Kerthelység

2010. december havának archívuma

2010. dec 30.

Egyesületek Napja

Írta: admin Kategória: ESEMÉNYEK

Kilencedik alkalommal rendezte meg Turai István, Törökbálint polgármestere az Egyesületek Napját, ezzel is megköszönve a település civil szervezeteinek, alapítványainak és sportegyesületeinek az éves munkájukat.

2010. dec 30.

A Duna Szimfonikusok koncertje

Írta: admin Kategória: ESEMÉNYEK

Ismét nagyszabású koncertet adott a művelődési házban a Duna Szimfonikus Zenekar.

2010. dec 30.

Márton-nap

Írta: admin Kategória: ESEMÉNYEK

Évről évre egyre több óvodás, iskolás és persze szüleik indulnak szebbnél szebb lámpákkal a Szérűskertből, hogy egy nagy kört megtéve, német dalokat énekelve a Szérűskert közepére felállított tűzrakáshoz érkezzenek.

Címkék:

2010. dec 30.

Tóth József – Adventi morzsák

Írta: admin Kategória: KULTÚRA

Találjuk meg embereinket
Nagyon sokan csak saját gondjainkkal viaskodunk, és nagyon kevés a Teréz anya bátorságú ember. Evilági harca mindenkinek van, s ez nem is szégyen. A szégyen az, ha ezzel takarjuk el a szemünk, és a csendes kérők nyöszörgését ezzel hárítjuk el.

2010. dec 30.

Haladékot kaptunk

Írta: admin Kategória: INTERJÚ

Eredménnyel jártak azok a tárgyalások, egyeztetések, amelyek a törökbálinti helyi iparűzési adó jelentős csökkentésének következményeit célozták enyhíteni. A parlament döntése alapján csak 2012-ben lép érvénybe a törvénymódosítás, így lélegzetvételhez jut a város. A kedvezőtlen, majd némileg kedvezőbb döntés következményeiről kérdeztük Turai István polgármestert a képviselő-testület december 16-ai ülése után.

2010. dec 30.

Ablakban az angyal

Írta: admin Kategória: Margóra

E címben az ige hiánya azt kívánja jelezni, hogy a segítőkészségnek – mint az emberség és a szeretet cselekedetekben való megnyilvánulásának – van még űrje, érzékelhető hiánya.

Címkék:

2010. dec 30.

Ésszerű megszorításokkal

Írta: admin Kategória: INTERJÚ

„A frász tört ki minket”
Napjainkban már minden törökbálinti ember előtt ismeretes, hogy a magyar országgyűlés 2010. november 8-án elfogadta azt a törvénymódosító javaslatot, amely a távközlési tevékenységet végző cégek iparűzési adóját módosítja úgy, hogy e cégek nem a telephelyeiken, hanem az ügyfeleik számlázási címeihez tartozóan fizetik meg iparűzési adójukat. Ennek következményeként városunk költségvetéséből mintegy 2,2 [...]

Címkék:

2010. dec 30.

„Most a rászámolás folyik”

Írta: admin Kategória: INTERJÚ

Nincs itt az ideje a politikai megnyilvánulásoknak – nyilatkozta lapunknak Kiss István, a város önkormányzatának egyetlen MSZP-s tagja. A kompenzációs listáról bekerült, majd a pénzügyi bizottság elnöki posztját megkapó képviselő úgy gondolja, hogy most mindenkinek össze kell fognia. Vele beszélgettünk.

2010. dec 30.

A városnak egyéni kompenzációs megoldás kell

Írta: admin Kategória: INTERJÚ

A távközlési cégek újradefiniált telephely-fogalmának következményei
Hat hónap telt el az áprilisi parlamenti választások óta. Úgy gondoltuk, itt az ideje, hogy megkérjük parlamenti képviselőnket, Csenger-Zalán Zsoltot, meséljen az elmúlt fél év munkájáról, eredményeiről. Az interjú időpontjának egyeztetésekor még nem gondoltuk, hogy a parlamentben elfogadott adótörvények közül egy különösen érzékenyen érinti majd Törökbálint költségvetését és így minden [...]

2010. dec 30.

Segítség Törökbálinton belül és kívül

Írta: admin Kategória: ESEMÉNYEK

A Jóakarat Kör 20 évvel ez előtt alakult néhai dr. Elek Sándorné, Katica, és több, jó szándékú, jót tenni akaró törökbálinti ötlete nyomán. A 2010. október 16-án megtartott bálon – amelynek bevétele az egyesület munkáját segíti – is megemlékeztünk az alapítókról. 20 éve töretlenül folytatjuk azt a munkát, amelyet elődeink megálmodtak, elkezdtek, és büszkék vagyunk [...]

Címkék:

Lapozzon bele
november–decemberi számunkba!