Kerthelység

2009. június havának archívuma

2009. jún 01.

Csepp a tengerben

Írta: admin Kategória: ESEMÉNYEK

„Van egy jó hely, oda megyek.
Lerakom ott a terheket.
Ott fenn a hegyen van az a hely,
ahol a szív békére lel.
A Golgotán áll a kereszt,
ha bűnös vagy, odamehetsz.”
Csíksomlyói zarándoklat 2009
Évek óta tervezgettem, hogy elmegyek. De mindig volt valami más. Aztán szilveszterkor egy barátnőm megkérdezte, nem tartanék-e vele Csíksomlyóra. Kapva-kaptam az alkalmon, és amikor a templomban meghirdették [...]

2009. jún 01.

Esélylatolgatás egy közel kétmilliárdos projektről

Írta: admin Kategória: INTERJÚ

A Fő utca beruházás tartalmi elemei
A legutóbbi testületi üléseken a képviselő-testület több alkalommal is foglalkozott egy városfejlesztő gazdasági társaság létrehozásával. Olvasóinkat Turai István polgármester tájékoztatja ezekről a döntésekről, illetve a döntések előzményeiről. A beszélgetés aktualitását az is indokolja, hogy többekben felmerült a kérdés, egyáltalán szükség van-e erre.

2009. jún 01.

Törökbálintra költözött a Pannon

Írta: admin Kategória: ESEMÉNYEK

Megérkeztünk!
Új fejezet kezdődött a Pannon – és talán egy kicsit Törökbálint – életében is. 2008. június 8-ától a Pannon munkatársai birtokba vették az új irodaházat. Törökbálint lakói az elmúlt években már láthatták, ahogy az Égett-völgyben felépül a modern, különleges épület, amelybe Magyarország egyik vezető telekommunikációs cége költözik. A Pannon örömmel lesz Törökbálint „új lakója”, és [...]

Címkék: ,

2009. jún 01.

Megváltozott pártpreferenciák

Írta: admin Kategória: INTERJÚ

Interjú Csuka Attilával, a Fidesz Magyar Polgári Szövetség törökbálinti elnökével
A Fidesz győzelme, a 14 mandátum megszerzése az előzetes felmérések szerint alakult, ennek megfelelően az eddigi irány folytatása, a követett stratégia fenntartása várható az ellenzéki párt részéről.

Címkék:

2009. jún 01.

Zsíros kenyér

Írta: admin Kategória: ESEMÉNYEK

Márciusi számunkban Elek Sándor képviselő már tájékoztatta újságunk olvasóit a az önkormányzat megbízásából a Kápolna utcában elkezdődött munkálatokról. Az eltelt hónapok nagy változást hoztak az ott lakók életében, hiszen a sáros, hepehupás utca helyén ma díszkövekkel lerakott parkolók, szegélykövekkel kialakított kapubeállók és szép, sima aszfalt fogadja az érkezőket. A munka elkészült, az utcát átadták, mindenki [...]

Az ingatlan-bérbeadás során mind a bérbeadó, mind a bérlő találkozhat olyan tipikus problémákkal, amelyekre megpróbálunk választ adni. A lakásbérleti szerződések körében felmerülő jogvitákról állandó szakértőnket, dr. Moravcsik Krisztina ügyvédet kérdeztük.

2009. jún 01.

„Kitalálni, megszervezni és megvalósítani”

Írta: admin Kategória: INTERJÚ

Jövő nyáron birtokba vehetjük Törökbálint új sportlétesítményét
Országosan egyedülálló sport- és szabadidőpark épül Törökbálinton az újonnan épülő óvoda szomszédságában. A helyről, amely a sport, a rekreáció és a gasztronómia hármasára épül, Dömötör Lászlóval, a Sportpark Kft. ügyvezető igazgatójával, a létesítmény megálmodójával beszélgettünk.

2009. jún 01.

„Folytatjuk…”

Írta: admin Kategória: Margóra

„Folytatjuk” – jelentette ki az MSZP elnöknője. „Folytatjuk” – mondta sokszor, erőteljesen, ingerülten, de mondta lassan is, hogy mindenki hallja és értse. Történt mindez június 7-én, a párt késő esti sajtótájékoztatóján, az EP-választás eredményének tudatában. „Folytatjuk” – hangsúlyozta Lendvai Ildikó, a négy bejutott szocialista jelölt tapsviharának kíséretében.

Címkék:

2009. jún 01.

Tóth József - A lehet

Írta: admin Kategória: KULTÚRA

Nem kérdezed,
Én hát megkérdezem:
A Lehet, meddig nem lehet?
A bűnről kiderül majd, hogy bűntelen
A tévedésről, hogy az helyes.
Hit, tudomány,
Legyen bár gondosan elrendezett,
Mind, mind elveszhet,
Elmehet.
Csak a szerelem,
Mit őriz szívünk, a meztelen,
Az nem veszhet el.
Az nem veszhet el.

2009. jún 01.

Tizennyolc éve az iskola szolgálatában

Írta: admin Kategória: INTERJÚ

Keszler Márton, a Bálint Márton Általános és Középiskola igazgatóhelyettese kapta idén az önkormányzat által alapított Volf György-díjat. Az egykor Törökbálinton élő nyelvészről elnevezett díjat minden évben a pedagógusnapon adják át egy arra érdemes nevelőnek. Ebből az alkalomból beszélgettünk a díjazottal.


Lapozzon bele
november–decemberi számunkba!