Kerthelység

2011. szeptember havának archívuma

2011. szept 30.

Breaking: TTC-FTC edzőmérkőzés októberben!

Írta: admin Kategória: ESEMÉNYEK

A Törökbálinti Torna Club értesítése szerint a klub felnőtt labdarúgó csapata október 13-án, csütörtökön 16 órától edzőmérkőzést játszik a Détári Lajos által vezetett Ferencvárosi Torna Club csapatával. A hír röviden ennyi, ahogy megtudunk további részleteket, beszámolunk róla.

Címkék: , ,

2011. szept 30.

Amit a népszámlálásról tudni kell

Írta: admin Kategória: ESEMÉNYEK

Ma éjféltől elkezdődik a 2011-es magyarországi népszámlálás. Honlapunk összegyűjtötte a legfontosabb információkat az eseményről. Elsőként közzétesszük Kailinger Ildikó, Törökbálint jegyzője felhívását:
Tisztelt Törökbálinti Polgárok!
Szíves együttműködésüket és támogatásukat kérve tájékoztatom Önöket arról, hogy 2011. októberében a Központi Statisztikai Hivatal általános és teljes körű népszámlálást tart. Ennek során számlálóbiztosok keresik fel a lakosságot azzal a céllal, hogy a [...]

2011. szept 30.

Prgramajánló hétvégére

Írta: admin Kategória: ESEMÉNYEK

október 1. szombat
14.00 EMLÉKEZÉS AZ IDŐSEK VILÁGNAPJÁN
A törökbálinti Köztemetőben a keresztnél mécses- vagy gyertyagyújtással emlékezzünk meg azokról akik már nincsenek közöttünk. Azokról akik bíztak az életben és hittek a gyógyulásban, de a sors másképp rendelkezett. A Munkácsy Mihály Nyugdíjas Klub várja a Városból mindazokat akik szeretnének velünk együtt megemlékezni szeretteikről, ismerőseikről, barátaikról.
15.00 FELNŐTT LABDARÚGÓ MÉRKŐZÉS [...]

2011. szept 30.

Szent István-napi megemlékezés

Írta: admin Kategória: ESEMÉNYEK

A hagyományokhoz híven pontosan 12 órakor a Szent István szobornál vette kezdetét Törökbálint város augusztus 20-ai ünnepsége. Az államalapító királyunk szobránál tartott megemlékezésen a Himnusz eléneklése után Szaszák Imre református lelkész megáldotta, Bohn István esperesplébános pedig megszentelte az új kenyeret.

2011. szept 30.

Születésnapi köszöntés

Írta: admin Kategória: ESEMÉNYEK

Lengyel Gézáné Franciska néni augusztus 19-én ünnepelte 90. születésnapját.

2011. szept 30.

Ismét az árvízről…

Írta: admin Kategória: INTERJÚ

Lefolyt a júliusi nagy eső, el lehet felejteni a tanulságokat, vagy van folytatása az árvízi történetnek? Erről kérdeztük Turai István polgármestert.

2011. szept 30.

TÜDŐSZŰRÉS

Írta: admin Kategória: ESEMÉNYEK

Törökbálint Város Önkormányzatának Polgármesteri Hivatala megkezdte a tüdőszűrési értesítők kijuttatását a település 30 év feletti lakosai részére.

Címkék:

2011. szept 30.

Felhívás

Írta: admin Kategória: ESEMÉNYEK

Törökbálint, Zimándy Ignác Általános
Iskola előtti parkolási probléma ügyében

2011. szept 30.

„Együtt az ország”

Írta: admin Kategória: Margóra

Ez a magyar államalapítás ünnepére (augusztus 20. – jelzem naptárilag is, hogy néhány idősebb s jó néhány fiatalabb honfitársamnak a kedvébe járjak) felröppentett szlogen: igaz.

Helyi népszámlálás Törökbálinton
Ha népszámlálásról van szó, legtöbbünknek valószínűleg az a kétezer évvel ezelőtti esemény jut eszünkbe, amikor is József várandós feleségével, Máriával útra kelt Názáretből, hogy a megadott időben szülővárosába, Betlehembe érjen, és ott Augusztus császár rendeletének eleget téve feljegyeztesse magát.


Lapozzon bele
november–decemberi számunkba!