Kerthelység

2009. április havának archívuma

2009. ápr 04.

Az éneklés az életük része

Írta: admin Kategória: ESEMÉNYEK

85 éves a Lendvai Károly Férfikórus
A Lendvai Károly Férfikórus 1924-ben alakult mint Vasas dalkar. Tagjai eleinte saját kedvükre énekeltek együtt. 1945-ben a Munkácsy Mihály Művelődési Ház Férfikórusaként szerveződtek újjá, azóta aktív részesei Törökbálint kulturális életének.

2009. ápr 04.

Eredményesen pályázunk

Írta: admin Kategória: INTERJÚ

A városközpont fejlesztésére 800 millió forintot ítélt meg a bírálóbizottság
Még a tehetősebb települések is – mint amilyen például Törökbálint – szükségesnek tartják, hogy saját forrásaikat, bevételeiket kiegészítsék az Európai Uniótól származó és más támogatásokkal. A támogatási alapok legtöbbjét pályázati alapon osztják szét. Turai István polgármestert ebben a hónapban arról kérdeztük, hogy városunk indult-e ilyen pályázatokon, [...]

2009. ápr 04.

Azt hittük, morálisan már nincsen lejjebb

Írta: admin Kategória: INTERJÚ

Az EP-szavazás bizalmi szavazás az elmúlt hét évről és a jelenlegi hatalomról
Az európai parlamenti választásokról, az országban kialakult helyzetről, az új kormányról Csuka Attila alpolgármesterrel, a Fidesz Törökbálinti Szervezetének elnökével beszélgettünk.

2009. ápr 04.

Fejlesztések a Zimándyban

Írta: admin Kategória: INTERJÚ

Pályázati forrásokból 11 milliót kapott az iskola
Bár a nagyberuházások az elmúlt évben befejeződtek a Zimándy Ignác Általános Iskolában, a fejlesztések, kisebb lépésekben, most is tartanak. 2008-ban a Közép-magyarországi Operatív Program keretében Törökbálint önkormányzata több mint 11 millió forintot nyert el közoktatási intézményeinek további fejlesztésére. Az idei évben elért eredményekről és a közeljövő terveiről Palkóné Szabó [...]

2009. ápr 04.

Zöld Óvoda épül Törökbálinton

Írta: admin Kategória: ESEMÉNYEK

Elindult a 250 millió forint EU-s támogatással és a 400 millió forintos önkormányzati saját erővel megvalósuló óvodabővítési beruházás, amelynél döntő szempont volt a környezettudatos szemlélet.

2009. ápr 04.

Félárbocon

Írta: admin Kategória: Margóra

2009. április 14-én, úgy délután (enyhén borongós, kissé szeles, jobbára szűrt napfényes időben) tizenhat óra harminc perc körül félárbocra csusszant a magyar állami zászló. No, nem a tartózsinegek lazasága vagy egy vezetőheveder meglazulása okozta e rendkívüli s eddig példátlan jelenséget, csupán az, hogy mifelénk újabban így mennek a dolgok.

Címkék:

A kormány gyenge próbálkozásaival nem sikerült orvosolni a svájcifrank- és euróalapú kölcsönöket felvevők helyzetét, így a szakértők szerint nyártól tömegével dőlhetnek be a devizahitelek. A munkahelyek tömeges megszűnése és a forintgyengülés miatt tíz- vagy akár százezrek kerülhetnek nehéz helyzetbe.

2009. ápr 04.

A jegyző válaszol

Írta: admin Kategória: Fogyasztó és állampolgár

Mit kell tudniuk az ebtartóknak?
Az ember és a társállatok halálos megbetegedésével járó, veszettséget okozó vírus ellen hatékony védőoltással lehet védekezni. A bántalom köz- és állat-egészségügyi veszélye miatt hazánkban évtizedek óta kötelező az ebek veszettség elleni évenkénti védőoltása.

2009. ápr 04.

Kerthelység JogÁsz

Írta: admin Kategória: Fogyasztó és állampolgár

Jogos védelem
Új rovatunkban dr. Moravcsik Krisztina ügyvéd egy meglehetősen összetett fogalommal, a jogos védelemmel ismerteti meg lapunk olvasóit. A jogos védelem a büntető törvénykönyv szerint büntethetőséget kizáró ok.

Címkék:

2009. ápr 04.

A lepkegyűjtő

Írta: admin Kategória: INTERJÚ

Közelebb kerülni a dolgok lényegéhez
Benedek Balázs gyermekkora óta a természet megszállottja. 12 éves volt, amikor elkezdte gyűjteni a lepkéket, gyűjteménye mára tízezres nagyságrendű. Szenvedélye kialakulásáról, a gyűjtésről és a természet szépségéről beszélgettünk vele.


Lapozzon bele
november–decemberi számunkba!