Kerthelység

2010. november havának archívuma

2010. nov 30.

’56-ra emlékeztünk

Írta: admin Kategória: ESEMÉNYEK

Idén is a Munkácsy Mihály Művelődési Ház volt az 1956-os forradalomra való megemlékezés helyszíne.

Címkék:

2010. nov 30.

Elütött minket a pesti gyors…

Írta: admin Kategória: INTERJÚ

Ami történt, az nem ad sok okot a viccelődésre, de ha már fogalommá vált a „varsói gyors”, nos, akkor nekünk most a pestivel támadt ütközésünk. Egy olyan törvénymódosításról kérdeztük Turai István polgármestert, amely jelentősen befolyásolja Törökbálint gazdálkodását és jövőjét.

2010. nov 30.

Adóbaj

Írta: admin Kategória: Margóra

Mindig nagyon érdekes, mondhatni felemelően jó érzés, ha úgy alakulnak magán- és közösségi dolgaink, ahogy azokat elterveztük. Mert tervezni jó, tervezni kell, a tudatos élőlény mindig tervez és átgondol – mielőtt lép. Elég erősen hihetünk abban, hogy ez a magyar társadalom minden egységére (tagjára) vonatkozóan igaz.

Címkék:

2010. nov 30.

Segítség Kolontárnak

Írta: admin Kategória: ESEMÉNYEK

A törökbálinti önkormányzat az alakuló ülésen Turai István polgármester indítványára felajánlott kettő millió forintot Kolontár település részére. A Német Kisebbségi Önkormányzat kezdeményezésére pedig adománygyűjtést indult a bajbajutottak megsegítésére. Október 20-án Törökbálintról háromfős küldöttség indult el az iszapkatasztrófa sújtotta Kolontárra, hogy eljuttassák azt a teherautónyi adományt, amelyet a Csupaszív Óvodában és a Német Kisebbségi Házban gyűjtöttek [...]

2010. nov 30.

„Add tovább…”

Írta: admin Kategória: INTERJÚ

Beszélgetés Nagy Józseffel, Törökbálint díszpolgárával
Aki ismeri Nagy Józsefet, talán el sem tudja képzelni róla, hogy néha szokott fáradt is lenni. Törökbálint képviselő-testülete az idén őt választotta a város díszpolgárának. Az indoklásban az állt, hogy a rangos elismerést a város testvérvárosi kapcsolatainak elősegítéséért ítélték neki. Pedig jól tudjuk, hogy bár ez sem kevés, ennél sokkal többet [...]

Címkék:

2010. nov 30.

Az idősek szolgálatában

Írta: admin Kategória: INTERJÚ

Beszélgetés Török Hammer Katalinnal, a Szociális Iroda vezetőjével
Az idősekkel kapcsolatos megítélés a magyar társadalomban elég ellentmondásos. Hiszen egy oldalról ott a tudás, a bölcsesség, a tapasztalat, amellyel az idősek segíthetik a fiatalokat. Más oldalról viszont gondoskodásra, segítségre van szükségük. Törökbálint önkormányzata mindig is nagy figyelmet fordított az idősek helyzetére. A kötelező és minimálisan elvárható feladatok [...]

Beszélgetés Surányi Kornéllal, a Dr. Vass Miklós alapítvány elnökével
A Kerthelység korábbi számaiban már beszámoltunk olvasóinknak arról, hogy a Családsegítő Szolgálat épületében ingyenes korai fejlesztésen vehetnek részt az arra rászoruló kisgyermekek. A fejlesztést a Biatorbágyi Korai Fejlesztő központ (BKFK) szakemberei végzik, az ellátás ingyenes. Az alapítvány történetéről és munkájáról Surányi Kornélt kérdeztük.

2010. nov 30.

Magas szintű minőség- és teljesítményelvárás

Írta: admin Kategória: INTERJÚ

A NOX 2000 Zrt. 1994 óta végzi építési beruházások teljes körű lebonyolítását és ellenőrzését. 2010-ben közbeszerzési pályázaton elnyerték az eddig egyik legnagyobb önkormányzati fejlesztése, a Bálint Márton Általános és Középiskola tagiskolája beruházása műszaki felügyelői feladatainak ellátását. A cégről Tóth László vezérigazgatóval beszélgettünk.

Címkék:

Demjén Ferenc, Bródy János, Ruzsa Magdi, ecuadori és indiai est, Dumaszínház – csak néhány program a Munkácsy Mihály Művelődési Ház elmúlt pár hónapjának programjából. Már ebből is látszik, hogy igen tartalmas időszakot tudhat maga mögött a ház, amely az év végére is tartogat meglepetéseket. Szabó Évával, az intézmény vezetőjével és Szabados Zoltánnal, a helyettesével beszélgettünk.

Címkék:

2010. nov 30.

Törökbálinti „kékhírek”

Írta: admin Kategória: ESEMÉNYEK

Ne váljunk áldozatokká
– Városunk bűnügyi statisztikáját milyen esetek terhelik leginkább?
– Továbbra is a vagyon elleni bűncselekmények vezetik magasan a negatív statisztikákat. Az egyes esetek vizsgálata során az a leginkább bosszantó, hogy egy kis odafigyeléssel vagy az áldozatok rossz szokásainak megváltoztatásával megakadályozhatók lettek volna az esetek.


Lapozzon bele
november–decemberi számunkba!