Kerthelység

2010. február havának archívuma

2010. feb 28.

Jelentkezz, mert FOCIZNI JÓ!

Írta: admin Kategória: SPORT

Szeretsz játszani? Szeretsz kirándulni? Szereted a focit? Szereted az állatokat? Szeretnél egy jó társasághoz tartozni és elmúltál már 4 éves?
tovább…

Címkék:

2010. feb 28.

Kitelepítési megemlékezés

Írta: admin Kategória: ESEMÉNYEK

Megemlékezést tartottak a német ajkúak kitelepítésének 64. évfordulója alkalmából Törökbálinton, a Sváb téren felállított Kitelepítési Emlékműnél. Az alábbiakban Hajdu Ferenc alpolgármester által elmondott beszéd szerkesztett változatát közöljük.

2010. feb 28.

Törökbálint idei költségvetése

Írta: admin Kategória: INTERJÚ

Az egyre nehezebb  gazdasági helyzet hatása alól a helyi önkormányzatok sem vonhatják ki magukat. Amikor ez az interjú  készült Turai István polgármesterrel, még nem volt véglegesen elfogadott költségvetése a városnak, azt a januári testületi ülés első olvasatban tárgyalta, és február 25-ére várható a rendelet elfogadása. A költségvetés tervezésének körülményeiről kérdeztük a polgármestert.

Címkék:

Csuka Attila alpolgármesterrel, a Fidesz Törökbálinti Szervezetének elnökével az áprilisi választások kapcsán a Fidesz programjáról, a „három csapás” törvényjavaslat értelmezéséről, a szélsőségek visszaszorításának módjáról és a helyi szervezetek feladatairól beszélgettünk.

Címkék:

2010. feb 28.

Tóth József – Hazatalálsz

Írta: admin Kategória: KULTÚRA

Ha az utolsó barát is elcsendesedik melletted,
S nem kapsz süket jelet sem,
Inda karjaid is porló köveket karolnak,
S vak hited vezet tapinthatatlan,
Ujjbegyek taposta világba,
Tagadsz tavaszt, nyarat, s nem hiszel már
Tücsöknek, fűszálnak, se omló szivárványnak,
Legyen szívedben alázat, kezedben simogatás,
S ha csillag úton bukdácsolsz is, előtted vak sugárral,
Végül hazatalálsz.

2010. feb 28.

Támogatni kellene és nem akadályozni!

Írta: admin Kategória: INTERJÚ

Új bölcsőde építését tervezi az ön­kor­mányzat. A kép­viselő-testületi ülésen az erről szóló döntést a fideszes és a szocialista frakció egyaránt támogatta, a Független Platform Egyesület viszont ellene szavazott, mert nem találják alkalmasnak az ingatlant a bölcsődei célú hasznosításra. A részletekről Géczy Krisztián Fidesz-KDNP képviselőt, beruházási tanácsnokot kérdeztük.

2010. feb 28.

Magyarország legújabb légimentő-bázisa

Írta: admin Kategória: INTERJÚ

Aki szeptember táján hazafelé tartott Budapestről Törökbálintra, az M1-es autópályáról lekanyarodva felfigyelhetett a kezdődő építkezésre a lehajtó által közrezárt nagy kör közepén. A 272-es busz ablakából még jobban látszottak a munkálatok, és sokan törtük a fejünket, vajon mi készül.

2010. feb 28.

Juj, hát ki is van kormányon…?!?!

Írta: admin Kategória: Margóra

M. Attila kijelentette, mert egyébként is rendkívül sok kijelentést tesz, hogy ha az MSZP kerül az áprilisi választásokat követően kormányzati pozícióba, akkor ilyen meg olyan jóléti, néptömeg-boldogító, problémamegoldó, némi részletezéssel: gyermekeket, fiatal felnőtteket, középkorúakat, nyugdíjasokat bearanyozó, ráadásul bankárilag teljesen kielégítő, plusz kedélyes uniós mosolyt fakasztó intézkedéseket fog bevezetni.

Címkék:

2010. feb 28.

A főutcától a Fő utcáig

Írta: admin Kategória: INTERJÚ

Megjelent a hír, hogy  a város uniós támogatást nyert a Fő utca rehabilitációja elnevezésű projekt megvalósítására. Az ezzel kapcsolatos tervekről és feladatokról Gyarmati Mihállyal, az önkormányzat Városfejlesztési és Környezetvédelmi Bizottságának elnökével beszélgettünk.

2010. feb 28.

Városfejlesztés és kommunikáció

Írta: admin Kategória: INTERJÚ

Előző havi írásunkban már beszámoltunk róla, hogy idén januártól „főállású” szakember tölti be a marketing-kommunikációs pozíciót a Városfejlesztő Zrt.-nél. Halász Örsöt az idei tervekről és feladatokról kérdeztük.


Lapozzon bele
november–decemberi számunkba!