Kerthelység

2015. június havának archívuma

2015. jún 06.

Óvodások látogatták a polgármestert

Írta: admin Kategória: ESEMÉNYEK

Május 18-a és 20-a között délelőttönként gyermekzsivajtól, kacagástól volt hangos a Törökbálinti Polgármesteri Hivatal folyosója. Hétfőn a Nyitnikék, kedden a Bóbita, szerdán a Walla József és a Csupaszív Óvoda kis polgárai tettek látogatást a polgármesternél.

2015. jún 06.

Ha május, akkor érettségi!

Írta: admin Kategória: INTERJÚ

Nem tudni, hogyan is időzíti a természet az orgonavirágzást, de bármilyen is legyen az időjárás, abban biztosak lehetünk, ha illatozni kezdenek az első lila, fehér és rózsaszín virágok, akkor már csak napok kérdése, és a középiskolákban elérkezik a ballagás napja.

2015. jún 06.

Majális

Írta: admin Kategória: ESEMÉNYEK

Idén is rengeteg ember volt kíváncsi településünk egyik legnagyobb eseményére, a Városi Majálisra.

2015. jún 06.

A 25 éves testvérkapcsolat

Írta: admin Kategória: ESEMÉNYEK

A város hagyományaihoz híven idén is vendégül láttuk német barátainkat, ez az alkalom azonban más volt, mint a többi, hiszen 25. születésnapját ünnepelte a két város között fennálló testvérkapcsolat. Az érkezést követő napon főszerepben a majális volt, ahol ismét rendkívül színvonalas műsoroknak, produkcióknak lehettek szem- és fültanúi a látogatók.

2015. jún 06.

Törökbálint egy csodás város

Írta: admin Kategória: INTERJÚ

Hajdú Péter, az ismert televíziós családjával néhány éve otthonra lelt Törökbálinton. A választást nagy valószínűséggel nem bánták meg, hiszen azóta már egy éttermet is nyitottak településünkön, és mint beszélgetésünkből kiderül, újabb vállalkozást indítanak Törökbálinton. Hajdú Péterrel beszélgettünk.

2015. jún 06.

Egészségnap a Törökbálinti Tüdőszanatóriumban

Írta: admin Kategória: INTERJÚ

Idén másodszor rendezték meg a Törökbálinti Tüdőszanatórium szervezésében az ingyenes egészségnapot, ahol minden látogató szakszerű irányítás mellett mérethette fel egészségi állapotát. A rendezvény céljáról, tapasztalatairól Dr. Antal Gabriellát, az intézet igazgatóját kérdeztük.

A devizaalapú hitelek esetén a banki elszámolások megküldésének határideje 2015. április 30-a volt. De vajon minden esetben hibátlan az elszámolás? Mit tehetünk, ha a bank elszámolta magát?

2015. jún 06.

Kíváncsiság, tehetség, kitartás

Írta: admin Kategória: INTERJÚ

A Művelődési Házban május közepén nyitotta meg kapuit a Törökbálinti Tehetséggondozó Programban résztvevő Csupaszív óvodás gyerekek alkotásait bemutató kiállítás. P. Boros Ilona képzőművésszel, vizuális kultúra - történelem szakos pedagógussal, a program vezetőjével beszélgettünk.

A Törökbálinti Városgondnokság április 25-én veszélyeshulladék-gyűjtési akciót szervezett Törökbálint Város Önkormányzatának finanszírozásában.

Címkék:

2015. jún 06.

A slam múzsája – Kemény Zsófia

Írta: admin Kategória: KULTÚRA

„Amíg jó volt, addig nem csináltam semmit,
csak a jóságot elemeztem.
Most majd apránként siratok el mindent,
ami eltűnt veled.
Kezdem magammal.”

Címkék:

Lapozzon bele
november–decemberi számunkba!