Kerthelység

2011. október havának archívuma

2011. okt 30.

Hétvégi sportösszefoglaló

Írta: admin Kategória: ESEMÉNYEK

Labdarúgás
A több héten át tartó vereség-sorozat után végre sikerült a TTC felnőtt labdarúgó csapatának pontot rabolnia az ellenféltől. Bár az áhított győzelem továbbra sincs meg a csapatnak a bajnokság negyedik helyén álló RAFC csapatával sikerült döntetlen játszani, ami az utóbbi hetek történései után még akkor is szép eredmény, ha ezt hazai pályán is sikerült elérni.

2011. okt 30.

Volf György nyelvi vetélkedő

Írta: admin Kategória: ESEMÉNYEK

A Kultúra-043 Alapítvány idén is megrendezte a törökbálinti iskolások nyelvi versenyét, a Volf György vetélkedőt.

2011. okt 30.

Szüreti bál

Írta: admin Kategória: ESEMÉNYEK

Idén is hagyományos szüreti bállal ünnepelte az ősz beköszöntét és a szüreti időszakot a Német Kisebbségi Önkormányzat.

2011. okt 30.

Kínai delegáció Törökbálinton

Írta: admin Kategória: ESEMÉNYEK

Kínai delegációt látott vendégül Törökbálint önkormányzata, a négy napig Magyarországon tartózkodó Guangzhou Administration Col­lege képviselőit.

2011. okt 30.

Településrendezési ügyek

Írta: admin Kategória: INTERJÚ

Rövidesen nyilvános ülésen is tárgyalni fogja a képviselő-testület Törökbálint Város településrendezési terveit. Új szabályozás készül vagy felülvizsgálják a korábbi rendezési elveket? Erről kérdeztük Turai István polgármestert.

2011. okt 30.

Rémkor

Írta: admin Kategória: Margóra

Valószínűleg ez az egész már a gyermekkorban, a mesékkel és a mondókákkal kezdődik. Csupa rémség. Piroska nagymamáját lenyeli a farkas, akinek a bendője olyan ormótlan nagy, hogy később Piroska is belefér, aztán a farkas – gonoszságáért meglakolva – egy mély kútban végzi.

A város képviselő-testülete szeptember 29-én megtartott rendes ülésén több olyan dolog is naprendre került, amelynek kapcsán – a meghozott döntéseket követően – átalakul, módosul az eddigi bizottsági felállás, s új egy régi-új elem is belekerül az önkormányzati kommunikációba. Az elmúlt időszak csendesebb, mondhatni konszolidáltabb hangvételű tanácskozásait követően, a legutóbbit személyeskedésektől sem mentes, helyenként bárdolatlan megszólalások [...]

2011. okt 30.

Beköltözött új csarnokába a Bau-Haus Kft.

Írta: admin Kategória: ESEMÉNYEK

Szeptember elsején nyitotta meg az Új Széchenyi terv támogatásából felépült törökbálinti csarnokát a Bau-Haus Kft. A cég, amely a mély- és magasépítés monolit vasbeton szerkezeteihez forgalmaz speciális termékeket, eddig is Törökbálinton bérelt telephelyet.

Címkék:

Beszélgetés Géczy Krisztiánnal, a Városőrség elnökével
Több rendezvényen és fontos akcióban is részt vett a Városőrség az utóbbi időben. Géczy Krisztiánt, a Városőrség elnökét az aktív hétköznapokról kérdeztük.

2011. okt 30.

Módszertani központ Törökbálinton

Írta: admin Kategória: INTERJÚ

2011. október 5-én a Kaposvári Egyetem rektora, prof. dr. Szávai Ferenc és Törökbálint polgármestere, Turai István együttműködési megállapodást írtak alá. Az egyetem adjunktusától, dr. Albert Gábortól először azt tudakoltam, mit takar az együttműködési megállapodás.


Lapozzon bele
november–decemberi számunkba!