Kerthelység

A ‘INTERJÚ’ kategória archívuma

2015. dec 20.

Eredmények, és kihívások…

Írta: admin Kategória: INTERJÚ

Év végi beszélgetés Dr. Aradszki Andrással, városunk parlamenti képviselőjével
Az év végén szokás áttekinteni az elmúlt időszak eredményeit, és számba venni a további feladatokat. Ezt a számvetést tettük meg Dr. Aradszki Andrással, városunk parlamenti képviselőjével, aki 2014 júniusa óta az Energiaügyekért Felelős Államtitkárság első embere is egy személyben.

Amikor tavaly év végén Cseh László, hazánk egyik legeredményesebb úszója úgy döntött, hogy új csapatban, új edzővel folytatja pályafutását, mindannyian nagyon örültünk, hogy választása gyermekkori edzőjére, Plagányi Zsoltra, és a Törökbálinti Sportközpont uszodájára esett.

2015. dec 20.

Programok a Segítő Kéz Szolgálatnál

Írta: admin Kategória: INTERJÚ

Több hónapja, hogy utoljára tudósítottunk a Segítő Kéz Szolgálat munkájáról. A Szolgálat vezetőjét, Csokonáné Vizkeleti Ildikót kérdeztük az elmúlt időszak eseményeiről.

Törökbálint lakói már magától értetődőnek tartják, hogy számos városi ünnepségen, koncerten találkozhatnak a Cantabile kórussal. Vékey Mariannt, a kórus karnagyát azonban nem mindenki ismeri, pedig jó ideje már, hogy személye elválaszthatatlan a kórus munkájától.

Nemrégiben hallottam arról, hogy nyílt egy új masszázs városunkban. Kíváncsi lettem, milyen megfontolásból kezd bele valaki egy ilyen - mondhatnám luxus - szolgáltatásba. Beszélgetőpartnerem Pécsvári Bea, masszőr.

December 5-étől egy igazi különlegességgel találkozhatnak az érdeklődők a törökbálinti üzletsor egyik új üzletében. Az A&A Kozmetika helyén megnyíló After Work nevű Borkaszinó és Vinotéka – maradva a folyékony hasonlatnál - valóban „Unicum”  a hazai borpiacon. Mi is lesz ez valójában? Erről kérdeztük Eteley Gábort, a cég tulajdonosát, ügyvezető igazgatóját.

2015. dec 20.

60 év foci

Írta: admin Kategória: INTERJÚ

Csáky Dezső sikeres életutat tudhat maga mögött, játékosként és edzőként is szép sikereket ért el. Utolsó csapatától tavaly búcsúzott el. Először arról kérdeztem a focistát, hogyan indult a karrierje.

Törökbálint honlapján elolvashatja mindenki a köszöntő sorokat, amelyeket Elek Sándor polgármester Toma Mihályt, városunk kétszeres birkózó olimpikonját köszöntötte, aki a közelmúltban az Athénban zajló veterán világbajnokságon kötött- és szabadfogásban egyaránt ezüstérmet szerzett. A sportembert a most elért szép eredményről, és az idáig vezető útról is kérdeztük.

2015. dec 20.

Játék és/vagy háború…

Írta: admin Kategória: INTERJÚ

Interjú Pilis Péterrel, a TTC Sakkszakosztályának oszlopos tagjával
Ha azt mondom „sport” mindenkinek más-más sportág jut az eszébe. Törökbálinton is élénk a sportélet. Úszás, kosárlabda, vívás, foci, küzdősportok, megannyi lehetőség az edzésre, a versenyzésre. Kevés olyan embert ismerek, akinek a sport szó hallatán először a sakk jut az eszébe.  Pilis Péter ilyen ember.

2015. aug 31.

Matematika, kémia, Családsegítő Szolgálat

Írta: admin Kategória: INTERJÚ

Farkas Mihályné, Éva néni, 1982 óta tanítja a törökbálinti nebulókat matematikára és kémiára. Ez idő alatt több ezer gyermek fordult meg kezei alatt. Az idén ment nyugdíjba, de a tanítástól el nem szakadt, munkájáért az önkormányzattól megkapta a Volf György-díjat. Vele beszélgettünk.


Lapozzon bele
november–decemberi számunkba!