Kerthelység

2011. július havának archívuma

2011. júl 30.

Úrnapja

Írta: admin Kategória: ESEMÉNYEK

Idén is virágszőnyeggel köszöntötte az Oltáriszentséget a Törökbálinti Katolikus Egyházközség.

Címkék:

2011. júl 30.

Búcsú

Írta: admin Kategória: ESEMÉNYEK

Lehet, hogy átok ül a törökbálinti szabadtéri rendezvényeken, de ahogy a majálist, úgy a Törökbálinti Búcsú nagy részét is elmosta az eső.

Címkék:

2011. júl 30.

Ajándék a törökbálinti lakosoknak

Írta: admin Kategória: ESEMÉNYEK

Mint korábban beszámoltunk róla, a Szemem Fénye Alapítvány június 1-jén szimbolikusan átadta a törökbálinti Tábitha Gyermekhospice Házat, amelynek ÁNTSZ működési engedélyezése már folyamatban van.

2011. júl 30.

Ki igazgat?

Írta: admin Kategória: INTERJÚ

Másodszorra is sikertelen volt az igazgatóválasztás a művelődési házban. Arról kérdeztük Turai István polgármestert, hogy mi lehet az oka az eredménytelenségnek.

Címkék:

Engedje meg, hogy – túl azon a telefonbeszélgetésen, amelyet levele vétele kapcsán folytattunk – írásban is reagáljak május 24-én kelt, hozzám május 31-én eljutott levelére. E levélben kifogásolja a Kerthelyiség című helyi lapban megjelent, velem készült interjúban tett egy megnyilatkozásomat.

Címkék:

2011. júl 30.

Felhívás

Írta: admin Kategória: ESEMÉNYEK

A 2011. évi népszámlálásról a 2009. évi CXXXIX. törvény rendelkezik. A törvény értelmében a népszámlálásra a Magyar Köztársaság területén 2011. október 1. és 31. között kerül sor.

Címkék:

2011 első félé­vében Magyarország látta el az Európai Unió Tanácsának soros elnökségi teendőit, ami kiváló alkalom volt arra, hogy hazánk számos területen bemutassa – rendezvények szervezésén keresztül – az eddig elért eredményeket. Ez egyúttal azzal a haszonnal is járt, hogy a magyar eredményekre nagyobb figyelemmel tekint az európai szakmai közösség.

2011. júl 30.

A jegyző válaszol – utoljára

Írta: admin Kategória: INTERJÚ

„Az újbudai képviselő-testület a kerület jegyzőjének a három jelölt közül dr. Horti Istvánt választotta meg”. Ez a rövid hír nem is lenne érdekes, ha a település jegyzőjét éppenséggel nem Horti Istvánnak hívnák. A hír pedig igaz: július közepétől új jegyzője van Törökbálintnak. A leköszönő Horti Istvánnal – aki ebben az évben megkapta a Törökbálint  Közszolgálatáért [...]

2011. júl 30.

„Ami eldől, az nem áll”

Írta: admin Kategória: Margóra

Mindenkinek az életében akadnak olyan időszakok, amikor akarva-akaratlan bizonyos döntések sorozatát kell meghoznia, a mindennapi szükségeseken is túlmenően. Olyan döntéseket, amelyek auráján kívülre terjedők, s másnak, másoknak az életét befolyásolják, befolyásolhatják.

Címkék:

TDM – Turisztikai Desztináció Menedzsment. Három idegen szó, amelynek jelentéséről sokunknak csak sejtései vannak. Pedig a turisztika Törökbálint további fejlődése szempontjából egyértelműen az egyik kitörési pont lehet. Erről beszélt Turai István polgármester annak a turisztikai konferenciának a megnyitóján, amelyet június 27-én a Munkácsy Mihály Művelődési Ház színháztermében tartottak.


Lapozzon bele
november–decemberi számunkba!