Kerthelység

2008. december havának archívuma

2008. dec 15.

Ünnep a mindennapokban

Írta: admin Kategória: INTERJÚ| Olajág

Adventi beszélgetés Bohn Istvánnal
Hidegre fordult az idő. Elő kellett vennünk a nagykabátot, és bánatosan bámulunk ki az ablakon a délutáni szürkületbe. Nehéz elindulni ilyenkor, főleg egy fázós szombat délutánon. De a plébánia kertjében már hívogatóan égnek az üvegbe zárt mécsesek. Lassan érkeznek az első vendégek az Adventi Udvarba. A forró tea a kezünket és a [...]

Címkék:

2008. dec 15.

„Nikolaustag”

Írta: admin Kategória: ESEMÉNYEK

December 5-én, pénteken délelőtt az Ein Herz für Kinder Csupaszív Német Óvodában is eljött a gyermekek által nagyon várt Mikulás-nap. Készültek az aprók már hetekkel a nagy nap előtt. Mindegyik csoport német és magyar mondókákkal, énekekkel köszöntötte a nehéz zsákot cipelő magas, a gyermekek szemében „hatalmas” Télapót.

2008. dec 15.

Év végi számvetés

Írta: admin Kategória: INTERJÚ

A múlt hibái szolgáljanak intő példaként
Így, év vége tájt az ember számvetést készít az eltelt évről: mit, hogyan tett, milyen eredményeket ért el, hogyan boldogult a rábízott feladatokkal. Ebben az évben jelentős fejlesztésekre került sor a városban, a ciklusprogram szerint pedig sohasem látott fejlesztési célkitűzéseket fogadott el a képviselő-testület.  A fontos kérdésekben láthatóan egységes a [...]

Motivált munkatársakkal könnyű együtt dolgozni
Csuka Attila közel egy éve tölti be az alpolgármesteri posztot. A „jubileum” kapcsán az intézmény vezetésével, munkatársaival való kapcsolatáról, a képviselő-testület munkájáról, nem utolsósorban pedig az év legszebb ünnepére való készülődésről beszélgettünk.

Címkék:

2008. dec 15.

Ami törvényes, helyes is?

Írta: admin Kategória: INTERJÚ

Az iskolai körzethatárok módosítása
A jövő év szeptemberében kezdődő tanévben az eddigiektől eltérő körzethatárok alapján írathatják be gyermekeiket az általános iskola első osztályába a törökbálinti szülők. Ez önmagában nyilván csak egy szükséges alapinformáció lenne az érintettek számára, de a körzethatárok változása – legalábbis első pillantásra – meglehetősen logikátlan elemeket tartalmaz. Ennek magyarázatára kerestük a választ Hajdu [...]

Városunk oktatási intézményeiben november első hetei a vendégeskedés jegyében teltek. A Törökbálinti Óvodapedagógiai Napok rendezvénysorozat keretében a törökbálinti óvodák és iskolák pedagógusai látogattak el egymáshoz.

2008. dec 15.

Magyar karácsony, 2008

Írta: admin Kategória: Margóra

Hó hull, árnyalakok kavalkádját vetítve a lassan sötétülő horizontra. December 24-én délután 16 órakor egy szlovákiai rádióállomás örömhírt közöl az éteren keresztül: „Tizenhat éves országunk megszabadult ezeréves örökségétől! Magunk vagyunk!” Szél süvít, fagyott csengettyűhangokat görget, jégcsillám fuvolán deresedő boldogságkönnyek.

Címkék:

2008. dec 15.

A legfontosabb célt sikerült elérni

Írta: admin Kategória: INTERJÚ

A lehető legrövidebb időn belül rendelkezésre állnak az eszközök és a szakemberek
Az egészségügyi alapellátás körébe tartozó felnőtt orvosi ügyeleti önkormányzati alapfeladatokat ellátó szervezet működéséről szóló beszámolót megtárgyalta a Szociális és Egészségügyi Bizottság. Rothauszky Györgynét, a bizottság elnökét arra kértük, tájékoztassa lapunk olvasóit az orvosi ügyelet helyzetéről.

2008. dec 15.

Kérdések és válaszok

Írta: admin Kategória: ESEMÉNYEK

Az egyik helyi újságban kérdések jelentek meg a Ráczug területével kapcsolatban pár hónappal ezelőtt hozott testületi döntésről. Természetesen szükségesnek tartom, hogy a feltett kérdésekre a válaszokat megadjam. Úgy gondoltam, hogy a lakosság szélesebb körű informálása érdekében válaszaimat nem a kérdéseket megfogalmazó médiumban, hanem itt, a Kerthelység hasábjain teszem közzé.

2008. dec 15.

A jegyző válaszol

Írta: admin Kategória: Fogyasztó és állampolgár

A közszolgálatiság szellemében
Horti István három hónapja látja el városunk közigazgatásában a jegyzői feladatokat. Ez alatt a rövid idő alatt is igen sok pozitív változást tapasztaltunk. Anélkül, hogy fontossági sorrendet állítanánk, arra kértük, ismertesse az eddigi eredményeket és a folyamatban lévő ügyeket.


Lapozzon bele
november–decemberi számunkba!