Kerthelység

2012. október havának archívuma

2012. okt 30.

A palatáblától a Zsolnai tankönyvekig

Írta: admin Kategória: ESEMÉNYEK

Törökbálint önkormányzata az elmúlt negyedszázadban teret és terepet adott a közoktatási-pedagógiai kutatásoknak. Itt hozta létre a nyolcvanas években Zsolnai József azt a kísérleti iskoláját, amelynek eredményei mára beépültek a neveléstörténet-írásba.

2012. okt 30.

Konferencia az aktív időskorról

Írta: admin Kategória: ESEMÉNYEK

Az Idősek Európai Háza Alapítvány, a Flandorffer Ignác Szociális Intézmény és a Nyugat-magyarországi Egyetem Benedek Elek Pedagógiai Kara közösen szervezte meg a 18. Szociálpolitikai Tudományos Tanácskozást Sopronban. Az esemény központi témája idén az aktívan és egészségben megélt időskor ösztönzése, illetve a generációs különbségek kiegyenlítése volt. A tanácskozáson szó volt a szellemi képességek megőrzéséről, a kívánatos [...]

Tisztelt Ügyfelünk!
Bizonyára ön előtt is ismert, hogy az Érd és Térsége Víziközmű Kft. (ÉTV) alapfeladata a víz- és csatornaszolgáltatás folyamatos és zavartalan biztosítása szolgáltatási területén, így Törökbálinton is.
Azt viszont már talán kevesebben tudják, hogy a lakossági és a nem lakossági, vagyis a közületi fogyasztókra eltérő díjszabások vonatkoznak.

2012. okt 30.

Harcoljunk

Írta: admin Kategória: Margóra

Okos, felvilágosult, huszonegyedik századbeli magyar lapokban írják, többek között, hogy: „…tudatos tervezéssel, okos fogyasztói magatartással egy-egy áremelkedés elleni csata megnyerhető, de a háború megnyeréséhez teljes szemlélet- és életmódváltás kellene. Ágazati szereplők egybehangzóan azzal számolnak, hogy jelentős emelkedés várható az év hátralevő részében és a jövő év első felében az élelmiszereknél is…”.

Címkék:

2012. okt 30.

A mi Auchan áruházunk

Írta: admin Kategória: INTERJÚ

Interjú Kertai Istvánnal, a törökbálinti Auchan áruház igazgatójával
Aki az elmúlt tíz-egynéhány évben Törökbálinton élt, valószínűleg velem együtt tanúja volt a Cora áruház nyitásának, fejlődésének, fénykorának és végül ez év tavaszán csendes hanyatlásának is. Hírek jöttek-mentek, aztán április végén véglegesen eldőlt, az Auchan veszi meg a Magyarországról kivonuló belga vállalat összes áruházát, köztük a „miénket” is. [...]

2012. okt 30.

Bemutatkozott az új budaörsi rendőrkapitány

Írta: admin Kategória: ESEMÉNYEK

Szeptember 10-én sajtótájékoztatón mutatkozott be a helyi sajtó képviselőinek Galuska-Tomsits László rendőr ezredes, a Budaörsi Rendőrkapitányság új kapitánya.

2012. okt 30.

Közbiztonsági hírek

Írta: admin Kategória: • rendőrségi felhívás

Sírrongálással akart imponálni
A Budaörsi Rendőrkapitányság kulturális javak körébe tartozó tárgyra, műemlékre elkövetett rongálás bűntette miatt indított eljárást egy 14 éves fiatalkorú férfi ellen.

Címkék:

2012. okt 30.

30 éves osztálytalálkozó a Zimándyban

Írta: admin Kategória: ESEMÉNYEK

30 éves osztálytalálkozóját tartotta szeptember végén a törökbálinti Dózsa György úti Általános Iskola (ma Zimándy) 1974–1982-es évfolyama.

2012. okt 30.

Szüreti bál

Írta: admin Kategória: ESEMÉNYEK

Ötödik alkalommal szervezte meg szüreti felvonulását a Munkácsy Mihály Nyugdíjas Klub.

2012. okt 30.

„Törökbálint századelő” kiállítás

Írta: admin Kategória: ESEMÉNYEK

A hetedik Budaörsi Kistérségi Fesztivál keretében a századelő Törökbálintja elevenedett meg a művelődési ház kiállítótermében.


Lapozzon bele
november–decemberi számunkba!