Kerthelység

2011. november havának archívuma

2011. nov 30.

Díszpolgárok 2011

Írta: admin Kategória: ESEMÉNYEK

Törökbálint Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a 307/2011 (IX. 01.) ÖK határozatával a Törökbálint Város Díszpolgára címet 2011. évben Ludwig Ferenc és Gigler József részére adományozza.

2011. nov 30.

Könnyíteni kell a helyi adókon

Írta: admin Kategória: INTERJÚ

A helyi adókkal kapcsolatos – szokatlanul terjedelmesnek nevezhető – határozatról, ennek okáról és indokoltságáról Turai István polgármesterrel beszélgettünk.

Mint szeptemberi számunkban, a tanévkezdéssel foglalkozó interjújában Palkóné Szabó Gabriella, a Humánpolitikai Bizottság elnöke, a Zimándy Ignác iskola igazgatója már említette, a nyár folyamán megalakult az Egységes Pedagógiai Szakszolgálat, amely a Zimándy Ignác Általános Iskola szervezeti egysége lett. Még mindig sokan kérdezgetik, miért változott meg az iskola neve, mit is takar pontosan a pedagógiai szakszolgálat [...]

2011. nov 30.

Törvényi változások előtt

Írta: admin Kategória: INTERJÚ

Törökbálint a már megszavazott távközlési törvény és az előttünk álló önkormányzati törvény miatt nem tud az eddig megszokott ütemben fejlődni. De mégis mire számíthatunk a közeljövőben, és egyáltalán hol tartanak a már megkezdett önkormányzati, illetve a településen épülő beruházások. Elek Sándorral beszélgettünk.

2011. nov 30.

Baj van

Írta: admin Kategória: Margóra

A csuda se tudja, hogy miért, de itt minálunk mindig baj van. Most nem vallana valami nagy nyelvi leleményre, ha a folyamatos küzdelmet folytató magyarságot (lásd: szabadsághar­cok, rendszerváltás, hadakozás a verbális demokrácia és az ország kifosztása ellen stb.) alapvetően és egyszerűen „bajvívóként” határoznánk meg, mintha e nép kizárólag a kínkeserűségben élésre született volna, mintha lételeme [...]

Címkék:

Korábbi számainkban hírt adtunk a Törökbálinton EU-támogatással kifejlesztett környezeti információs rendszerről (honlapunkon a Törökbálint térképe menüpont alatt érhető el), ami nyugodtan mondhatjuk, nemzetközi sikert aratott (lásd 2011. évi 7. számunkat).

Budaörs Város polgármestere és Törökbálint Város polgármestere részvételével alpolgármesterek, hivatali szakmunkatársak tanácskozására került sor 2011. október 12-én Törökbálinton.

2011. nov 30.

Tóth József: Gondolatok halottak napján

Írta: admin Kategória: KULTÚRA

Megyünk, de nem ugyan oda.
Megyünk, de nem ugyan úgy.
A vége mégis ugyan az.

Címkék:

2011. nov 30.

Tábitha Nap a művelődési házban

Írta: admin Kategória: ESEMÉNYEK

„Mindenki átérzi, milyen rettenetes lelki teher egy szülő számára gyermeke gyógyíthatatlan betegségével szembesülni. Az érintett családokban a fájdalom, az aggodalom állandó érzéssé válik, amihez még a mindennapi életvezetési problémák is társulnak.

2011. nov 30.

Nagy szükség van az összefogásra!

Írta: admin Kategória: INTERJÚ

Beszélgetés Makray Katalinnal, Schmitt Pál köztársasági elnök feleségével
Október 22-én tartotta szakmai napját a Tábitha Gyermekhospice Ház. A rendezvény fővédnöke Makray Katalin asszony, a köztársasági elnök felesége volt, aki a Tábitha Házban tett látogatása után érkezett a Munkácsy Mihály Művelődési Házba, ahol a szakmai előadásokat is meghallgatta. A Duna Szimfonikusok által adott ünnepi koncerten már nem [...]


Lapozzon bele
november–decemberi számunkba!