének parancsa mellett ez a „második” felszólítás, hogy legyen gondunk a „másikra” is.

Címkék:

2015. dec 20.

Programok a Segítő Kéz Szolgálatnál

Írta: admin Kategória: INTERJÚ

Több hónapja, hogy utoljára tudósítottunk a Segítő Kéz Szolgálat munkájáról. A Szolgálat vezetőjét, Csokonáné Vizkeleti Ildikót kérdeztük az elmúlt időszak eseményeiről.

2015. dec 20.

Idősek Világnapja - Olajág Otthonok módra

Írta: admin Kategória: ESEMÉNYEK

Az ENSZ közgyűlése 1991-ben nyilvánította október 1-jét az Idősek Világnapjává. Napjainkban kb. 600 millió hatvan év feletti személy él a világon, számuk 2025-re akár meg is kétszereződhet, éppen ezért a gyorsan öregedő világban az idősek sokat segíthetnek önkéntes munkával, tapasztalataik átadásával.
Törökbálintion is megemlékeztek erről a napról.

2015. dec 20.

Az ARADI VÉRTANÚKRA EMLÉKEZTÜNK

Írta: admin Kategória: ESEMÉNYEK

„A magyar történelem egyik legsötétebb napja” - így jellemezte október 6-át Szentmiklósi-Tóth Tamás, képviselő, az önkormányzati ünnep szónoka.


Lapozzon bele
november–decemberi számunkba!