Kerthelység

2011. június havának archívuma

2011. jún 30.

„Adj Uram Egyházadnak új pünkösdöt”

Írta: admin Kategória: INTERJÚ

Beszélgetés Bohn István esperesplébános atyával
Pünkösd közeledtével István atya „új pünkösdöt” hirdetett a Törökbálinti Egyházközségben. Pontosan mit jelent ez?
A kereszténység értelme, hogy Krisztus követőivé kell válnunk, vagyis azt kell tennünk, amit ő tett. De mit szeretett volna Jézus?

Tisztelt Törökbálinti Lakosok!
A törökbálinti szennyvíztelep melletti 042/6 helyrajzi számú területen – az országban az elsők között – már egy évtizede üzemel a törökbálinti hulladékudvar. Itt gyűjti össze a Városüzemeltetési Csoport a városban keletkező zöldhulladékot is. A kezdetek óta sokat változott a szelektív hulladékgyűjtés gyakorlata és követelményei. Létesítményeink korszerűsítést igényelnek.

2011. jún 30.

Levelesláda

Írta: admin Kategória: ESEMÉNYEK

Tisztelt Polgármester Úr!
Először örömmel, majd nem kevés megütközéssel olvastam az Önnel készült interjút Törökbálint ingyenes havilapjában, a Kerthelyiség májusi számában, mely a „Budaörssel közös dolgaink” címet viselte.

2011. jún 30.

Fő cél a sváb hagyományok megőrzése

Írta: admin Kategória: INTERJÚ

Beszélgetés Törökbálint Német Önkormányzatának képviselőivel
A képviselőkkel természetesen a törökbálinti sváb közösség központi találkahelyén, a Német Közösségi Házban beszéltük meg a találkozót. A Baross Gábor utcai ház évtizedek óta a helyi német közösség főhadiszállása. Mindegy, hogy mikor járunk arra, hét közben vagy hétvégén, kora reggel vagy estefelé, a Német Közösségi Házban mindig történik valami. Az élénk [...]

Hámoriné Olár Mária képviselő asszonnyal, Törökbálint Város Önkormányzatának ifjúsági tanácsnokával az idei tervekről és feladatokról beszélgettünk.

2011. jún 30.

Megújuló energiák felhasználása

Írta: admin Kategória: ESEMÉNYEK

A törökbálinti FSD Park Kft. területén lehetőség nyílt pályázati források felhasználásával a gazdaságos, költségtakarékos és környezetbarát energia hasznosítására, megújulóenergia-alapú villamosenergia-termelésre fotovoltaikus napelem beépítésével.

Címkék:

2011. jún 30.

Nem tudják

Írta: admin Kategória: Margóra

Borzasztóan nehéz helyzetben vannak manapság az emberek. Ráadásul sok mindent nem értenek, sokaknak sok mindent elhisznek: ha jó, ha rossz; ám jóval több olyan dolog van, aminek a miértjét-mikéntjét nem is tudják.

Címkék:

2011. jún 30.

„Ez jó mulatság, férfi munka volt”

Írta: admin Kategória: INTERJÚ

Negyven év pedagógiai munka után elköszön a pályától és igazgatói székétől Dr. Német István, a Bálint Márton Általános és Középiskola igazgatója. A múltról és a nyugalmas jövőről beszélgettünk vele.

2011. jún 30.

80 éves lenne

Írta: admin Kategória: ESEMÉNYEK

dr. Elek Sándor, Törökbálint első szabadon választott polgármestere. 1990-től 1998-ig irányította településünket, később nyugdíjasként is tevékeny részt vállalt a helyi közéletben.

2011. jún 30.

Megemlékezés

Írta: admin Kategória: ESEMÉNYEK

Június 4-én az Országzászló emlékműnél, a Lendvai Károly Férfikórus szervezésében, a Trianoni békediktátum évfordulójra emlékeztek városunk polgárai és vezetői. A beszédet Géczy Krisztián képviselő tartotta. Az ünnepi műsort a Lendvai Károly Férfikórus adta elő.


Lapozzon bele
november–decemberi számunkba!