Kerthelység

2012. május havának archívuma

2012. máj 31.

Ilona néni 110 éves

Írta: admin Kategória: ESEMÉNYEK

Népes ünneplő sereg gyűlt össze április 27-én délután egy törökbálinti családi házában. A 110. születésnapját ünneplő Kudász Jánosnét, Ilona nénit köszöntötték az egybegyűltek.

2012. máj 31.

Készül az új településszerkezeti terv

Írta: admin Kategória: INTERJÚ

Május 10-én rendkívüli ülést tartott a képviselő-testület. A rendkívüli ülésnek mégis tervezett napirendje volt, legalábbis ami a településrendezés kérdéseit illeti. A testületi ülésen elhangzottakról kérdeztük a polgármestert.

2012. máj 31.

Annyira…

Írta: admin Kategória: Margóra

Annyira aranyos, hogy az elmúlt hónapvég egyik legjelentősebb hírei közé tudott tartozni a rendőrség elsősegélycsomag-ellenőrzési akciója az autósoknál.

Címkék:

2012. máj 31.

„Ezeket a csatákat, úgy látszik, meg kell vívni”

Írta: admin Kategória: INTERJÚ

Beszélgetés Géczy Krisztián önkormányzati képviselővel, a városőrség  egyesület elnökével
Amikor két éve megalakult a városőrség, sokan nagy lelkesedéssel fogadták a hírt. Hiszen a „több szem többet lát” alapon működő civil biztonsági szervezet nagyban hozzájárul váro­sunk életének, éjszakáinak biztonságosabbá tételéhez. Minden éjjel két városőr cirkál a város utcáin, figyelve minden gyanús mozgást, minden furcsán várakozó autót. A [...]

2012. máj 31.

Idén a Tüdőgyógyintézet az Év Kórháza

Írta: admin Kategória: ESEMÉNYEK

A Tüdőgyógyintézet Törökbálint nyerte el idén az Év Kórháza díjat a „kis kórház” kategóriában.

A Telenor Irodaház
Önnek mi jut eszébe, ha azt hallja, „zöld”? Először talán mindannyian a természet szépségeire gondolunk: a Balaton vizére, az erdők lombjaira vagy egy szép kis levelibékára. Mára azonban más értelmet is nyert a szó, hiszen ezzel a jelzővel illetünk minden olyan dolgot, amely a környezet megóvására, az energiatakarékosságra ösztönöz. Így lehet aztán zöld [...]

2012. máj 31.

Sajtónap a Budaörsi Rendőrkapitányságon

Írta: admin Kategória: ESEMÉNYEK

Április elején több Buda környéki sajtóorgánummal együtt a Kerthelység szerkesztősége is meghívást kapott a Budaörsi Rendőrkapitányság által szervezett sajtónapra.

Március 21-én új elnököt választott a Kereszténydemokrata Néppárt törökbálinti szervezete. Dr. Csenger-Zalán Attila, aki 2000 óta vezette a helyi KDNP-t, a továbbiakban örökös tiszteletbeli elnökként segíti az alapszervezetben folyó munkát, amelyet márciustól Menus Zsófia irányít. Az új elnök asszonnyal a törökbálinti majálison beszélgettünk.

Címkék:

2012. máj 31.

Tóth József: Tavaszi pillanat

Írta: admin Kategória: KULTÚRA

Mint avaron surranó egér,
Motoz a földön a fény.
Ágak közt tavasz árnyéka ring,
Szellő jár, békül a szív.
Méh kotorászik virág kehelyben
Buján, éhesen,
Csiklandva bibét zönget,
S nyílik a kehely kéjesen.

Címkék: ,

2012. máj 31.

Pünkösd lehelete

Írta: admin Kategória: Olajág

A zsidók húsvétja hét hétig tartott, záróünnepe volt az ötvenednap, az ezt jelölő görög szóból ered a mi pünkösd szavunk.

Címkék:

Lapozzon bele
november–decemberi számunkba!