Kerthelység

2014. november havának archívuma

2014. nov 05.

Köszönet a bizalomért!

Írta: admin Kategória: ESEMÉNYEK

Kedves Törökbálintiak!
Ezen a helyen hagyományosan egy-egy interjút találhattak az olvasók, amelyben valamilyen, éppen aktuális ügyben szólaltatott meg a Kerthelyiség riportere. Most, polgármesteri megbízatásom végéhez közeledve, szeretném a visszatekintésre és a köszönetnyilvánításra felhasználni e hasábokat.

Törökbálint város önkormányzata minden évben kiosztja a „Törökbálintért emlékplakettet”  az elismerést a magánszemélyek vagy szervezetek a település érdekében kifejtett tevékenység elismeréseként kaphatják meg. Idén a hét éve alakult, de azóta rengeteg elismerésen és fellépésen túl lévő egyesület, a Gyémántkút kapta az emlékplakettet. Takácsné Papp Edittel az egyesület vezetőjével beszélgettünk.

2014. nov 05.

Becsengetés

Írta: admin Kategória: INTERJÚ

Hogyan készültek a törökbálinti iskolákban az új tanévre? Erről kérdeztük Palkóné Szabó Gabriellát, a Zimándy Ignác Általános Iskola, valamint Keszler Mártont, a Bálint Márton Általános Iskola és Gimnázium igazgatóját.

2014. nov 05.

Hangulat

Írta: admin Kategória: Margóra

Jól van az elrendelve (móriczi hangütéssel mondva), hogy az ember lelkét időnként járja át az öröm. Az örömben csodálkozás is van, enyhe meglepődés, pici meghatódás, kellemes szellemi bizsergés.

2014. nov 05.

Olajág: Assisi Szent Ferenc imája

Írta: admin Kategória: Olajág

Uram, tégy engem a te békéd eszközévé,
Hogy ahol gyűlölet lakik, oda szeretetet vigyek,
Ahol sértés, oda a megbocsátás szellemét,
Ahol széthúzás, oda egyetértést,
Ahol tévedés, oda igazságot,
Ahol kétely, oda hitet,
Ahol kétségbeesés, oda reményt,
Ahol árnyék, oda fényt,
Ahol szomorúság, oda örömet.
Uram, add, hogy inkább én igyekezzem vigasztalni,
Minthogy vigaszra várjak,
Inkább én törekedjem megértésre,
Mint hogy megértést óhajtsak,
Inkább én szeressek,
Minthogy szeretetet igényeljek.
Mert önmagunkat [...]

Címkék:

2014. nov 05.

MEGSZÉPÜLT A SZÉRŰSKERT

Írta: admin Kategória: ESEMÉNYEK

Augusztus közepén átadásra került a Szérűskertben található Honfoglalási emlékmű felújított környezete. Településünk egyik legszebb szobra – az Erdélyi Magyarok Törökbálinti Egyesületének köszönhetően – méltó köntöst kapott.

2014. nov 05.

CSODA ARGENTÍNÁBÓL

Írta: admin Kategória: ESEMÉNYEK

Rendkívüli élményben lehetett része annak, aki augusztus 17-én ellátogatott a Munkácsy Mihály Művelődési Házba, ahol az Erdélyi Magyarok Törökbálinti Egyesületének köszönhetően argentin-magyar tánctalálkozó volt.

2014. nov 05.

II. Empátia Nap Törökbálinton

Írta: admin Kategória: ESEMÉNYEK

A Törökbálinti Mozgáskorlátozottak Egyesületének szervezésében tartottak immár második alkalommal településünkön Empátia Napot, amelynek háziasszonya Soltész Gyuláné volt.

2014. nov 05.

EGYETEMI ÉLET TÖRÖKBÁLINTON

Írta: admin Kategória: INTERJÚ

A Kaposvári Egyetemmel együttműködő Törökbálinti Módszertani Központ neve egyre többek számára cseng ismerősen településünkön. Az elmúlt időszakban sokan és sokféle program kapcsán fordultak meg nálunk az egyetem oktatói és hallgatói közül.

2014. nov 05.

Védőnői jubileum

Írta: admin Kategória: INTERJÚ

Védőnői szolgálatának harminc éves jubileumát ünnepelte Turiné Deák Erzsébet. E jeles évforduló alkalmából Hajdu Ferenc alpolgármester köszöntötte a munkáját hosszú ideje lelkiismeretesen végző védőnőt. A bensőséges eseményre a szakmai kollektíva jelenlétében került sor, ahol munkatársai is méltatták Turiné Deák Erzsébet tevékenységét, kiemelve, hogy bár alig egy esztendeje dolgozik Törökbálinton, hamar beilleszkedve a közösségbe, már a [...]


Lapozzon bele
november–decemberi számunkba!